Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
ja też się prawie poddałam po masakrze w szpitalu, ale teraz karmimy się już tylko piersią
tylko to przystawianie, uwierzcie , że czasem odkładam małą i liczę do dziesięciu...

Chodzi o to że musiałam ją przystawiać przez kapturek bo suty mi się chowały i mała nie mogła złapać.W domu żeby nie spadła na wadze karmiłam butlą z początku bo odciągałam laktatorem.Później zaczęłam zakładać te kapturki znowu i mimo że ona się denerwowała to siadłam pewnego dnia z nią i cały dzień męczyłam na kapturkach i podziałało:):)Karmiłam tymi kapturkami parę dni aż zaczęłam męczyć małą na cycusia bez kapturka też cały dzień i też podziałało.To była metoda małych kroków:):)Ale sukces osiągnęłam

Najważniejsze, że jak już się przystawi, to ssie prawidłowo.
z butli chetnie moje mleko pije..
Mleczko mamusi "najlepsiejsze" jest 
Mi na wyciąganie sutków jeszcze w szpitalu położne skonstruowały strzykawkę z odciętą końcówką.
. Winne okazaly sie wkladki laktacyjne. Od tamtej pory tylko tetra jest w uzyciu (nawet uszylam sobie takie terowe wkladki na wyjscia
). A w domu skladalam tetre i wkladalam do stanika. Teraz na noc tez tak robie lub do karmienia,bo piers nieuzywana popuszcza mocno w czasie karmienia.To karmienie piersią to widze nie jest taka sielanka.. najpierw problem by w ogole dostawic Maluszka a potem ból itp... hyhs... moj narazie probuje załapać i staram isie mu w tym pomoc.. ale latwo nie jest.. pocieszajace to ze nie tylko ja mam te problemy..
--

po stokroć otrzymasz zapłatę za swój ból i zmęczenie.

) Bo tak się zastanawiam... Karmię Lilkę raz w dzień - ok. południa - na sen, no i wieczorem i w nocy. W dzień ma neutralny stosunek do moich piersi i ciekawa jestem, czy jest szansa, że tak do 1,5 roku się odstawi? Czy to dłużej trwa? Bo nie chcę jej na siłę odstawiać, ale chętnie bym jej jakoś pomogła

lekarz mi powiedzial o zbitych piersiach po tym jak naciskala i probowala mleko wydostac.
o zgrozo! co za konował!