Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
Kakai, ja dawalam malej niekapek najpierw do zabawy, zeby sie zapoznala, potem wlalam ciut wody i sie po kilku dniach nauczyla . Moja tez antybutelkowa.To tymbrdziej jak tylko chcesz od czasu do czasu podac mleko inaczej niz z piersi to niekapek powinien sie sprawdzic. Aha, z moego doswiadczenia, jesli bedziesz chciala podac TY mleko z niekapka, to szansa ,ze maly bedzie chcial jest znikoma(bo wie, ze Jestes, ze masz w piersiach mleko) Na poczatku dawaj mu wode, tak do zabawy, niech moze babca mu tez tak da. Mysle nawet,ze jesli bylby tylko z Babcia w domu, to by i z butli wypil mleko, bo by wyboru nie mial. Tak bylo tez u mnie, ze kilka razy tak bylo wlasnie. Przy mnie z butli nie chciala, a z babcia pila,ze ho ho
tak więc współczuję babci... albo sobie bo będzie dzwoniła że jej mleka zbrakło ( tylko co ja wtedy poradzę jak zlew "wypił" mleko, a cycki do 18 'puste')
Winni ale moj np marudzil jak byl senny z wygody dawalam mu cyca pociumkal pociumkal i zasypial... teraz staram sie tego nie robic bo ma problemy z zasypianiem bez cyca... a tego chce uniknac
U nas znów niestety zasypianie tylko z piersią, no nic przeczekam tak jak kiedyś. Może samo przejdzie ;)
To u nas podobnie. Jak się wybudzi po dłuższym śnie, to chce cycka na bank, a jeśli nie od razu to po chwili zabawy. Potem jak marudzi to już wiem, że jest śpiąca. Zasypia i potem znów to samo. U nas znów niestety zasypianie tylko z piersią, no nic przeczekam tak jak kiedyś. Może samo przejdzie ;) Jakbym położyła do łóżeczka z przytulanką, to by mi uszy chyba odpadły :( Zazdroszczę bardzo...
Moja mama twierdzi, ze mam za wklęsłe sutki do karmienia, ale wyciągam sobie strzykawą i też mały nie pobiera...
2:40 - 3 min cyca - 40 ml butli + 5 ml na uspanie, bo było ciężko (łącznie karmiłam go do 3:50)4:30 - 15 ml butli bo się obudził i ssał palce - płakał niemożebnie
1:00 - 3 min cyca - 30 ml butli