witam dziewczyny ,moze ktoras odpowie mi na moje pytanie...otóż jestem przeziebiona to moj 10 tydzien ciazy - lekarka przepisala mi BIOPAROX wziewny i tabletki na gardlo TRACHISEPT boje sie troche je brac bo nie wiem czy nie zaszkodza dziecku ,dzisiaj doszedl do tego wszystkiego jeszcze paskudny katar i kaszel ..napiszcie mi co mam robicbo jestem juz tym wszystkim zalamana ...wcinam tez czosnek ale rezultatow na razie nie ma zadnych
Skonsultuj to z ginekologiem. Na wielu lekach pisze, że nie powinny go zażywać kobiety w ciąży, ale często jest to taka bardzo ostrożna uwaga. Wiele z nich jest uznawanych za bezpieczne - bo zwyczajnie trudno się bada leki na ciężarnych kobietach.
Manka, zalezy od czego. Ja mam potworna alergie, zeszlo mi na krtan i biore Isla Mint - takie pastylki do ssania, w ciazy je mozna. I duzo, duuuuzo pij.
manka może już za późno odpisuję, ale ja w 10tc byłam masakrycznie przeziębiona katar, kaszel i gorączka, brałam tantum verde spray i piłam len na kaszel. Jak mi w aptece babeczka poleciła len na kaszel to sobie pomyślałam co za ściema, ale na prawdę to działa, piłam dwa razy dziennie i już na drugi dzień mało co kaszlałam. Len powleka śluzem przełyk, i dlatego działam przeciwkaszlowo, lepiej łagodzi niż syrop prawoślazowy
Fragile normalny len , taki tradycyjny, możesz w całych ziarnach, ja mam w domu mielony, kupiłam w aptece, łyżeczkę lnu zalewam gorącą wodą, ale nie wrzątkiem i dodaję cytrynę, wtedy lepiej mi smakuje i tak piłam, u mnie działało, aż byłam w szoku
Rany, to ja blondi poszłam do apteki i wmawiałam babce, że jest syrop z lnu... Kachaw, dzięki - taki mielony len mam pod ręką :D Wypiję, bo kiepsko z moim gardłem.
Z takimi rzeczami, to od razu kieruj się do doktora i pytaj o zgodę. Nie warto ryzykować. Też jestem w ciąży i mój lekarz powiedział żebym na katar nie brała żadnych kropli, tylko używała wody morskiej. Spróbuj sterimaru na zatkany nos, bo dobrze odblokowuje nos, a jednocześnie to naturalny produkt. Ja kupiłam i mi pomógł.