Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

1.  permalink
    Witam w poniedzialkowy ranek
    --
    •  
      CommentAuthoraxxa
    • CommentTimeNov 5th 2006
     permalink
    Witam i ja w śnieżny poranek :)
    •  
      CommentAuthormala_mi
    • CommentTimeNov 5th 2006 zmieniony
     permalink
    Witam wszystkie forumki :tooth:

ja upiekłam tartę z musem czekoladowym

hoga, ale mi apetytu narobiłaś :hungry: Mogę się uśmiechnąć o przepis :tooth: ? Mój mail jest w moim w proflu jakby co ;)

Jakieś lenistwo mnie dziś bierze... A jak na złość mam tyle do zrobienia :jumping: A tak mi się nie chceeee :updown:
  2.  permalink
    Witam i ja w śnieżny poranek :)

Jaki sniezny? deszczowy.
    --
    •  
      CommentAuthormala_mi
    • CommentTimeNov 5th 2006
     permalink
    U mnie sucho :bigsmile: Ani śniegu, ani deszczu... Za to pochmurno.
    •  
      CommentAuthoraxxa
    • CommentTimeNov 6th 2006
     permalink
    Jaki sniezny? deszczowy.

no tak .. zapomniałam że ja wy mówiłyście o sniegu to ja pytałam o co wam chodzi... a teraz mam snieg... na szczęście przestał juz padać
    jak ktos chce sniegu to pisać... zaraz podeślę :bigsmile:
    •  
      CommentAuthorelli
     permalink
    czesc
    u mnie dzisiaj spokojnie - ani śniegu ani deszczu
    --
  3.  permalink
    Witam o poranku :bigsmile:
    U mnie dzis deszczyk ale nie narzekam na pogode,lubie deszcz i spacery podczas deszczu :bigsmile:
    Jedynie co mnie martwi to fakt iz mam katar i cosik lekko drapie mnie w gardle i bardzo boje sie,ze sie na dobre rozchoruje i bede musiala odlozyc IUI na jeszcze nastepny cykl :confused:
    --
    • CommentAuthorasiula82
     permalink
    Witam wszystkich:smile: Pogada wywołuje u mnie senność i muszę lecieć po mocną kawę, nie cierpię deszczu i tej pluchy ale naszczęście w pracy cieplutko:wink: u mnie już po próbach teraz tylko czekam, to czekanie to najgorsza część:sad: no ale cóż wiem że trafiliśmy w owu, bo śluż był normalnie najgęstszy i ciągnący i pierwszy raz tak widoczny, ale wiecie jak to jest, nic nie jest pewne, ale nadzieję trzeba mieć:bigsmile:
    --
    • CommentAuthorasiula82
     permalink
    pszczolka232 przepraszam za głupie pytanie, ale jeszcze nie wszystko rozumiem, czy możesz mi napisać co to jest IUI :shamed:
    --
    •  
      CommentAuthorAmazonka
     permalink
    IUI (intrauterine insemination) - unasienienie domaciczne (inseminacja).
    --
    •  
      CommentAuthorpszczolka232
    • CommentTimeNov 6th 2006 zmieniony
     permalink
    asiula82 juz masz odpowiedz od Amazonki :bigsmile: Amazonka dziekuje :bigsmile:
    --
    • CommentAuthorasiula82
     permalink
    Dzięki :shamed:
    --
    • CommentAuthorHoga
     permalink
    Witam w poniedziałek, zarejestrowałam sie do gina, ale dopiero na 20 mam termin okropnie długo ale co tam sprawdzimy czy wszystko jest oki, i moze jakies badanka żeby sie upewnic. życze miłego dnia i zajże do was wieczorkiem, bo teraz zmykam dalej do pracy(choć w taką pogodę mi sie nie chce)
    --
    • CommentAuthorewaroby
     permalink
    Dobry wieczòr,ja mam dzis wolne i odsypialam a teraz sprzatam.Gina mam w srode .Milego wieczoru.
    •  
      CommentAuthorAndariel
     permalink
    Witajcie w poniedziałkowy wieczór, jak wasze samopoczucie mimo tej zimnej pogody?:jumping:
    --
    •  
      CommentAuthormonawmona
     permalink
    Witam , dzisiaj nic mi się nie chce , cały czas pada :angry: Ale była u mnie najpierw przyjaciółka , a potem przyszła sąsiadka i jakoś dzionek minął. Jeszcze tylko z Misiaką na ostatni dzisiaj spacerek i czekam na MM aż wróci z pracy . Tempki nie mierzyłam , chyba sobie odpuszcze ten cykl.
    -- gg 6155390
    •  
      CommentAuthorAndariel
     permalink
    A ja miałam dzisiaj okropny dzień na wszystkich krzyczałam, aż mi teraz wstyd(oczywiście już ich przeprosiłam). Wiadomo czym to było spowodowane ..... ach te nadchodzące @:shamed:
    --
    •  
      CommentAuthorgiga25
     permalink
    mona - nie będziesz już tutaj wykresów prowadzić??? no bo lista piszących pod twoim się wydłuża, a w samym wykresie żadnych zmian i w sumie mimo, że czytam tu wszystko w miarę na bieżąco to w końcu nie wiem czy zostajesz czy jak inne kobitki odpoczywasz

Andariel - u mnie też czasem niektórzy obrywają:shamed: pamiętam, że jak kiedyś byliśmy nad morzem (i byłam już w nieświadomej ciąży) to burczałam na M i burczałam i opierdzieliłam go nawet jak mnie chciał dla rozweselenia pochlapać wodą:smile: generalnie to niesamowity człowiek, że tak co miesiąc znosi moje fochy
    -- zesram się, ale się nie dam!!!!
    •  
      CommentAuthor_zibi_
     permalink
    hej dziewczyny :beard: ja już poza kontem dostępu do wykresu ,ale nadal tu zaglądam i się staram...:boogie:
    -- [url=http://www.szipszop.pl][/ur
    •  
      CommentAuthorgiga25
     permalink
    staraj się staraj!!! a jak się uda to daj cynk... my tu spragnione takich wieści:bigsmile:
    -- zesram się, ale się nie dam!!!!
    •  
      CommentAuthor_zibi_
     permalink
    dam wam cynk kobitki na pewno,bo fajnie tu u Was jest :swingin:
    •  
      CommentAuthormonawmona
     permalink
    giga- ten miesiąc sobie odpuszcze . Odebrałam wyniki hormonów nadnerczy i mam wysoko ponad norme . Muszę najpierw uregulować swoje hormony. Myśle , ze w grudniu zapłacę abonament i wróce do mierzenia tempek. Póki co , bede zaglądała na forum , bo niestety nie mam mozliwości podejrzenia waszych wykresików.
    -- gg 6155390
    •  
      CommentAuthor_zibi_
     permalink
    a tak wogóle to w sobote mam miec @ jak dostane to wykupie 6 mcy i znowu do Was się przyłącze :bigsmile: a jak nie dostanę no to będe mamą.....:heartsabove:
    •  
      CommentAuthormala_mi
    • CommentTimeNov 6th 2006 zmieniony
     permalink
    Powodzenia laseczki :thumbup: Za mnie też proszę trzymać kciuki :tooth:
    •  
      CommentAuthorAmazonka
    • CommentTimeNov 7th 2006
     permalink
    Info dla starających się z "Poradnika Domowego"
    Pytanie czytelniczki: Jakie jest prawdopodobieństwo zajścia w ciążę po jednym stosunku?
    Odpowiada prof. Zbigniew Lew-Starowicz 2001-02-26:
    Jeżeli stosunek odbędzie się w okresie płodnym kobiety - prawie stuprocentowe.
    Błona dziewicza nie stanowi żadnej gwarancji. W ciążę zachodzą te dziewczyny, które są akurat wtedy płodne. Płodnych dni jest w cyklu miesięcznym dziewięć - bez względu na długość tego cyklu. Więc jeżeli kochamy się raz w miesiącu, to prawdopodobieństwo trafienia na dzień płodny wynosi 10 procent. Gdy kobieta zna dobrze swój cykl, wie mniej więcej, kiedy jest płodna.

Dane tu przedstawione mają jedynie wartość informacyjną i nie mogą zastąpić indywidualnej porady lekarskiej.
    --
  4.  permalink
    Heheeh to ciekawe dlaczego mu nie zachodzimy nawet jak sie kochamy w dzien owu,?
    --
    •  
      CommentAuthorRosa
     permalink
    HAHA dobre ?? i chyba troszke mija sie z prawda :) bo jestesmym zywymi przykladami :wink: ile dziewczyn sie kocha wlasnie te najbardziej plodne dni i nic z tego niewychodzi !!:neutral:

a mnie dopadla sennosc caly czas bym spala :confused: ziewam non stop :neutral: oczka mi sie przez caly dzien same zamykaja :shocked: czyzby pogoda wplywala na mnie ??
    •  
      CommentAuthorAmazonka
     permalink
    No widzicie - wąty do Lwa-Starowicza - czołowego eksperta... Wydaje mi się, że ta odpowiedź ma związek z ogólnym nastawieniem czasopisma, tj. ciąża = wpadka, i należy się a) zabezpieczyć, b) zabezpieczyć, c) zabezpieczyć.

Na mnie pogoda niestety wywiera duży wpływ, ostatnio jadę na kawie. :-(
    --
  5.  permalink
    Witajcie :bigsmile:
    Co do sennosci to i ja ciagle chodze nie wyspana ale u mnie to chyba luteina i bromergon tak na mnie wplywaja + pogoda :smile: Jak wstane do pracy juz chce mi sie spac,krotki spacer do pracy pomaga mi tylko do okolo 10 i od 10 do 18 chodze jak po omacku o 18 klade sie spac i wstaje rano :bigsmile: i od nowa ::bigsmile: Jakbym byla juz po IUI to oczywiscie juz bym sie wkrecala,ze to fasolka :bigsmile: a tak wiem,ze laki + pogoda :tongue:
    --
    •  
      CommentAuthorAmazonka
     permalink
    Jeśli fakty nie zgadzają się z teorią Lwa-Starowicza, tym gorzej dla faktów.
    --
    •  
      CommentAuthorRosa
     permalink
    amazonko napewno sie nie zgadzaja ?? wez np poduwage 28 !! na 100 starajacych sie ktore kochalo napewno sie w dni plodne ?? statystyka wskazywala by duza ilosc ciaz a tak wcale nie jest ?? np biorac poduwage 28 w pazdzierniku bylo jesli sie pomylilam to przepraszam 15 ciaz i to w zaokrogleniu ??
    •  
      CommentAuthorAmazonka
     permalink
    Otóż to. Warto podsunąć te dane wielkiemu polskiemu seksuologowi.
    --
    •  
      CommentAuthorKes
     permalink
    Na kursie npr słyszałam, że prawdopodobieństwo (średnie) poczęcia przy współżyciu w okresie płodnym wynosi 40% - dla odkładających bardzo duże, dla starających się o poczęcie - małe. I komu tu wierzyć? :shocked:
    •  
      CommentAuthorAmazonka
     permalink
    Te dane padają nie tylko na kursie. W cytowanych kiedyś pracach naukowych także.
    --
    •  
      CommentAuthorRosa
     permalink
    widze ze rozmowa nabiera kolorow :) a ja musze konczyc ?? bo goscie przyjechali :( narazie papa milej pogawedki
    •  
      CommentAuthorKes
     permalink
    Pan seksuolog o tych danych nie słyszał?
    •  
      CommentAuthormala_mi
     permalink
    Witam :bigsmile:
    Wiecie co mnie też zastanawia: mówi się, że jak kobieta bardzo chce zajsć w ciążę, to może dojśc do blokady psychicznej. Rozumiem, że coś takiego może się stać, gdy bardzo nie chce, lęka się ciąży itp. Bo tak też się zdarza... Ale jak chce być??
    •  
      CommentAuthorAmazonka
     permalink
    Przecież niejedna lękająca się ciąży wpada, ale pragnące aż do obsesji miewają blokady.
    --
    •  
      CommentAuthorelli
     permalink
    z doświadczenia - znajoma starała się o dziecko około roku, zrobiła wszystkie badania (mąż również) i wszystko wydawało sie ok a dziecka dalej nie było. w końcu pomału zaczęli sie godzić z myslą że nie będą rodzicami: znajoma przestała obsesyjnie mirzyć tempki, kupować testy owulacyjne i..... po 2 miesiącach takiego podejścia okazało się że jest w ciąży - w co nie mogła uwierzyć.
    --
    •  
      CommentAuthorAndariel
     permalink
    Czyli można by było powiedzieć to samo o nas. Wszytkie tutaj staramy się obsesyjnie (prawie) o bobaska. Ale też każda musi to przejść,. aby potem staracić tą nadzieję, odblokować się i wtedy dopiero zajsc w ciąże. Czasami którejś z nas się uda wcześniej a reszta musi nadal czekać
    --
    •  
      CommentAuthorInez
     permalink
    Hej dziewczyny, ja w tym cyklu lajcik :bigsmile: Tylko szkoda, że u mnie to nie blokada psychiczna :cry: Zrobiliśmy badania i wyszło, że szanse na naturalne poczęcie są prawie równe zeru :sad: Dlatego nie ma sensu mierzyć, badać, sprawdzać, przynajmniej narazie (stąd ten lajcik). Musimy się podleczyć, wyluzować, zebrać kasę i wtedy zacząć poważne starania :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorAndariel
    • CommentTimeNov 7th 2006 zmieniony
     permalink
    Oj.... tak mi przykro *Inez*. Ale trzeba się cieszyć ze żyjemy w takich czasach w których możliwe jest sztuczne zapłodnienie i inne tego typu rzeczy. Jeszcze 100 lat temu kobiety mające takie problemy nie miały żadnych szans a teraz wszystko jest możliwe:cheer:
    --
    •  
      CommentAuthormonawmona
     permalink
    Inez strasznie mi przykro , ale wiem że nawet w przypadkach kiedy lekarze nie dawali żadnej szansy na poczecie zdarzają sie tez cuda. Co Wam z całego serca życzę .
    Ja w tym miesiącu tez odpuszczam sobie mierzenie , ale u mnie pewnie to i tak nic nie da . Bo przeciez przez 9 lat nie mie4rzyłam i nie udało się . W piatek ide do mojego ginka z tymi moimi beznadziejnymi wynikami hormonów nadnerczy.
    -- gg 6155390
    •  
      CommentAuthorstokrotka
     permalink
    INEZ to smutna widomość :cry: ale nie trać nadziei - wiara góry przenosi - w dziejszych czasach, kiedy medycyna jest tak zaawansowana wiele rzeczy jest możliwe - trzymam mocno kciuki!!! Głowa do góry!!!! Napweno się uda!!! :peace:
    • CommentAuthorewaroby
     permalink
    Inez,nie poddawaj sie!!!Zbieraj kase bo leczenie drogie.Wiem cos o tym.Odebralam dzis cytologie i mam atan zapalny uffff ,jutro biegne do gina ,wiec starania odkladam na za dwa miesiace, trudno trzeba sie wyleczyc ,ale pech tak uwazam i nabawiam sie tych rzeczy.Pozdrawiam.
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Inez, no droga Pani jak nie ma sensu?? u nas wyniki tez szansa jedna na miliard a ja sie nie dalam, mierze kontroluje gmeram... a noz widelec (albo i lyzka hehe) kiedys sie to przyda jak znalazl? Mezu dostanie leki i bedzie dobrze zobaczysz... i pamietaj nadzieja nadzieja nadzieja i jeszcze raz nadzieja... cuda sie zdarzaja :kissing:

a ja jutro testuje, nie bede dluzej wystawiala na probe cierpliwosci meza siostry no i waszej, moje nadzieje tak jak i szanse sa blizej zera ale gdzies tam odrobina ich sie jeszcze tli, bo przeciez kto jak kto ale ja sie nie poddam :winkkiss:
    •  
      CommentAuthorInez
    • CommentTimeNov 7th 2006 zmieniony
     permalink
    Aniu, poddać się to nigdy, nie znam takiego słowa. Po prostu chwilowo chciałam wziąć rozwód z termometrem, ale mnie namawiacie na to mierzenie, a ja miękka jestem i uległa :bigsmile: :bigsmile: :bigsmile:

A co do Ciebie to :angry: już dawno powinnaś nasikać, a Ty testujesz ale naszą cierpliwość :updown: :winkkiss:

No testuj wreszcie :whorship: Byle do jutra, byle dotrzymać do rana i wszystko będzie jasne :winkkiss:
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    tak jak obiecalam tescik jutro no chyba ze mnie w przyplywie milosci zolza zaleje... swoja droga to u mnie na wykresie to juz niezle spekulacje i chyba ja pozostalam jedyna z watpliwosciami tam :updown:

dzieki dziewcyzny za wiare w powodzenie misji USIDLIC PLEMNIKA :grouphug:
    •  
      CommentAuthorInez
     permalink
    Aniu, jak się okaże, że miałam rację to ta fasolka będzie po części moja :winkkiss: Ale się wtedy ululam wygranym piwkiem :rolling:
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.