Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
nie jest tak łatwo, bo pani doradca kazała za każdym razem jak mały źle uchwyci pierś oderwać go i przystawić prawidłowo...masakra jakaś, on się denerwuje, ja też, no ale cierpliwość w tej kwestii jest najważniejsza, zobaczymy efekty po kilku dniach...mam nadzieję, że się uda.
Na dodatek mały bardzo szybko zasypia przy piersi i żadne pobudzanie nie daje rady i wtedy jest po karmieniu :(
Dacie radę, pamiętam moje początki - bywało, że po kilka, kilkanaście razy musiałam małą "poprawiać" zanim dobrze złapała, ale nauka szybko przyniosła efekt, szybciej niż się spodziewałam. Warto, bo dobrze ssące dziecko gwarantuje produkcję na właściwym poziomie. Będzie dobrze!
Powiedzmy, że karmisz pół godziny. Ważysz przed i po. A w trakcie karmienia, dziecię siknie kilka razy, kupę zrobi i nijak nie dojdziesz ile wypił.
Asiaaa, mi doradca kazala przede wszystkim skrocic czas karmienia. Jak pisalam wyzej najpierw karmilam po 40 minut na jedna piers. Kazano mi skorcic czas na 20 minut jedna piers. Dawalama np. prawa piers mala miala ssac np. w pozycji klasycznej, kolejne 10 minut spod pachy. Po tych 20minutach lewa piers, tak samo w 2 pozycjach. Z zegarkiem w reku. I tak robilam co karmienie. Stopniowo przerwa miedzy karmieniami wydluzala sie.
Powiedzcie że będzie dobrze i się uda...
a wlasnie powiedz jak Ci sie udalo rozbudzic laktacje?? Marysia urodzila sie tak wczesnie, pewnie wtedy jeszcze piersi nie byly przygotowane na produkcje mleka? A
Powinno udać się po takich zabiegach wrócić tylko do piersi?
Nie wiem, czy to wpływ progesteronu, ale ja w każdej lutealnej obserwuję spadek ilości pokarmu. Potem to się znowu stabilizuje.
Dziewczyny, a w jakiej pozycji karmicie starsze maluchy?
w skrajnych przypadkach... na stojąco.