Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

.
[/urlmój dzieć od jakiegoś czasu odmawia jedzenia wieczorem, łapie cycka puszcza i drze się ile gardło dało
Oranda, a Twój zasypia nawet jeśli nie zje?
)zobaczysz że szybko pokarm wróci do normy.
--
co jeszcze mogę zrobić by moje dziecko zaczęło aktywnie ssać tą pierś i się najadać bez konieczności dokarmiania??? Proszę o radę, wszystkie macie tu większe doświadczenie niż ja, więc każda wskazówka będzie dla mnie cenna...Nie chcę Go karmić butelką,
na cycu bardziej śpi niż je, na 1 piersi potrafi spędzić nawet 30-40 minut, nie słyszę wyraźnego odgłosu połykania bo co chwilę robi sobie przerwy - pociągnie3-4 razy i przysypia.
Czy Jaś ma żółtaczkę?
to wszystkim tylko nie butelką. Strzykawką, sondą po palcu, kubeczkiem Medela - one nie zaburzą techniki ssania, butelka z dużym prawdopodobieństwem tak.nawet te specjalistyczne butelki typu medela calma czy lovi gdzie mleko samo nie płynie tylko tak jak z piersi?
nawet te specjalistyczne butelki typu medela calma czy lovi gdzie mleko samo nie płynie tylko tak jak z piersi?
zawsze to będzie tylko zamiennik.W szpitalu przez to kiepskie jedzenie szybko leciał z wagi i dostałam zalecenie by przynajmniej na razie dokarmiać go mieszanką po przystawieniu do piersi i cały czas przystawiać dopóki nie opanuje lepiej tego ssania i będzie mu wystarczało tylko moje mleko.

z 3500 do 3330 - wg lekarzy za bardzo poleciał...
. Gadają głupoty, a potem matki mają problemy
.
[/urlJa bym nie dokarmiała, bo to prosta droga do problemów,ja też tak uważam!
.Przez to wszystko prawie nabawiłam się zastoju pokarmu, bo piersi pełne i mały nie opróżnia tak jak trzeba. Masaże i ciepłe okłady trochę pomagają, ściągam pokarm laktatorem gdy się za bardzo nazbiera i podaję Mu dopiero po przystawieniu do piersi. W szpitalu przez to kiepskie jedzenie szybko leciał z wagi i dostałam zalecenie by przynajmniej na razie dokarmiać go mieszanką po przystawieniu do piersi i cały czas przystawiać dopóki nie opanuje lepiej tego ssania i będzie mu wystarczało tylko moje mleko.
) nie opróżni piersi w czasie nawału i wcale nie świadczy to o jego lenistwie czy złej technice ssania, po prostu ma malutki żołądeczek i nie pomieści tyle mleczka. A skoro dostaje jeszcze mm, to brzuś pomieści jeszcze mniej i nie będzie opróżniał piersi, bo nie będzie głodny. A o odruchu cycania napisała już Ulcia - noworodki tak mają, nawet mój nie-cyckozwis w pierwszych dobach potrafił ciągle ssać cyca.
[/urlz 3500 do 3330 - wg lekarzy za bardzo poleciał...
Normą jest spadek nawet o 10% wagi urodzeniowej.nawet te specjalistyczne butelki typu medela calma czy lovi gdzie mleko samo nie płynie tylko tak jak z piersi?
[/url]
na początku smarowałam ziajką lano ale średnio mi to pomagało, a od mleka jest dużo lepiej.

. Na pocieszenie powiem, że ból po kilku dniach minął i teraz nic a nic nie boli
.czy oprócz unikania rzeczy kwaśnych, smażonych i wzdymających są jeszcze jakieś inne zalecenia przy karmieniu?

[/urlNa laktacje dobra jest kawa zbozowa
Chodzi o taką zbożową bezkofeinową typu Inka?
, bo zwykłej kawy nie piję to będzie jakiś zamiennik