Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
A co zrobić żeby mój dzieć nauczył się jeść efektywnie?
bo u nas ewidentnie piersi po karmieniu używa jako smoczka i nie wiem jak ją tego oduczyć
Ja nie "oduczałam", dawałam bo czułam, że potrzebuje być blisko, Kinga ma dopiero miesiąc, ona chce być po prostu przy Tobie ;) Jak tak podczytuję rozpakowane, to w większości przypadków tak jest i potem mija samo. U nas minęło, czasem ma potrzebę wiszenia na piersi to jej pozwalam. Na tym etapie to nie ma nic wspólnego z wymuszaniem i przyzwyczajaniem moim zdaniem. Dziecko nie myśli teraz przecież jako tako, tylko dziecko widać tak potrzebuje. Taka bliskość też jest bardzo ważna dla prawidłowego rozwoju emocjonalnego. No ja pozwalałam w każdym razie i sama pierś w końcu odrzuciła, bo ją zaczęły interesować inne rzeczy.
Dzięki penny, bo już myślałam, że jak teraz tak wisi to później się przyzwyczai i tak ciągle będzie
Czy mozna odciagnac pokarm do buteleczki w ktorej jest mleczko idciagniete godzine, dwie wczesniej..?
Co ile zmieniasz piers? Jak bedziesz zmieniala tak z piersi na piers, to maly bedzie mial mega kolki, bo w mleku 1 fazy jest duzo laktozy. dziecko mozna przelozyc z piersi na piers po minimum 5 minutach efektywnego ssania.
Jak jedno jest w lodowce to drugie musi tez najpierw postac w lodowce,zeby je polaczyc. choc ja i tak bym nie laczyla ,bo wtedy nie wiadomo kiedy sciagniete i ile mozna je przechowywac(no chyba,ze zuzyte zostanie tego samego dnia).
ale czy wasze dzieci też tak głośno dają znać tyłkiem, że robią kupę?
U mnie tak było przez 4 tygodnie skoku w końcu minęło... Przystawialam Małą po tysiąc razy, aż w kńcu po mega rykach łapała cyca... Koszmar dosłownie... Z innej beczki ostatnio młody robi cos nowego przy piersi, jak chce go przystawić a on nie chce jesc to odchyla się do tyłu, napina jak struna i jest tak sztywny ze nie da rady go przystawic, normalnie szok dla mnie
--
nie pamiętam ile Luśka jadła w wieku Twojej Gwiazdy ale skoro teraz zjada średnio 150-180 ml na jedno karmienie to myślę że Marynka więcej nie wypijemożesz przechować w butelce ale dobrze jest mieć drugą aby nie podgrzewać od razu wszystkiego bo jak napisałaś- nie wiesz ile zje:)Myślę że wystarczy umyć i przelać wrzątkiem, ja tak robiłam zanim się sterylizatora dorobiła :)