Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

zacząć jej rozszerzac dietę i naturalnie w ten sposób ograniczyć pierś

Nie zauważyłam, żeby mnie ssał pierś odkąd dostaje inne jedzonko i to nie tylko ciumka dla bliskości, ale je, bo słyszę jak mu mleko siura. I to chyba właśnie o takim schemacie mowa (w tej teorii, że do roku głównie mleko)
 Nie zauważyłam, żeby mnie ssał pierś odkąd dostaje inne jedzonko i to nie tylko ciumka dla bliskości, ale je, bo słyszę jak mu mleko siura. I to chyba właśnie o takim schemacie mowa (w tej teorii, że do roku głównie mleko) 

Aaa, o cyckach do pasa też słyszałam - odpowiadałam, że ta przypadłość częściej trafia się wtedy, jak się gwałtownie kończy karmienie na wczesnym etapie przy rozhulanej laktacji niż jak się odstawia stopniowo

] i teraz mam dwa turboflaki zamiast cycków
] i teraz mam dwa turboflaki zamiast cycków  
      Magdalena, olej znajomych. Ciesz sie chwila i karm ile chcesz!
Magda, ludziom nie dogodzisz, radzę po prostu się utwardzić na durne teksty.
zgadzam się w zupełności. Twoje ciało, Twoje dziecko, Twoja decyzja.

Aaa, o cyckach do pasa też słyszałam - odpowiadałam, że ta przypadłość częściej trafia się wtedy, jak się gwałtownie kończy karmienie na wczesnym etapie przy rozhulanej laktacji niż jak się odstawia stopniowo

Mam więc nadzieję, że przy łagodnym zakończeniu karmienia sytuacja moich piersi nie pogorszy się drastycznie.
 Mam więc nadzieję, że przy łagodnym zakończeniu karmienia sytuacja moich piersi nie pogorszy się drastycznie.Oby się słowa Twe sprawdziły, bo u mnie cycki od zawsze duże i grawitacja je bardzo lubi Mam więc nadzieję, że przy łagodnym zakończeniu karmienia sytuacja moich piersi nie pogorszy się drastycznie.
 Owszem, po zakończeniu karmienia rozmiar nieco zmalał, ale wygląd nie ucierpiał nic a nic
 Owszem, po zakończeniu karmienia rozmiar nieco zmalał, ale wygląd nie ucierpiał nic a nic  Żadne flaki, normalne piersi i tyle
 Żadne flaki, normalne piersi i tyle 
pisałam o sytuacji rozmowy z osobami, z którymi mamy jakieś tam relacje = na których opinii nam zależy. wtedy nie jest łatwo powiedzieć moje cycki moja sprawa, bo rozmawiamy z osobami, które w swoim mniemaniu próbują nas uchronić od wielkiej tragedii cycków do pasa
Mam znajomą, która przed karmieniem (zajściem w ciążę) miała biust na literę C, a po karmieniu zostało jej małe B.
 jak ściągam stanik to mam wrażenie, że mi cycki skóre na szyi naciagają
 jak ściągam stanik to mam wrażenie, że mi cycki skóre na szyi naciagają

. Obcym ludziom nie bede pokazywala
. Obcym ludziom nie bede pokazywala 
 . Dobrze dobrany stanik i mysle tez , ze uwarunkowania genetyczne, co do wygladu piersi, skory itp. maja tu zasadnicze znaczenie, a nie czas karmienia piersia. Teraz moje piersi wygladaja tak jak ok.6 tygodni od rozpoczecia karmienia(bo sie juz wszystko tam unormowalo z pokarmem, bo po porodzie to wiadomo sa napeczniale pokarmem, nabrzmiale).
. Dobrze dobrany stanik i mysle tez , ze uwarunkowania genetyczne, co do wygladu piersi, skory itp. maja tu zasadnicze znaczenie, a nie czas karmienia piersia. Teraz moje piersi wygladaja tak jak ok.6 tygodni od rozpoczecia karmienia(bo sie juz wszystko tam unormowalo z pokarmem, bo po porodzie to wiadomo sa napeczniale pokarmem, nabrzmiale). 
      Dobrze dobrany stanik

Wydaje mi się, że jak to są dobre relacje, to te osoby nie powinny mieć chyba większego problemu ze zrozumieniem, że masz inne podejście?
 już kończę. nie, żebym nie spała ponocach z powodu powyższego, ale się tak glośno zastanawiałam.
 już kończę. nie, żebym nie spała ponocach z powodu powyższego, ale się tak glośno zastanawiałam.
       Kalince właściwie dopiero jak miała 18 m-cy zredukowałam karmienia w trakcie dnia na "na dzień dobry", "przed drzemką" i potem "po kąpieli".
 Kalince właściwie dopiero jak miała 18 m-cy zredukowałam karmienia w trakcie dnia na "na dzień dobry", "przed drzemką" i potem "po kąpieli".
      Magdalena, dla osoby, ktora nie ma dziecka najwiekszym problemem wlasnie bedzie,, jak beda wygladaly moje cycki, brzuch, ogolnie cialo po ciazy, karmieniu itp,,.

teraz nagle ja mam inne priorytety, a oni są nadal w tamtym hedonistycznym świecie. więc nawet jak to sa dobre relacje, to stety lub niestety, nie próbują mnie zrozumieć

i też mnie nie interesuje zbyt jak będą wyglądały "po wszystkim", chociaż większość moich znajomych faktycznie cieszyło się jak zaczynały im maleć albo wykorzystywało kryzysy laktacyjne do odstawienia.
 i też mnie nie interesuje zbyt jak będą wyglądały "po wszystkim", chociaż większość moich znajomych faktycznie cieszyło się jak zaczynały im maleć albo wykorzystywało kryzysy laktacyjne do odstawienia.
       czy tak to może wyglądać i jeszcze pokarm wróci czy lecieć po mm jakieś?
       musiałam dawać małej butlę ( miałam trochę zapasów w zamrażarce, ale niestety nie starczyło, bo u mnie trwało to około tygodnia
 musiałam dawać małej butlę ( miałam trochę zapasów w zamrażarce, ale niestety nie starczyło, bo u mnie trwało to około tygodnia ) Później było coraz lepiej...
) Później było coraz lepiej... 

wcześniej miałam ochotę zamordować każdego kto mowił, że karmienie piersią jest takie łatwe (taaaak, są takie osoby szczególnie w podeszłym wieku).
 No skąd ja to znam...
 No skąd ja to znam...
      Dziewczynky jak walczylyscie ze strupkami na brodawkach? ciagle mi pekaja :( boli jak psiakrew!
Flavia, używacie smoczka? Jeśli tak, to odstaw jak najszybciej, to może być przyczyna - dziecko próbuje ssać pierś tak, jak smoczek i stąd problemy. To samo może się dziać, jeśli dzieciak zapoznał się z butelką.

smok był tylko w szpitalu, wpychali jej go na siłę poili glukozą i jak zacznie płakać to smoka, mówiłam, że wypluwa "to jeszcze raz próbować"
 Może masz jakąś poradnię laktacyjną w pobliżu? Może coś by poradzili na to, dzieci da się nauczyć właściwego ssania, tylko potrzeba czasu i cierpliwości.
 Może masz jakąś poradnię laktacyjną w pobliżu? Może coś by poradzili na to, dzieci da się nauczyć właściwego ssania, tylko potrzeba czasu i cierpliwości.