Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
Mój syn np kompletnie nie jest uczulony na czekoladę. I w niewielkich ilościach ją jem.
.
. Czy postępować jak przy leczeniu podrażnionych sutków na początku karmienia, czyli smarować mlekiem - zasuszać? Czy ona zrozumie, że gryźć cyców nie wolno? Chcę ją jeszcze karmić (w sumie nie wyobrażam sobie odstawienia takiego maluszka), ale to tak boooli.
?
[/urlJestem z Głogowa (woj. dolnośląskie). Wprawdzie są u nas dwie takie niby poradnie laktacyjne działające przy szkołach rodzenia ale nie ma tam takich certyfikowanych specjalistów.
A czy w Twoim przypadku problemem jest to, że mleko za wolno leci? Jeśli tak, to może sprawdziłby się system sns?
no i mój synek nie chciał piersi :( zaraz po wyjściu ze szpitala skontaktowałam się z doradcą laktacyjnym i Dominik dzięki niej przystawił się do piersi. Niestety jak tylko wyszła z domu sama nie umiałam go przystawić i znów był płacz itp itd :( jakoś po paru razach kiedy już się poddałam kompletnie i było mi wszystko jedno. Młody załapał pierś i tak już do dziś...sama nie wiem co było nie tak i jak to się stało, że on nagle załapał...myślę, że też chodziło o mnie...że bardzo się denerwowałam, że się nie udaję i kiedy wyluzowałam i pogodziłam się z tym, że będzie jedna MM udało się nam...Boli mnie pierś. Nie tak, jak przy zapaleniu. To taki bardziej ciągnący ból, tylko przy karmieniu... Boli jak dotykany zakwas (w mięśniach). Nie umiem tego inaczej opisać.
Bo mój nerwowo próbuje łapać sutka, później kilka razy go wypluwa, niespokojnie pociągnie kilka razy i zaraz się zniechęca... :/
a gdzie go karmisz?
tez sie darła, wróciłam do domu i sie zaciełam walczyłysmy obie ze 3 dni i potem nastapił cud, mleko w koncu popłyneło a ona przstała sie drzec. Ale przez 3 dni słyszałam, ze mam jej dac butle, ze sie znecam itd. Ciezko było...nie przecze.
Ja może faktycznie troszkę nerwowo do tego podchodzę :/ Chociaż naprawdę - staram się tego nie okazywać maluszkowi.
I właśnie jak jest taki spokojny i wyluzowany - to jeszcze załpie sutka ale tylko na trzymamaniu w buźce się kończy (bo jak najedzony to memłać nie chce) :/
Ciekawa rozmowa z Magdą Karpienią, jedyną w Polsce lidreką La Leche League. Do przeczytania tutaj, w portalu Dzieci są Ważne.
. Wydrukuję sobie go i dam do przeczytania mojej rodzince, która robi oczy jak 5 zł, słysząc że jeszcze karmię "takie duże dziecko"
.
[/url
. Chcialabym,aby mala sama sie odstawila, co z tego bedzie zobaczymy.

Ja planowałam niby karmić rok, zobaczymy jak będzie, bo jakoś ostatnio Nadia rezygnuje z kolejnych posiłków
[/url
. Dopasuje sie do potrzeb dziecka.
Aż przykro było słuchać. Ten lekarz jest już u mnie spalony. No i jeszcze, że w takim razie nic mi nie może przepisać (miałam lekką jelitówkę), chyba że odstawię dziecko od piersi.. zalecił rutinoscorbin
Zgroza, kto ich tego uczy na studiach? Wiedza chyba sprzed 30 lat.
. Dzieki! Mialam zamiar kupic angielska ksiazke o lekach przy kp.