Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
Nie, bo zdaje się ,że juz od klikunastu lat reklamowane mogą być tylko mleka następne.
Nie, bo zdaje się ,że juz od klikunastu lat reklamowane mogą być tylko mleka następne.
Monika sorry, ale to jest okropne.
) nieprzyjemnie mi sie zrobiło jak przeczytałam ten komentarz w otoczeniu gorącej, ale kulturalnej dyskusji).
ZAwsze osoby karmiace mm musza się tłumaczyć
ZAwsze osoby karmiace mm musza się tłumaczyć. Zawsze są odpytywane czy zrobiły NA PEWNO wszystko żeby karmic piersią.
Okropne jest wrzucanie komuś, że obraża innych, podczas gdy nie ma takiego zamiaru (piszę o słowach Jaheiry, że jakoby "wrzuciłam wszystkich do jednego worka"). Podczas gdy jak sama Jaheira przyznała ostatecznie, że tak nie było.
A ja często widziałam to na tym forum. I niedowierzanie, że jak to mogło się nie udać. Że na pewno coś jeszcze można było zrobić.
Myślę jednak, że Mel chodziło o to, że niemalże każdy dopytuje," Czy na pewno wszystko zrobiłaś? A czy kontaktowałaś się z doradcą?" itp...
--
Melodie: karmienie piersią jest teraz postrzegane jako najlepszy sposób na żywienie niemowląt
NIe da się ukryć,że jest
Pewnie, że nie muszą. Nikt ich nie zmusi.
Myślę jednak, że Mel chodziło o to, że niemalże każdy dopytuje," Czy na pewno wszystko zrobiłaś? A czy kontaktowałaś się z doradcą?" itp...
A czy kontaktowałaś się z doradcą?
Znaczy ,że moje mleko zbyt chude i mało wartościowe było? ;)
To przysłowie / powiedzenie nie jest niekulturalne. Dlaczego tak insynuujesz?
Czy raczej wierzysz swoim oczom, swojemu rozumowi, instynktowi itp?
Zdecydowanie myślę,że jesteś przewrażliwiona... I mój wniosek ciągnę również po lekturze Twoich postów na innych wątkach.
Teoretycznie tak być powinno. Ale ja sie przyznaję bez bicia, że jestem jednostką dość labilną w tych klockach i łatwo wpadam w poczucie winy. Chyba nie każdy ma tyle siły, by sie w to nie dac wpędzić.
Dlatego macierzyństwo nr 2 jest łatwiejsze, bo bardziej wierzymy w siebie :)
dla mnie w granicach kultury osobistej mieści się również empatia. Skoro ktoś otwarcie pisze, że coś jest dla niego problemem, poniewaz trudno mu sie pogodzić z porażką w obszarze karmienia piersią, to dla mnie taki komentarz jest nietaktowny. Nie mówię,że mamy tu sobie słodko pierdzieć.
Mam nadzieję, ze wyjasniłam moje odczucia.
Fragile- to przez przypadek :)
Z reguły bredzę ;)
A czy nie jest tak, że po prostu wiele spraw widzimy inaczej, tyle że ja w odróżnieniu od Ciebie nie przypisuję z marszu swoim oponentom jak najgorszych intencji? I staram się do końca dotrzeć do sedna rozbieżności?
Zazwyczaj też nie robię wycieczek słownych pod adresem konkretnej użytkowniczki - raczej odnoszę się do tego, co ona pisze ...
Dlatego macierzyństwo nr 2 jest łatwiejsze, bo bardziej wierzymy w siebie :)
Próbujesz za wszelką cenę udowodnić,że nie byłaś nietaktowna?