Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
no właśnie, uroki pipidówki, nie byłam w stanie jechać do miasta na pobranie, a u nas we wioseczce tylko raz w tygodniu przyjmują materiał do badania).
I podziwiam ogormnie, ze tak laktatorem walczysz. Szacun! Wbrew opiniom to jest dosc trudne. chyba,ze to kwestia organizacji?
Ja kiedys moaj mala karmilam na kleczkach , bo mialam torbiel mleczna i ona byla po stronie mostka-od strony szyji tak) i tylko w tej pozycji ta torbiel sie oczyszczala. Ale sie jej pozbylam, choc trwalo to z 3 miesiace
trzeba naprawde duzo samozaparcia miec, niejedna kobieta przeszlaby juz na mm, a Ty sciagasz.
po miesiącu bujania się z laktatorem zaczełam ściągać o 6, 12,18,24 a wlasnie jak sciagasz w nocy, co ile godzin?
flavia, ja Cię rozumiem, też nie jestem fanatyczką karmienia piersią i nie raz mówię że tego nie lubię, ale dla dobra dzieciaków dalej karmię :) Podziwiam za walkę z laktatorem.. Ja jak trzeba było zwiększyć produkcję zwiększałam częstotliwość i jak już było pusto, to jeszcze z 5minut ciągnęłam na pusto, żeby dać sygnał że jest mało. A próbowałaś 7-5-3? Ja tak sobie rozhulałam na początku..
O ktorej masz ostatnie karmienie(sciaganie) przed snem? Dobrze by bylo, zeby sciagnac tak kolo 22-23, potem ok.4 (miedzy 4 a 6 jest najwiekszy wyrzut prolaktyny) i potem ok.8-9. nie musi byc tak na stale (choc dobrze, zby o tej 4 sciagac ), ale chociaz kilka dni.
Dasz rade napewno, bo silna Babka Jestes:)
Kochane, muszę odstawić nabiał
Czy możecie mi polecić coś w zamian? Co mogę użyć zamiast mleka do kawy porannej? Bez kawy nie funkcjonuję....
ula mleko sojowe i ryzowe :-)
Ulcia, czemu musisz odstawic nabial? Co jest dziecku?
Napiszcie jakie objawy maja maulchy
Nie tylko nabial powoduje bole brzuszka, ale tez np. surowe pomidory, jablka , owoce pestkowe.
ale takie śpiące i cichutkie dzieci to chyba tylko w reklamach są
W końcu po kłębku do sznurka doszłam do tej nieszczęsnej laktozy i laktazy i kupki Nadii i przelewania w brzuszku ustały.
A co zrobiłaś? Jak zareagowalas na to?
Przeczytałam najpierw chyba wszystko co możliwe było w tym temacie i skonsultowałam moje domysły z naszą pediatrzycą. Zakupiłam Delicol, który jest enzymem laktazy. Podawałam małej i problemy minęły, zaczęła robić ładne, pachnące, żółte kupki
Dla lekarza najlatwiej jest powiedziec skaza bialkowa, a jeszcze najlepiej powiedziec, ze podac mm, bo mleko matki uczula