Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
iblia powstala w pewnej wspolnocie, dla pewnej wspolnoty, zostala spisana jezykiem tej wspolnoty, jest wtorna tzn mlodsza od tej wspolnoty i dobrze rozumiana moze byc wylacznie w tej wspolnocie.
My z mężem od czasu do czasu szukamy w tych miejscach odpowiedzi na nasze pytania, i gdyby nie Katechizm Koścoła Katolickiego, to poszukiwania spełzły by na niczym, ale i on nie precyzuje wszystkiego w pełni :/
kajka napisalas "sama łaska i miłosierdzie Boga nie pomogą". Moim zdaniem to stwierdzenie jest mocno dyskusyjne a ja zwyczajnie sie z nim nie zgadzam. [/quote]Z twoich dwoch komentarzy "sama łaska i miłosierdzie Boga nie pomogą" i "Boże miłosierdzie nie zna granic" zdecydowanie wole ten drugi :-)))
Każdy człowiek, podświadomie czy nie, szuka tego, co jest dla niego lepsze i przyjemniejsze - taką mamy naturę :) Mi też bardzo podoba się to drugie, ale nie mogę zapominać o pierwszym. Wolną wolę posiada każdy człowiek i to on wybiera jak będzie wyglądać jego przyszłość, o tym zapominać nie wolno, lub to bagatelizować. Dlatego zwróciłam na to uwagę u Ciebie, to co napisałeś:
[quote=tom_lukowski]
Od 1 do 50 z 50