Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
a cóż tu trudnego?? Mały ssak Ci się przyssa i przez pierwsze dni (3 - 4 nie pamiętam dokładnie) trochę boli. Potem cycki się uodparniają i mały ssak może z nimi robić co chce;)
żeby potem nie było tak, że kilka nieudanych podejść, dziewczyna przestawia dziecko na butlę i się poddaje myśląc, że do dupy to wszystko.
mariamateria od razu pomógł Wam ten Delicol? Dziś mu dałam i mam wrażenie, że jest jeszcze gorzej A poza tym...dodawałaś je do każdego karmienia? Bo teraz przy tych upałach to mój mały chce czasem kilka łyków (tego pierwszego pokarmu, gdzie najwięcej laktozy) no i tak go tymi kropelkami poić?
Tia, rzeczywistość była inna
Najwyraźniej my mieliśmy dużo szczęścia, bo mam wrażenie, że to mój ssak nauczył mnie karmienia piersią - odwalił czarną robotę;) Ale też nie ma co się nastawiać, że będzie bardzo ciężko, bo może nie. Jedno co pamiętam, to że pierwszego dnia myślałam że sutki tak będą zawsze boleć podczas karmienia, a to zaraz przeszło;)
Hanny, a pijesz herbatki laktacyjne? Jesli tak to odstaw wszystko, pij tylko wode, inke itp. Herbaty laktacyjne czesto wzmagaja kolki, bo pobudzaja uklad pokarmowy. Na moje dziecko nie dzialalo nic, zadne delicole, infacole, espumisany. Uklad pokarmowy dziecka musi dojrzec i czasem chocbysmy na glowie stanely nie przeskoczymy tego..
Położna polecała mi po prostu odciągnąć ten początkowy pokarm i dać dopiero cycka.
Kakai polozne przychodza pomagaja, akurat ja nie mialam zbyt duzych problemow, ale np dziewczynie obok non stop pomagaly, bo miala problem z wkleslymi brodawkami, nawet kapturki jej daly... Moze i u Ciebie beda takie pomocne :)
Tak jak piszą koleżanki powyżej wystarczy upomnieć kilka razy i konsekwentnie w razie ugryzienia odmówić podania cysia.
Na wadze przybiera ładnie, ale bardzo długo siedzi przy cycu...wczoraj i dziś z ciekawości odciągnęłam pokarm...wczoraj po 6h nie karmienia odciągnęłam z jednej piersi 150ml, dziś po 3h nie karmienia z obu TYLKO 90ml! nie wiem co robić :( Zacząć Ją dokarmiać ? Co radzicie?
Ale czy Karmi to piwo w ogóle?
jezeli to prawda to napewno male piwko dziecku nie zaszkodzi :)))
(ofc w nocy się odciągnę 2 razy).