Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
yyy mam takie pytanie z serii dziwnych...Czy jak sie wezmie tabletki na zatrzymanie laktacji to dziecko nadal chce do cyca?Czy moze nie czuje mleka i go tak nie ciagnie ? ...zapomina z czasem? Jest ktos kto po miesiacach karmienia wzial tabsy na zatrzymanie laktacji? Jesli tak to jaki rezultat?
Mały waży 2850g więc prawidłowo przybiera, czyli metoda karmienia jest ok. A dodatkowo powiedziała nam, żeby nie pozwolić na ciumkanie przy cycu godzinami. Tylko 15 minut jedna, 15 minut druga i wtedy ewentualnie smoczek.
A dodatkowo powiedziała nam, żeby nie pozwolić na ciumkanie przy cycu godzinami.
w czasch kiedy my przyszlysmy na swita zalecano tez to karmienie z zegarkiem w reku, ale to chodzilo, aby dziecko dostawalo pokarm (butle lub piers) co 3 h.
Mamy ten sam problem co Ty kiedyś-mały wisi mi na piersi bardzo długo, ssie prawidlowo, tylko co chwile przerwy i w efekcie to karmienie trwa bardzo długo.
Violet, błagam - Twoje dziecko ma raptem tydzień i trzy dni, to NORMALNE ZACHOWANIE na tym etapie. Córka Montenii miała problemy z przybieraniem na wadze, to inna sytuacja! Jak już wielokrotnie zostało na tym wątku napisane - noworodek potrzebuje bliskości, a ssanie mu to zapewnia, to nie jest tylko jedzenie. Olej te wszystkie rady typu "15 minut na jednej piersi" i karm po prostu na żądanie. Zobaczysz, że za dwa, trzy, cztery tygodnie to będzie tylko wspomnieniem.
--
tymczasem on przez ostatni tydzień od wypisu ze szpitala (w domu jesteśmy dokładnie tydzień) przybrał zaledwie 100 g ( z 3340 na 3440).
Violet,ale po tym chwilowym odpoczynku,to zaczyna ssac,czy zasypia?
A smiem twierdzic,ze taki system po 20 minut na jedna piers jest dobry.
I doradca laktacyjny-dodam,ze miedzynarodowy,z ktora ,,wspolpracuje,, zaleca tez takie karmienie.
Ale nie uwierze( bo znam to z wlasnego doswiadczenia),ze dziecko je z piersi przez 1.5h efektywnie,bo to jest niestety niemozliwe.
Leneczka, jak Ty podajesz codzien mm to Ty sie dziwisz,ze masz kryzys laktacyjny
moje pytanie brzmi czy jeśli podam smoczek jednorazowo lub od czasu do czasu podczas spaceru, a gdy mała uśnie wyjmę go, to to jest w stanie późnej odzwyczaić się od piersi bądź zaburzyć ssanie?