Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorgiga25
    • CommentTimeOct 24th 2006
     permalink
    kobitki mam doła :cry::cry::cry: dziś 14dc a ja tu ni stąd ni z owąd mam śluz brunatny jak na dzień przed @, wszystko w środku jakieś takie rozpulchnione, a test owu negatywny :sad: co się dzieje???? miała tak któraś???
    -- zesram się, ale się nie dam!!!!
    •  
      CommentAuthorRosa
     permalink
    MAGG udalo mi sie wstawic obrazek na 28 :)
    giga pierwsze coo pomyslalam to to ze to moze byc wlasnie o ?? ale skoro test byl ujemny to sama niewiem ??
    ale 3maj sie cieplo :) chyba ze juz jestes po o to moze znaczyc ze fasolka sie zagniezdza !!
    •  
      CommentAuthorTadinda
     permalink
    Witam przemiłe Panie. Odebrałam dzisiaj bete. Jestem w 4 tygodniu ciąży.:crazy:
    •  
      CommentAuthorTadinda
     permalink
    A tak poza tym chciałabym dziewczynkę, ale u nas trudno stwierdzić, z których staranek będzie dzidzia i wydaje mi się, że raczej to będzie chłopczyk.
    •  
      CommentAuthorjem
     permalink
    e tam Tadi, my nie miałyśmy watpliwości :wink:; ale jeszcze raz gratulacje z okazji potwierdzenia ciąży :bigsmile:
    •  
      CommentAuthorRosa
     permalink
    :crazy::crazy::crazy: tadinda bylam pewna ze jestes w ciazy :)
    super GRATULUJE :flowers::flowers::flowers:
    swietne wiesci
    •  
      CommentAuthorRosa
     permalink
    aa teraz 2razy bardziej dbajh o siebie bo jesnien juz u nas zawitala :wink:
    • CommentAuthorewaroby
     permalink
    Tadina,szczesciara z ciebie GRATULACJE!!!!
    •  
      CommentAuthorTadinda
     permalink
    Dziękuję Wam bardzo bardzo bardzo. :thumbup:
    •  
      CommentAuthorMagg
     permalink
    Tadinda ogromne, ogromniaste gratulacje! :jumping:
    --
    • CommentAuthorksylia_
     permalink
    Ja równiez przyłączam się do gratulacji. Zgodnie z obietnicą pisze jak było dziś na wizycie i gina. A więc tak jak sie spodziewałam nie dała mi skierowania na badania. Stwierdziła, że z każdej wizyty ma z NFZ 14 zł i nie będzie ze swojego kontraktu finansować badań i że mam poczekać 1,5 do 2 lat a potem się martwić. Jedno wiem na pewno już więcej do niej nie pójdę, chociaz była moim lekarzem od kilku ładnych lat. zapisała mi tabletki o nazwie Clostilbegyt (czy któraś z Was to brała??) na wywołanie owulacji. Nie rozumiem jak można przepisywać tabletki skoro nie ma diagnozy, przecież ona wcale nie wie czy ja mam owulacje czy nie. Dziewczyny jak mam znaleźć dobrego lekarza?
    •  
      CommentAuthorMagg
     permalink
    Clo bierze się na rozwój większej ilość pęcherzyków co jest równoznaczne z więszą szansą na dzidzię,a powiedziała Ci w jakich dniach brać?
    --
    • CommentAuthorksylia_
     permalink
    od piątego dnia cyklu przez 5 dni po jednej tabletce
    •  
      CommentAuthorMagg
     permalink
    Czyli ok. Ksylia lekarza szukaj po znajomych z okolicy, przeprowadź wywiad, pobaw się w detektywa...:) Ile miesięcy się staracie?
    --
    • CommentAuthorewaroby
     permalink
    ksylia skarbie nie trac czasu, ale tez sie nie stresuj
    •  
      CommentAuthorMagg
     permalink
    No cóż Ksylia chciałaś pomocy ...ale chyba już ni chcesz...:confused: pozdrawiam..
    I dobranoc wszystkim Panią dobranocka....
    --
    • CommentAuthorAsia77
     permalink
    ewaroby, miałam pobierane wycinki z szyjki macicy do badania histyopatologicznego, poniewaz mam cytologie IIIgr
    • CommentAuthorksylia_
     permalink
    Magg staramy się 6 m-cy, ale u lekarza powiedziałam, że ponad 9. Niestety dzisiaj już musze kończyć dobranoc
    • CommentAuthorewaroby
     permalink
    aaa rozumiem ,ja tez robilam cytologie i czekam na wyniki
    •  
      CommentAuthorIzunia
     permalink
    witam wieczorem, normalnie chyba faktycznie mamy przesilenie jesienne, bo właśnie jak przyszłam z pracy to zjadłam i wstałam niedawno z drzemki hihihihi
    •  
      CommentAuthorIzunia
     permalink
    Tadinda jesio raz gratuluję moccccccccccccccccccccno!!! Super!!! :crazy::crazy::crazy:
    • CommentAuthorHoga
     permalink
    dziewczyny mam pytanko jak mam wrecz mikroskopijne plamienia to zaliczyc to do obecnego cyklu czy juz rozpoczac nastepny???
    --
    •  
      CommentAuthorIzunia
     permalink
    nie mam pojęcia hoga - a który to dzień cyklu u Ciebie?

a tak wogóle to gdzie reszta babeczek???:neutral:
    •  
      CommentAuthorgiga25
     permalink
    plamienia zawsze zalicza sie do poprzedniego
    •  
      CommentAuthorgiga25
     permalink
    nawet te niemikroskopijna; nowy cykl dopiero od normalnego krwawienia - mądra teraz jestem a sama sie uczyłam od innych forumowiczek
    • CommentAuthorHoga
     permalink
    Izunia mój obecnie 28 dzień, a plamienia sa naprawde ledwo zauważalne, na razie zielona jestem w wykresach wiec wole sie podpytac:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorIzunia
     permalink
    nio to chyba musisz poczekać aż sytuacja się rozwinie - giga ja tez tak jakoś coś słyszałam:wink:
    • CommentAuthorHoga
     permalink
    damazy sie pytał na piatkowej imprezce, czy podoba nam sie pomysł z czatem na piątek i tylko na piate, moje zdnie jest takie ze to by było super lepiej by sie rozmawiało, tak jakos na bierząco.Jak sa chętne to dajcie znac na "Piatkowe imprzki na 28 dni":bigsmile:, co by damazy wiedział
    --
    •  
      CommentAuthorkfiatuszek
     permalink
    Witam dziewczynki :)):swingin:
    --
    •  
      CommentAuthorIzunia
     permalink
    Kfiatuszku milusio mi, że kuknełaś na mój wykresik :bigsmile:
    •  
      CommentAuthorkfiatuszek
     permalink
    ty tesk kukasz na moj ;)) trzeba sie wspierac co nie ??:)
    --
    •  
      CommentAuthorIzunia
     permalink
    niooooooo pewnie Kfiatuszku - to bardzo ważne!!!
    •  
      CommentAuthorIzunia
     permalink
    dobra MYSZKI uciekam do łóżeczka papatki i do jutra!!!
    • CommentAuthorHoga
     permalink
    witam w środe dziś Mona robi test będe sie z nia widziała ok 11 wieć powie mi co i jak a ja wieczorkiem zaraz wam przekażę
    --
  1.  permalink
    Witam porankowo :bigsmile:
    Tadinda z calego serca Ci GRATULUJE :bigsmile: Zycze wam zdrowka i zero zmartwien :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthormika78
     permalink
    Witam dziewczyny.Czekam na @ i napewno znowu sie doczekam bo wychodzi na to że mam strasznie pózno co do mojego cyklu owu i bardzo krótką fazę lutealna.
    Mam pytanie jak po śluzie i szyjce rozpoznać że owu już była,jest to wogóle możliwe
    staramy sie i staramy i jakoś nie wychodzi!!!!:cry::cry::cry:
    -- http://
    •  
      CommentAuthorPaulaC
     permalink
    Cześć Wszystkim!

Tadinda jeszcze raz gratuluję! :bigsmile:

Hoga ja czekam na wieści od Mony z niecierpliwością.
    •  
      CommentAuthorPaulaC
     permalink
    Monia78 co do rozpoznania, że owu już była to 3 dnia wieczorem twardej, zamkniętej i opuszczonej szyjki zaczyna się niepłodność i oznacza to, że jest po owu.
    Co do śluzu to (nie mierząc tempki) 4 dnia po dniu szczytu śluzu zakłada się niepłodność. Zaś mierząc temperaturę i sprawdzając śluz stwierdzamy, że jest po owulacji gdy minie 3 dzień wyższej tempki po dniu szczytu śluzu.
    •  
      CommentAuthoragna29
     permalink
    hej,hej!A ja przebalowałam swoją owulke i mam problem z zaznaczeniem tempek i fazy lutealnej :confused:

Tadinda
    :clap::crazy::jumping::swingin::cheer: GRATULUJĘ !!!!!

jA WCZORAJ DWIE GODZINY GRAŁAM W BABINGTONA na sali Z MĘZUNIEM A POTEM RELAKSIK BYŁ MAŁY:peace::tooth:

pozdrawiam wszystkie kobitki !!!!
    •  
      CommentAuthorAmazonka
    • CommentTimeOct 25th 2006
     permalink
    Dzieci w reklamach środków antykoncepcyjnych
    10.07.2006

"Nasz Dziennik" jest oburzony reklamami środków antykoncepcyjnych, w których pojawiają się dzieci.

Firmy reklamowe zawsze lubiły szokować, ale brutalna ofensywa prowadzona przez koncerny produkujące preparaty antykoncepcyjne przybiera rozmiary, których nie sposób wytłumaczyć konwencją gatunku - uważa gazeta.

Reklamy, o których pisze "Nasz Dziennik" pojawiły się w Internecie i pismach dla kobiet (m.in. w "Wysokich Obcasach" - dodatku do "Gazety Wyborczej"). Swe produkty reklamują w ten sposób: Shering Polska oraz Janssen-Cilag Polska.

Eksperci, których dziennik poprosił o komentarz w tej sprawie, nie mają wątpliwości: używanie dzieci w reklamie antykoncepcji jest niedopuszczalne. Urząd Rzecznika Praw Dziecka rozważa możliwość wystąpienia do głównego inspektora farmaceutycznego o zbadanie legalności tego typu akcji promocyjnych.

Na jednej z reklam widzimy modelkę wraz z jej dwoma kilkuletnimi synami. Mam dzieci, potrzebuję poczucia bezpieczeństwa - mówi Ilona Felicjańska. W drugiej reklamie matka z niemowlęciem na rękach zachęca do "nowoczesnej antykoncepcji bez wyrzeczeń". Według gazety w obu komunikatach kolejne dziecko prezentowane jest jako zagrożenie dla bezpieczeństwa matki.

Janssen-Cilag Polska twierdzi, że kontrowersyjna kampania marketingowa "Antykoncepcja codziennie czy raz w tygodniu?" nie ma charakteru promocyjnego, tylko informacyjny. Skąd wziął się pomysł umieszczenia dzieci w jednej z reklam?

To pytanie przede wszystkim do pani Ilony Felicjańskiej, bo zgodziła się wystąpić ze swoją rodziną. Natomiast kampania ma charakter informacyjny i mówi generalnie o planowaniu rodziny i metodach antykoncepcji - odpowiedział na pytanie "Naszego Dziennika" rzecznik prasowy Janssen-Cilag Polska Renata Figura-Dobrowolska.
    --
    •  
      CommentAuthorAmazonka
     permalink
    Co sądzicie o wykorzystywaniu dzieci w takich reklamach?
    --
    •  
      CommentAuthorLily
     permalink
    Amazonko - rzeczywiście w przypadku p. Felicjańskiej można to tak odebrać że kolejne dziecko stanie na drodze jej kariery ale wiem że czasem jest tak że kobieta z przyczyn zdrowotnych nie powinna decydować się na kolejne dzieci - jeżeli nie jest przekonana do NPR -u to takie rozwiązanie jest jakimś wyjściem...myślę że w takiej reklamie właśnie pokazanie takiej kobiety miałoby sens większy chociaż wogóle osobiście nie popieram reklamowania antykoncepcji
    •  
      CommentAuthorkfiatuszek
     permalink
    Witam :) zaraz jade odebrac wyniki z bety :)jak przyjade napewno dam wam znac :))
    --
  2.  permalink
    Witam .Kfiatuszku koniecznie nas musisz poinformowac.
    --
    •  
      CommentAuthorMagg
     permalink
    Izunia ogromniaste gratulacje hurrrrrrrrraaaaaaa :jumping: mamy kolejną mamuśkę :cheer: No umrę ze szczęścia zaraz:crazy: wierzyłam że Ci się udalo :cheer: Superrrrrrrrr!!!!!
    Gratulacje dla tatusia uściskaj go od nas!
    --
  3.  permalink
    Izunia gratuluje. Teraz pluj zarazkami na nas.
    Pozniej Kfiatuszek z beta potewierdzi sowja i Hoga napisze co Mony. Oj bedzie ciekawy dzien dzisiaj.
    --
    •  
      CommentAuthorIzunia
     permalink
    Witajcie KOBIETKI!!! Ale dzionek się zaczął ciooooooooo ... czy te sikacze mogą się mylić ... :crazy:
    •  
      CommentAuthorIzunia
     permalink
    aaaaa i czy to normalne, że ja nie dowierzam jakoś :wink:
    •  
      CommentAuthorMagg
     permalink
    No pewnie że normalne! popatrz na mnie :crazy:
    --
    •  
      CommentAuthorIzunia
     permalink
    Magg ja naprzemian siedzę i ryczę i śmieję się ... ryczę i śmieję się ... o cio tu chodzi ...
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.