Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
Mam takie spostrzeżenie może mylne- dziewczyny z problemami szyjkowymi mają chyba krótsze porody ;) Może i jest nadzieja dla mnie
W szpitalu i bez oksy, ho ho ho :)
czemu ja wtedy nie wiedziałam tyle, ile wiem dzisiaj....
bo mnie pewnie na końcówce położą do wyra, co by doktorkowi było wygodniej, ehh...
Nawet najgorszy moment czyli urodzenie główki bez nacięcia przetrwałam w zasadzie nie słysząc, co do mnie mówi położna (a wtedy miałam jej słuchać ). Jakoś tak wyszło, że sama powstrzymałam w tym momencie parcie, może to przez ten nieziemski ból mnie przyhamowało
Mam takie spostrzeżenie może mylne- dziewczyny z problemami szyjkowymi mają chyba krótsze porody ;)
Bo to taki "heretycki" szpital jest Sala porodowa bez łóżka porodowego, oksy nie dają, krocza nie nacinają - w ogóle nic nie robią
zazdroszczę ci porodu w kucki....ja nie wiem - ale mam wrażenie, że nawet gdybym miała taką możliwość to bym z niej nie skorzystała bo bałabym się jakoś.....w sumie nie wiem czego, ale bym się bała
przy wychodzeniu główki powinno sie właśnie powstrzymywać parcie? Wtedy lepiej idzie czy jaka w tym tajemnica?
Bo rzecz w tym, żeby głowa przeszła jak najwolniej - wtedy się tkanki powoli rozciągają i jest mniejsze ryzyko, że pękną. Trudne to było dla mnie, jak diabli, ale warto było, o tak!
A propos nacinania to slyszałam, że mniej sie popęka jak nie dają oxy...
W tym szpitalu co chcesz rodzić chyba mają taka możliwość- mają stołek do porodu ( nie łózko porodowe) i własnie takie fajne urządzenie do podnoszenia się aby rodzić jak to pan doktor powiedział jak indianka .
Madzinko, Szpital Wielospecjalistyczny. Jeśli chcesz namiar na moją położną, to pisz na priv --
Jeszcze się zastanawiam, czy wybrać Bonifratrów w Katowicach (przeglądając foru, zobaczyłam, że pisałaś też o tym szpitalu), rodziłaś tam Hanię? Mam dwie znajome, które tamrodziły i bardzo chwaliły.
A powiedz, dlaczego skoro zaczął się poród - jakby nie było - fizjologiczny, to i tak od razu robili cięcie?
A powiedz, dlaczego skoro zaczął się poród - jakby nie było - fizjologiczny, to i tak od razu robili cięcie? Z tego co piszesz wynika, że mały był prawidłowo ustawiony i może miał szanse wyjść pochwowo? Tłumaczyli Ci to? Znam przypadki rodzenia się wcześniaków naturalnie, stąd moje pytanie.
A to nacięcie główki to się do prokuratury kwalifikuje wg mnie. Potworność...