Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

Mój sutek nawet nie ma centymetra, więc na pewno nie znajdę takiego lejka, ale 24 mm to raczej dla mnie przesada!
I tu rodzi się pytanie. Skoro w poprzednich dniach pościągałam takie małe ilości (mam zamrożone) to czy przed podaniem (po odmrożeniu) mogę połączyć wszystkie trzy w jedną butlę?
ja bym rozmroziła je w lodówce, żeby miały tę samą temperaturę i dopiero wymieszała. Tak się robi przy zlewaniu świeżego mleka, że musi mieć tę samą temp. Ale nie jestem pewna czy ta operacja jest konieczna przy zamrożonym..
Bo dajesz znać organizmowi ile potrzebujesz mleka przez to odciąganie. To dziecko ustala ile pokarmu ma się tworzyć i po jakimś czasie piersi same się nauczą, ale w przypadku zastojów nie wiem... Może powinnaś popić szałwii, żeby zmniejszyć tą produkcję mleka... Ale lepiej skonsultować to z innymi mamami... Trzymam kciuki
po jakim mniej więcej czasie mogę zaobserwować u dziecka, że to co zjadłam mu nie służy???Mi mówił lekarz, że po kilku godzinach (ok godziny-półtorej do "pojawienia się" tego w pokarmie i tyle samo u dziecka) - u nas się sprawdzało, zwłaszcza przy zielonej herbacie, której przez pierwsze 6-7 miesięcy nie mogłam pić ;)
Jak zachęcić maluszka do memłania cycucha?
) jeśli chodzi o niechęć do cycka, tylko ja dodatkowo miałam mało pokarmu- przynajmniej laktatorem nie udało się rozkręcić, ściągałam max 30ml. Także jesteś w lepszej sytuacji, bo chociaż masz czym karmić. Trzymam kciuki i chętnie przeczytam jakie jest rozwiązanie takiej sytuacji
Wizyta u konsultanta laktacyjnego (ale certyfikowanego, koniecznie) + dokarmianie innymi metodami niż butelka.
ściągałam max 30ml
Wypożyczyłam też fajny laktator z poradni laktacyjnej ale...
A to dokarmianie innymi metodami jak butelka czy kapturki to co na przykład?
Azniee a karmiłaś? Czy nie wyszło?
Czytam ten wątek, ale on mnie nie pociesza, zresztą w ciąży też czytałam.
isiula, a gdzie kupowałaś sondy? nam się sprawdziła poprzednim razem i wolę kupić na zaś :)