kobitki mam doła dziś 14dc a ja tu ni stąd ni z owąd mam śluz brunatny jak na dzień przed @, wszystko w środku jakieś takie rozpulchnione, a test owu negatywny co się dzieje???? miała tak któraś???
MAGG udalo mi sie wstawic obrazek na 28 :) giga pierwsze coo pomyslalam to to ze to moze byc wlasnie o ?? ale skoro test byl ujemny to sama niewiem ?? ale 3maj sie cieplo :) chyba ze juz jestes po o to moze znaczyc ze fasolka sie zagniezdza !!
Ja równiez przyłączam się do gratulacji. Zgodnie z obietnicą pisze jak było dziś na wizycie i gina. A więc tak jak sie spodziewałam nie dała mi skierowania na badania. Stwierdziła, że z każdej wizyty ma z NFZ 14 zł i nie będzie ze swojego kontraktu finansować badań i że mam poczekać 1,5 do 2 lat a potem się martwić. Jedno wiem na pewno już więcej do niej nie pójdę, chociaz była moim lekarzem od kilku ładnych lat. zapisała mi tabletki o nazwie Clostilbegyt (czy któraś z Was to brała??) na wywołanie owulacji. Nie rozumiem jak można przepisywać tabletki skoro nie ma diagnozy, przecież ona wcale nie wie czy ja mam owulacje czy nie. Dziewczyny jak mam znaleźć dobrego lekarza?
witam wieczorem, normalnie chyba faktycznie mamy przesilenie jesienne, bo właśnie jak przyszłam z pracy to zjadłam i wstałam niedawno z drzemki hihihihi
damazy sie pytał na piatkowej imprezce, czy podoba nam sie pomysł z czatem na piątek i tylko na piate, moje zdnie jest takie ze to by było super lepiej by sie rozmawiało, tak jakos na bierząco.Jak sa chętne to dajcie znac na "Piatkowe imprzki na 28 dni", co by damazy wiedział
Witam dziewczyny.Czekam na @ i napewno znowu sie doczekam bo wychodzi na to że mam strasznie pózno co do mojego cyklu owu i bardzo krótką fazę lutealna. Mam pytanie jak po śluzie i szyjce rozpoznać że owu już była,jest to wogóle możliwe staramy sie i staramy i jakoś nie wychodzi!!!!
Monia78 co do rozpoznania, że owu już była to 3 dnia wieczorem twardej, zamkniętej i opuszczonej szyjki zaczyna się niepłodność i oznacza to, że jest po owu. Co do śluzu to (nie mierząc tempki) 4 dnia po dniu szczytu śluzu zakłada się niepłodność. Zaś mierząc temperaturę i sprawdzając śluz stwierdzamy, że jest po owulacji gdy minie 3 dzień wyższej tempki po dniu szczytu śluzu.
Dzieci w reklamach środków antykoncepcyjnych 10.07.2006
"Nasz Dziennik" jest oburzony reklamami środków antykoncepcyjnych, w których pojawiają się dzieci.
Firmy reklamowe zawsze lubiły szokować, ale brutalna ofensywa prowadzona przez koncerny produkujące preparaty antykoncepcyjne przybiera rozmiary, których nie sposób wytłumaczyć konwencją gatunku - uważa gazeta.
Reklamy, o których pisze "Nasz Dziennik" pojawiły się w Internecie i pismach dla kobiet (m.in. w "Wysokich Obcasach" - dodatku do "Gazety Wyborczej"). Swe produkty reklamują w ten sposób: Shering Polska oraz Janssen-Cilag Polska.
Eksperci, których dziennik poprosił o komentarz w tej sprawie, nie mają wątpliwości: używanie dzieci w reklamie antykoncepcji jest niedopuszczalne. Urząd Rzecznika Praw Dziecka rozważa możliwość wystąpienia do głównego inspektora farmaceutycznego o zbadanie legalności tego typu akcji promocyjnych.
Na jednej z reklam widzimy modelkę wraz z jej dwoma kilkuletnimi synami. Mam dzieci, potrzebuję poczucia bezpieczeństwa - mówi Ilona Felicjańska. W drugiej reklamie matka z niemowlęciem na rękach zachęca do "nowoczesnej antykoncepcji bez wyrzeczeń". Według gazety w obu komunikatach kolejne dziecko prezentowane jest jako zagrożenie dla bezpieczeństwa matki.
Janssen-Cilag Polska twierdzi, że kontrowersyjna kampania marketingowa "Antykoncepcja codziennie czy raz w tygodniu?" nie ma charakteru promocyjnego, tylko informacyjny. Skąd wziął się pomysł umieszczenia dzieci w jednej z reklam?
To pytanie przede wszystkim do pani Ilony Felicjańskiej, bo zgodziła się wystąpić ze swoją rodziną. Natomiast kampania ma charakter informacyjny i mówi generalnie o planowaniu rodziny i metodach antykoncepcji - odpowiedział na pytanie "Naszego Dziennika" rzecznik prasowy Janssen-Cilag Polska Renata Figura-Dobrowolska.
Amazonko - rzeczywiście w przypadku p. Felicjańskiej można to tak odebrać że kolejne dziecko stanie na drodze jej kariery ale wiem że czasem jest tak że kobieta z przyczyn zdrowotnych nie powinna decydować się na kolejne dzieci - jeżeli nie jest przekonana do NPR -u to takie rozwiązanie jest jakimś wyjściem...myślę że w takiej reklamie właśnie pokazanie takiej kobiety miałoby sens większy chociaż wogóle osobiście nie popieram reklamowania antykoncepcji
Izunia ogromniaste gratulacje hurrrrrrrrraaaaaaa mamy kolejną mamuśkę No umrę ze szczęścia zaraz wierzyłam że Ci się udalo Superrrrrrrrr!!!!! Gratulacje dla tatusia uściskaj go od nas!