Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
ja się zastanawiam czy mleko zawsze będzie leciało TAKIM strumieniem, Młoda zawsze opryskana, włosy ma mokre, ja cała w plamy.
ja się zastanawiam czy mleko zawsze będzie leciało TAKIM strumieniem, Młoda zawsze opryskana, włosy ma mokre, ja cała w plamy.
ja się zastanawiam czy mleko zawsze będzie leciało TAKIM strumieniem
co sądzicie o laktatorach ręcznych, butelkach i w ogóle akcesoriach tommee tippee?
wiem że są dobre ale też są koszmarnie drogie, a to moje ostatnie dziecko więc więcej go nie wykorzystam, dlatego szukam złotego środka
wiem że są dobre ale też są koszmarnie drogie, a to moje ostatnie dziecko więc więcej go nie wykorzystam, dlatego szukam złotego środka
Tym recznym sciagałam szybko i bezproblemowo natomiast elektryczny doił i doił i nigdy nie wydoił tyle co reczny :)
NUK ciągnął cały czas
ja mam madelę i od początku ściągam małej i podaję z butli ściąganie trwa szybciutko 5-10min i butla pełna:)
ale karmisz też pewnie z piersi, mój mały ssać piersi najpierw nie potrafił, potem już nie chciał, więc mogłam albo się poddać i dać mm albo uprzeć się i ściągać mleko i dawać mu swoje, no i się uparłam ;) Myślę że to kwestia wprawy i dobrego laktatora, ściągam co 3-4 godziny po ok 120-140ml, w nocy robię przerwę sześciogodzinną i po niej ściągam 250-300ml małemu spokojnie wystarcza :) nadwyżki mrożę :) Gilese . Ja karmie 11 m-cy i maxymalnie udalo mi sie sciagnac 100ml z obu piersi!
Dziewczyny, czy jak będę ściągała np. co 1,5h mleko to będę miała go potem więcej.?- czy to działa tak samo jak przystawianie dziecka do piersi?.
--
młody to wcześniak z 34 tc, uczył się jeść na butelce, nie miał siły na pierś, a jak podrósł to nie zamierzał zrezygnować z luksusu butelkowego