Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
jak sobie w pierwszych dniach w 2 dni rozkręciłam laktację tak, że ściągałam po litr minimum dziennie mimo stresówKurczę Doti zmartwiłaś mnie tym wpisem bo ja przy moim nawale pokarmu ściągam ledwie 120 ml co mam zrobić żeby tak sobie rozkręcić laktacje.Do tej pory piję tą herbatkę laktacyjną ale to chyba nie pomaga czy coś jeszcze można zrobić? Czy powinnam się udać do poradni laktacyjnej? Mój Piotruś jest karmiony piersią zawsze gdy jest jego pora karmienia ale mu to nie wystarcza i dokarmiam go Bebilonem .Karmię go parę minut z jednej piersi bo tyle wytrzymuje a po tym po przerwie z drugiej.Strasznie chciała bym go karmić tylko piersią ale z moim pokarmem chyba jest coś nie tak bo syn urodził się 23.12 a w sylwestra trafił do szpitala bo strasznie schudł był karmiony tylko piersią.Co mogę zrobić żeby nie doprowadzić do takiej sytuacji jeszcze raz>??Jak rozkręcić tą laktację i karmić go piersią dłużej?Może jest tak ,że te pare minut mu wystarcza w tym wieku co on jest teraz już sama nie wiem.
Pani dr z C.Z.D powiedziała,że dla niego pierś to za mało dlatego muszę go dokarmiać.
Nie mogę sobie wyobrazić momentu odstawienia...Czuję, że nie potrafię
Lapa, ja miala tkliwe kilka miesiecy. A juz w ogole mialam problem,zeby cos ocieralo mi sie o sutki. Jak piersireaguja tak na zimno,to polecam wkladanie sobie na wyjscia pieluche tetrowa w biustonosz. Ochroni sutki i ogrzeje.
Moj post gdzieś zaginął wiec zapytam jeszcze raz czy picie 2kubkow mięty dziennie może wpłynąć na laktacja , która może być potrzebna lada dzień ?
ja też nie pomogę. A pijesz tą mięte na problemy żołądkowe? Bo na laktację są herbaty - np ja lubię z Medeli Herbatka Bocianek czy picie 2kubkow mięty dziennie może wpłynąć na laktacja
Lekarz doradzil zeby zrobic tak (co mnie troche zszokowalo!) jesli dziecko ma ponad rok zostawic na 3,4 dni z tata albo z babcia, mama wyjezdza. Zazwyczaj po tych 3,4 dniach juz jest po klopocie
Moj post gdzieś zaginął wiec zapytam jeszcze raz czy picie 2kubkow mięty dziennie może wpłynąć na laktacja , która może być potrzebna lada dzień ?
Kategorycznie nakazał odstawiać, bo starania i karmienie to działanie na dwa fronty
gdy przypadkiem zaświeiłam biustem przed synem, od razu zaczął wołać: "mama da da da" i dobierać się do bufetu. Na nic było przekonywanie, że mleczka już nie ma - przekonał się dopiero, jak powąchał pierś. Od tego czasu już nie próbuje, tylko pokazuje, że tam było "mniam mniam".
Ale u nas starania + dodatkowo bezsenne noce (bo mały je od 15 do 20 razy teraz) dają mi tak w kość, że chcę już odstawić
raczej ta. Natomiast ja ogolnie wole guziki na srodku - jak tu Jaką koszulę do karmienia polecacie?koszula
Na all znalazłam taką http://allegro.pl/koszula-radosc-do-karmienia-i-na-ciaze-s-i3024392236.html - wygląda ok, ale czy w połączeniu ze stanikiem do karmienia będzie wygodna - szczególnie na początku, w szpitalu ...