Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
jest dość prawdopodobne, że smoczek "popsuł" technikę ssania, nie zaleca się go podawać takim maluchom. Może spróbuj go odstawić?
A takie dni , ze wydaje Ci sie, ze pokarmu jest mało a dziecko wisi 24/24 beda sie co jakis czas powtarzac i to tez jest normalne :)
Tłumaczę też sobie, że skoro pieluchy pełne, to znaczy że coś musi jeść bo z powietrza zawartość się nie bierze;)
Czy to mozliwe, aby była "popsuta" a dziecko nadal ładnie łapie pierś- głęboko, otwiera ustka i wywija wargi na "kaczorka" i słychać jak ładnie ssie i połyka na samym początku?
Bo smoczek ssie się nieco inaczej niż pierś i po jakimś czasie dziecko zaczyna ssać pierś tak,jak smoczek właśnie.
Dziewczyny, naprawdę potrzebny Wam ten stres towarzyszący ważeniu dziecka co tydzień, albo co gorsze codziennie?
Dziewczyny, naprawdę potrzebny Wam ten stres towarzyszący ważeniu dziecka co tydzień, albo co gorsze codziennie?
Ale myślałam, że igisowa waży codziennie, bo pisała o dziennych przyrostach - a na początek przejście z dziennego ważenia na raz w tygodniu to już chyba dobry kierunek zmian, co?
poloz sie z mala do lozka i polezcie z 2-3 dni. Zamiast smoka,niech ssie
wygrało zmęczenie i pobudki o 2, 4 w nocy gdy mi sie czasem kołowało w głowie, świeciłam światło, oboje się wybudzaliśmy i karmilam na siedząco po 20-40 min połprzytomna
A czy piersi są takie "mądre", że w godzinach dopołudniowych będą mniej pełne, a popołudniu i w nocy bardziej?
Pierwszy miesiąc był trudny, miałam zastoje, nabawiłam się nawet zapalenia piersi,
Zastanawiam sie czy powinnam wrócić do wkładania małego do kołyski i czy faktycznie dłuższe takie spanie i karmienie w łóżku mamy może potem sprawić że mały nie będzie chciał w swoim łóżku usnąć
mam to samo w zasadzie od samego początku. Nie wiem czym to jest spowodowane... Mnie ciągnie aż pod pachą. Olej piję i generalnie w tej kwestii nie ma poprawy.
Cześć a ja mam pytanie czy herbatkę laktacyjną można słodzić? Ja swoją słodzę 1 łyżeczką cukru i się zastanawiam czy ona nie traci swoich właściwości ? Jak myślicie? Dodam,ze mam herbatkę firmy Herbapol.
piję rafinowany olej rzepakowy 100%. W zasadzie, to nie wiem jaki należy pić :)
Az bolami piersi,to rozna moze byc przyczyna. Ja mialam takie bole,ze mialam ochote odciac sobie piersi, ba nawet myslslam,ze mam grzybice przewodow mlecznych, a powodem byly wkladki laktacyjne.
Najlepiej odwiedzic doradce,aby obejrzal piersi czy nie ma zmian grzybicznych. Jesli jest grzybica na sutkach to trzeba przeleczyc mame i dziecko. Jak to nie pomaga to wlaczaja chyba flukonazol (tez na grzybice przewodow mlecznych).