Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
Mieszka w małej miejscowości bez CDL. Co to może być? Czemu tak się dzieje? Ja się z nią nie widziałam, bo jesteśmy daleko, ale od naszej wspólnej koleżanki (doświadczonej mamy 3 dzieci kp) wiem, że nie ma u nich tego łapczywego jedzenia gdy pokarm mocno wypływa, tzn. mówiła mi, że mała parę razy ciągnie i dopiero przełyka.

Czekam na to słynne samoodstawienie i zaczynam zgłębiać temat .
4 lata jakoś przeżyję
..
) sałatkę z śledziem typu matias ? 

W nocy śpi bez zająknięcia i budzi się dopiero rano na drugie ciuciu. I koniec 
ja mialam bardzo podbnie, gdy byla gorsza noc to w myslach "odstawic", jak lepsza to "spoko, przeciez w czym mi to przeszkadza". Odstawienie juz od jakiegos pol roku planowalam. W zasadzie planowalam karmic do roku
, ale przyznam ze mam wrazenie ze teraz byl jednak dobry moment. On juz sie dobrze komunikuje, wiec mozemy jakby "przegadac" problem a nie tylko szukac ukojenia w cycu. On sam juz chcial byc duzy, jak brat. Probujemy teraz tylko znalezc jakas alternatywe, ale widze ze on sobie swietnie radzi. W dzien, jak potrzebuje to przychodzi sie przytulic po prostu. No jeszcze zostaje to picie mleka w kubku w lozku (mycie zebow przed a nie po), ale na razie nie chce go dodatkowo stresowac. Kazde dziecko musi chyba dorosnac do tego, bo matka chyba nigdy nie dorosnie...musi po prostu wbic sobie do glowy
ale ciesze sie, ze poczekalam, az on bedzie bardziej "kumaty". Kurde, faktycznie! Udalo sie pokojowo, tak jak mi sie marzylo. Chyba najbardziej balam sie, ze dziecko bedzie plakac to i ja sie zrycze i juz sama nie wiem co, a tu zaskoczyl mnie ten maly swoja "dojrzaloscia". Byl smutny, to bylo widac najbardziej wczoraj, ale sluchal uwaznie i potraktowal to jako fakt, mama juz nie ma mleczka i tyle, teraz tylko mleko w kubku;)