Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
Mój syn np kompletnie nie jest uczulony na czekoladę. I w niewielkich ilościach ją jem.
Jestem z Głogowa (woj. dolnośląskie). Wprawdzie są u nas dwie takie niby poradnie laktacyjne działające przy szkołach rodzenia ale nie ma tam takich certyfikowanych specjalistów.
A czy w Twoim przypadku problemem jest to, że mleko za wolno leci? Jeśli tak, to może sprawdziłby się system sns?
Boli mnie pierś. Nie tak, jak przy zapaleniu. To taki bardziej ciągnący ból, tylko przy karmieniu... Boli jak dotykany zakwas (w mięśniach). Nie umiem tego inaczej opisać.
Bo mój nerwowo próbuje łapać sutka, później kilka razy go wypluwa, niespokojnie pociągnie kilka razy i zaraz się zniechęca... :/
a gdzie go karmisz?
Ja może faktycznie troszkę nerwowo do tego podchodzę :/ Chociaż naprawdę - staram się tego nie okazywać maluszkowi.
I właśnie jak jest taki spokojny i wyluzowany - to jeszcze załpie sutka ale tylko na trzymamaniu w buźce się kończy (bo jak najedzony to memłać nie chce) :/
Ciekawa rozmowa z Magdą Karpienią, jedyną w Polsce lidreką La Leche League. Do przeczytania tutaj, w portalu Dzieci są Ważne.
Ja planowałam niby karmić rok, zobaczymy jak będzie, bo jakoś ostatnio Nadia rezygnuje z kolejnych posiłków