Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
Podpisuję się obiema piersiami :D Kandy, moim zdaniem jedyne rozwiązanie to odstawić butlę i dać działać synkowi.
To nie jest nic złego. Tylko wtedy jest to Twój wybór, a nie "bo dziecko słabo przybiera", "bo nie chce ssać", "bo mam mało treściwy pokarm" itp.
Ja tak miałam. Gosia zachowywała się dokładnie tak, jak opisałaś. Z tym, że w nocy ssała ładnie, ale wieczory to była tragedia. Ja zwalałam o na niedojrzały układ pokarmowy i kolki. Wyglądało to tak, jakby jedzenie sprawiało jej ból. W sumie nie znlazłam na to receprty, jak tylko przetrwać. Po 2 miesiącu życia zaczęło się wszystko uspokajać.
Ja właściwie nie miałam żadnych problemow z karmieniem, od poczatku mały dobrze ssal, nie myślałam też nigdy ze mam mleka
Kandy moja N. była podobnych gabarytów, a karmiłam Ją tylko w pozycji leżącej... już to nie raz było napisane Adaś za pewne nie chcę cyca, bo z butli mu łatwiej... oczywiscie ze probowalam ale on taki drobniutki w ogole nie lapie na lezavo tej piersi. ja musze tez.mu mocno przystawiac buzke do sutka bu zalapal..
Eee nawet, jak dobrze przybiera to i mało tręściwy pokarm jest wytłumaczeniem, bo chce jeść, co 1,5h-2h, a nie co 3h! Nie rozumiem kobiet, które nawet nie próbują karmić piersią i od razu po wyjściu ze szpitala przechodzą na mm... Cóż Polska jest w tym temacie dosłownie i w przenośni "za murzynami"...Mój m. twierdzi, że ma na to wpływ też rola państwa kiedyś i dziś... kiedyś (PRL) kobieta miała, jak najszybciej wrócić do pracy, więc mm, dziś w każdym bloku reklamowym mm... No oczywiście wmawianie kiedyś kobeitą, że karmienie nie prędzej tylko po 3h, a dziecko się "darło" (dlatego m. in. ja byłam na mm)... Gdy rozmawiam z kolezankami, które są mamami i zahaczamy o karmienie piersią to niestety większość (chyba naprawdę 9/10 przypadków) ;) odpowiada właśnie tak jak napisałaś....
No ja miałam pełno problemów z karmieniem
.na prawdę cieszę się, że jest ten wątek
Widze ze sie meczy i serce mi sie kraje bo nie wiem co jej jest:(
dziewczyny co sadzicie o tym zebym zaczela karmic z 2 piersi? moja sytuacja wzglada tak - moj synek po 5-7 min jedzenia zaczyna sie krzywic, prezyc, odpychac cyca jakby nie chcial jesc, czasem na chwile pomoze zmiana pozycji ale tak to nie chce dalej jesc i tak sobie mysle moze jakbym mu dawala druga piers to by cokolwiek zjadl wiecej... boje sie co prawda ze moje piersi nie nastarcza w produkcji mleka zeby jadl max co 2,5g. on bardzo kiepsko ostatnio przybiera i nie wiem juz co robic, w 2 tygodnie przybral 100g tylko...
nie spodziewalam sie takich problemow juz po 3 miesiach... :(- Milka mialam podobnie jak Maks byl w wieku Twojego Kubusia, prezyl sie przy jedzeniu, dawalm obie piersi gdzie wczesniej najadal sie z jednej,mleko samo ustawilo sie do produkcji mimo iz balam sie ze nie bede go miala za duzo. Trwalo to ze 2-3 tygodnie zanim sie unormowalo, ale bylam przerazona i juz pewna ze konczy sie pokarm. Za rada kolezanki dalam nawet butle kilka razy i wypijal (Ona sugerowala ze pewnie glodny i mi sie pokarm konczy), alew koncu przestalam bo w nocy jadl ladnie wiec niemoglam niemiecpokarmu i w koncu to minelo. Nie wazylam wtedy malego co chwile, tylko na wizytach, ale przybiera w normie.
że czym zaiste ?
tzn masz 2 laktatory ze na raz 2 piersi odciagasz?- Milka chyba chodzi o taki http://www.smyk.com/medela-mini-electric-plus-laktator-elektryczny-na-2-piersi,p1044874000,swiat-niemowlaka-p