Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
Milka,, jak najesz sie fasoli czy innych rzweczy wzdymajacych to dziecko bedzie mialo problem z brzuszkiem.
Ja bym nie ryzykowala u 2 tygodniowego dziecka, bo np. moja corka byla bardzo wyczulona na wszelkie wzdymacze.
No właśnie tak próbowałam, ale jak wypije z jednej do oporu (tak myślę, że już do oporu), to zasypia i na drugą nie zdecyduje się już za nic.
No właśnie tak próbowałam, ale jak wypije z jednej do oporu (tak myślę, że już do oporu), to zasypia i na drugą nie zdecyduje się już za nic.
to może lepiej dawać dwie po trochu, by jedna zbyt długo nie stała" przepełniona:)
Żółtaczka was ominęła?
ile mniej więcej powinien wisieć na jednej, żeby być najedzonym? To pewnie kwestia indywidualna? Mój wisi przy jednej średnio 15 min.
I jeszcze jedno (naiwne)pytanie- ile mniej więcej powinien wisieć na jednej, żeby być najedzonym? To pewnie kwestia indywidualna? Mój wisi przy jednej średnio 15 min.
A w ogóle to byłam zdziwiona, bo dziewczynie obok leżącej kazali odstawić pierś ze względu na żółtaczkę dziecka. Myślałam, że nie trzeba.
Mój ma od dwóch dni rytm 15-20 min jedzenia, 2 godziny spania.
W nocy spi nawet 4. Zastanawiałam się, czy budzić go, ale nie czułam dyskomfortu, więc poczekałam, aż sam zawoła.
Przy wypisie miał 10. Nie wygląda na bardziej żółtego, ale dziś przychodzi położna, to oceni.
A w ogóle to byłam zdziwiona, bo dziewczynie obok leżącej kazali odstawić pierś ze względu na żółtaczkę dziecka. Myślałam, że nie trzeba.
Inna sprawa, że drugiej powiedzieli, że po cc to laktacja dopiero po 5-6 dniach i ta w ogóle nie przystawiała... Eh, szkoda, że poprzednim razem ja też byłam tak niedoinformowana...
az sie boje czy przybral ile trzeba, w srode sie okaze.
Naqjwazniejsze,ze grydki pozchodzily,bo przynajmniej nie zrobi sie zapalenie.
A jak sie czujesz?
A mi przy zoltaczce wlasnie kazali, jak najczesciej przystawiac Mala do piersi...
Pewnie dlatego, żeby jak najwięcej siusiała, żeby wypłukiwała bilirubinę...
największe ilości wyłażą razem z kupą