Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
Dziewczyny któraś ostatnio pisała że u niej dziecko z cyca zjada tylko ten początkowy nawał który "sam leci", jak sobie z tym porodzić? wydaje mi się że moja ostatnio tak się właśnie rozleniwiła i zjada tylko to początkowe mleko, później się odrywa i nie ma szans przystawić a za 2 godziny woła obojętnie czy w nocy czy w dzień

. Za to nauczyla sie kubeczka pic wode
. Za to nauczyla sie kubeczka pic wode  

Teraz tez masz pewnie nawał, wiec gdyby mały nie spijał piersi to odciagaj bo zrobi ci sie zastój.
mały już drugi raz ulał dzisiaj, chyba się przejada. Ssie około 15-20 minut prawie zasypia, później się budzi i szuka podaje mu pierś a za chwilę ulewa.
On jest mały ssak, cały czas by coś ssał, a ja jestem jakaś do bani:((( Ja płaczę, że własnego dziecka nie wykarmię, on się denerwuje...Boże...
 tak jak dziewczyny pisały pewnie masz nawał pokarmu) Na razie kompletnie nie myśl o tym że się nie najada, jest jeszcze maleńki, możesz sprawdzać czy siusia mniej więcej tyle samo. Na pewno trudnie mu chwycić twardą pierś, więc może faktycznie trochę odciągnij i jeszcze spłaszcz przed włożeniem do buzi? A co do bólu to trochę tak może być... tzn. wiadomo że idealnie jest jak nie boli ALE buzia maleńka, a brodawka powiedzmy nie najłatwiejsza, może za płytko chwyta? mnie położne w szpitalu ciągle sprawdzały bo bardzo mnie bolało (do krwi mała ciągła) ale twierdziły że jest w porządku. Wietrzyłam, smarowałam itd... zahartowały się po 2 tyg. A i dodam że u nas Mała jak była w takim wieku jadła max. 5 do 7 minut!
 tak jak dziewczyny pisały pewnie masz nawał pokarmu) Na razie kompletnie nie myśl o tym że się nie najada, jest jeszcze maleńki, możesz sprawdzać czy siusia mniej więcej tyle samo. Na pewno trudnie mu chwycić twardą pierś, więc może faktycznie trochę odciągnij i jeszcze spłaszcz przed włożeniem do buzi? A co do bólu to trochę tak może być... tzn. wiadomo że idealnie jest jak nie boli ALE buzia maleńka, a brodawka powiedzmy nie najłatwiejsza, może za płytko chwyta? mnie położne w szpitalu ciągle sprawdzały bo bardzo mnie bolało (do krwi mała ciągła) ale twierdziły że jest w porządku. Wietrzyłam, smarowałam itd... zahartowały się po 2 tyg. A i dodam że u nas Mała jak była w takim wieku jadła max. 5 do 7 minut!Teraz na tej pełniejszej (bo drugą troszkę chyba pociągnął) zrobił się czuję tak koło pachy jakby guzek...rozmasowac to?
w jakim mniej wiecej wieku dziecko oproznia cala piers ?!
 Co ten mój ssak zrobił???
 Co ten mój ssak zrobił???

moja w szczytowej formie wisiała po 40min., Kładź się do wyrka, zapuść sobie jakiś serial i się cyckujcie
 moja w szczytowej formie wisiała po 40min., Kładź się do wyrka, zapuść sobie jakiś serial i się cyckujcie 
 Natomiast te z baby ono są chłonne ale strasznie deformują wygląd biustu - jak idę "na miasto" muszę zakładać do nich bardzo luźne bluzki.
 Natomiast te z baby ono są chłonne ale strasznie deformują wygląd biustu - jak idę "na miasto" muszę zakładać do nich bardzo luźne bluzki.
      jak idę "na miasto" muszę zakładać do nich bardzo luźne bluzki.

) i to nie znaczy, że mleczarnia jest na urlopie, wręcz przeciwnie - pracuje pełną parą
) i to nie znaczy, że mleczarnia jest na urlopie, wręcz przeciwnie - pracuje pełną parą   Po prostu laktacja normuje się do potrzeb dziecka i warto nie mieszać w tym systemie zbyt wiele (tak jak pisały wcześniej dziewczyny).
 Po prostu laktacja normuje się do potrzeb dziecka i warto nie mieszać w tym systemie zbyt wiele (tak jak pisały wcześniej dziewczyny).