Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

• CommentAuthorewaroby
    • CommentTimeNov 8th 2006
     permalink
    Uwazam ,ze nadzieje trzeba miec ,ale jak ktos sie stara 2 lata w zwyrz powinien powaznie sie badac bo przyczyna gdzies jest na pewno!!!!!!!
    •  
      CommentAuthormaja28
     permalink
    ewa a jakie badania robiłaś??
    -- Prosimy o glosy na Hipp nr 7809
    •  
      CommentAuthormonawmona
     permalink
    Madzia , Ewaroby - dziękuję . Zapytam w piatek mojego ginka , ale pewnie jak zobaczy te wyniki hormonów , to najpierw bedzie chciał sie z nimi rozprawic . Poza tym , ja chodze do ginka w przychodni w małym mieście . Ponoć dostali fundusze na leczenie sterilitas primaria , ale musze sie dowiedziec jaki zakres badań i leczenia u nich jest możliwy. W piatek po wizycie napisze co mi powiedział.
    -- gg 6155390
    •  
      CommentAuthor_zibi_
     permalink
    AniuM ...GRATULUJĘ !!! ależ masz piękny prezent na mikołaja :swingin: może i ja się w koncu doczekam:jumping: choc mi dzisjaj tempka lekko spadła ,proszę podaj mi linka na Twój wykresik bo nie jestem już zarejestrowana :thumbup:
    -- [url=http://www.szipszop.pl][/ur
    •  
      CommentAuthoragnieszka_
     permalink
    AniuM- serdeczne gratulacje! :hugging:
    Aż mnie ciarki z radości przeszły! :shamed:
    Dużo zdrówka dla Ciebie i Maleństwa i dbaj o siebie!

a jednak cuda się zdarzają :wink:
    • CommentAuthorewaroby
     permalink
    OCZEKUJACA napisze ci po wlosku ,moze cos zrozumiesz bo op polsku to nie wiem .Wròcilam od gina i nawet kasy nie wzia, przepisal mi globulki i tabletki na stan zapalny i mam powtòrzyc po leczeniu czystosc.HSg nie robia u mnie w szpitalu mam zrobic w klinice przed insema.Badania to V.D.R.l.,TOxOPlaSma,ft3,ft4,t.s.h, prolattina,f.s.h,l.h, antitireoperossidasi,antitireoglobulina, 17 oh progesterone,anti rosalia,anti cytomegalovirus,dhea-s, testosterone,progesterone,17 beta estradiolo, Hcv RNA Qual i wszystkie bakterie dopochwowe wlasnie lecze jedna.I jeszcze HBs AG buuuuu? Zobaczymy co z tego wyniknie.ALE PRZERABANE.
    •  
      CommentAuthormonawmona
    • CommentTimeNov 8th 2006 zmieniony
     permalink
    Ewo , czesc z tych badań ja też miałam robione .
    fsh , lh , estradiol ,testosteron, progesteron - to hormony płciowe
    tsh , ft3 , ft4 - to hormony tarczycy
    prolaktyna - tzw. hormon stresu
    Dheas- hormon nadnerczy
    toxoplasma - na obecnośc toksoplazmy
    anti cytomegalovirus- podejrzewam , ze to badanie cytologiczne
    AgHBs - to ponoć jakieś zakaźne , u mnie wyszło ujemne i dodatkowo miałam USR - też ujemny .
    pozostałe trudno mi przełozyć na polski.
    -- gg 6155390
    • CommentAuthorewaroby
     permalink
    no widzisz to takie mi kazali zrobic przed insema,to czesc juz masz . U mnie sa wszystkie w normie,ale niestety i tak nie fasolkuje wiec szukam dalej sposobu na fasolke i przyczyne jej braku.Pomalu damy rade!!!
    •  
      CommentAuthormonawmona
     permalink
    to dobrze ze masz w normie , bo ja niestety nie . Część mieści sie w normie , ale część przekracza ją . Więc u mnie już chyba wiadomo co może , ale nie musi , być przyczyną niepowodzeń . Trzymam kciuki za Twoja inseme.
    -- gg 6155390
    • CommentAuthorewaroby
     permalink
    Do wieczora ide do pracy.Inseme mam ok lutego bo musze sie wyleczyc ,ale bedziemy w kontakcie papa.
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    dzieki wielkie dziewczynki za gratulacje, ciagle jestesmy jednak z mezem w szoku ale w jakim przyjemnym :)

alez jestem szczesliwa :cheer::clap::swingin::crazy::jumping:
    •  
      CommentAuthorAndariel
    • CommentTimeNov 8th 2006 zmieniony
     permalink
    ale ci fajnie, ja tez tak chcę.......
    Moje gratulacje i aby twoja fasolka przez najbliższe 9 miesięcy nie sprawiała ci klopotów
    super ze ci wyszło, tez się ciesze razem z Tobą:cheer:
    --
    •  
      CommentAuthorAndariel
     permalink
    AniuM, czy teraz możesz nam udostępnic swoj wykresik, chciałabym popatrzeć jak wygląda wykres osoby która ma już fasolke :whorship:
    --
    •  
      CommentAuthorPaulaC
     permalink
    Ewaroby anti cytomegalovirus- to badanie na obecność przeciwciał cytomegalii (to choroba groźna dla płodu tak samo jak toksoplazmoza).
    • CommentAuthorAsia77
     permalink
    witajcie kobitki, wlasnie skonczylam czytac co tu nastukałyscie :bigsmile: dawno nie zagladałam wiec mialam zaleglosci.:cool:
    AniuM jeszcze raz moje gratulacje, ale z Ciebie szczesciara :crazy::clap::cheer:
    •  
      CommentAuthorbabyphat
     permalink
    Ja też jeszcze tutaj GR A T U L U J Ę :cheer::cheer::cheer::winkkiss::flowers:
    •  
      CommentAuthormonawmona
     permalink
    ojej oczekujaca , przeraziłaś mnie tymi badaniami . To mnie się wydawało że mam juz duzo za sobą . A okazuje się , ze jeszcze długa droga przede mna :sad:
    -- gg 6155390
    •  
      CommentAuthorbabyphat
     permalink
    I to są wszystkie potrzebne do IUI?
    •  
      CommentAuthormaja28
     permalink
    A ja jak zobaczyłam liste to myśłalam że zemdleję...:confused: no a teraz kombinuje żeby chociaż częśc zrobić na NFZ...
    A i HSG juz mam za sobą,monitorowanie cykli i hormonki...ale muszę zrobić raz jeszcze...:wink:
    •  
      CommentAuthormaja28
     permalink
    Nie do IUI potrzeba HSg, hormonki,monitoring cyklu,czystośc pochwy,
    •  
      CommentAuthorbabyphat
     permalink
    A masz podany charmonogram co do dnia cyklu, w którym trzeba zrobić konkretne badanie?:smile:
    •  
      CommentAuthormaja28
     permalink
    A do HSG potrzeba morfologie, czystośc pochwy, grupa krwi,
    •  
      CommentAuthormaja28
     permalink
    jeszcze nie na nastepnej wizycie...:bigsmile:
    •  
      CommentAuthormaja28
     permalink
    a i jeszcze badania męża....
    •  
      CommentAuthorbabyphat
     permalink
    Jeżeli możesz to zamieść jakie badania i kiedy zrobić. Ja chętnie zobaczę i spiszę sobie. Nie liczę na NFZ, pójdę zapłacę i co za wyjście:confused:
    •  
      CommentAuthormonawmona
     permalink
    ja miałam HSG pięć lat temu i nie wiem czy nie będe musiała powtórzyć :sad:musze zapytać ginka.
    -- gg 6155390
    •  
      CommentAuthormonawmona
     permalink
    ale nie pamiętam żebym wtedy poprzedzało to tyle badań , chyba u mnie poszli na skróty.
    -- gg 6155390
    •  
      CommentAuthormaja28
     permalink
    baby tez tak na początku mówiłam ale za same testy i przeciwciala to jak policzyłam to wyszło ok. 1300,00 PLN...:devil:
    •  
      CommentAuthormonawmona
     permalink
    1300 zł :shocked:a ile badań jeszcze przed nami . Ja wolę kombinować chociaż część na NFZ . Za ostatnie 2 badania , które NFZ nie refundował zapłaciłam 90 zł , a to tylko 2 hormony.
    -- gg 6155390
    • CommentAuthorAsia77
     permalink
    doskonale Was rozumiem.Sama chodze prywatnie do gina i na badanie 8 hormonow juz wydałam 152zł,a nie wiem co jeszcze trza bedzie zrobic. Moj mąż uważa, że na badania to choćby z podziemi "wyszpera"kaskę :bigsmile: żebym tylko była zdrowa i żebyśmy mieli bejbusia :bigsmile:
    •  
      CommentAuthormonawmona
     permalink
    wiesz Asiu pal licho , jesli te badania coś pokażą , jak np. są poniżej normy lub ponad , gorzej jak wydasz kase , a okaże sie że wszystko ok i że równie dobrze można byłoby sobie odpuscić te badania , bo nic nie wnosza do leczenia.
    -- gg 6155390
    • CommentAuthorAsia77
     permalink
    masz racje mona,
    • CommentAuthorHoga
     permalink
    hej dziewczynki, AniaM wszystkiego najlepszego, no dzis teścik owu wyszedł super kreska dużo ciemniejsza od testowej:bigsmile:, testowałam w pracy normalnie w warunkach polowych, ja do gina ide dopiero 20 listopada, sprawdze czy wszystko oki, i jak cos to zapytam jak dostanę @ to co robic zeby sobie pomóc, jajniki mnie tylko rano pobolewały a właściwie kuły, teraz czuje piersi jakby je rozpierało od środka ale nie bolą, cisza prawie jak makiem zasiał:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthormaja28
     permalink
    hoga to trzymam :thumbup:
    No własnie ja nawet wszystkich tych badań nie sumowałam razem bo bym chyba zawału dostała...:shocked: a tak po trochu po trochu i sie zrobi.
    •  
      CommentAuthorbabyphat
     permalink
    Na co ja oddaję taki procent z mojego dochodu?:devil: O każde badanie trzeba żebrać, albo wyłożyć pieniążki i sobie opłacić. Szlag mnie trafia jak pomyślę ile mi odtrącają co miesiąc i co z tego mam. Wolałabym żeby mi nie odtrącali a ja nic od nich nie chcę i za te pieniądze to bym się obbadała i leczyła prywatnie po wsze czasy. Teraz muszę płacić podwójnie : składka + prywatny lekarz. Gdzie ja żyję? Co to za świat? Chyba nie tam gdzie trzeba, wylądowałam moim statkiem kosmicznym:fierce:
    •  
      CommentAuthormaja28
     permalink
    tak to prawda a jak już coś robisz za NFZ to taka łaska jak by człowiek przyszedł po jałmużnę:devil:
    • CommentAuthorewaroby
     permalink
    DZieki baby,uswiadomilyscie mnie troche.Tu badania robia bez problemu bo sa platne,ale laparoskopija jest za darmo.
    • CommentAuthorewaroby
     permalink
    Tak czytam o tych cenach w POLsce i oczom nie wierze ze tak drogo!!! Ja place wszystkie ,ale sa to sumy normalne w stosunku do pensji,moze dlatego ze tu sie placi duze podatki na sluzbe zdrowia a co do lekarzy ,to tez sa naciagacze ale tez mozna znalezc uczciwych.Jak w POLsce.Klinika do ktòrej poszlam jest panstwowa bilet kosztowal 13 euro tyle co 2 pizze.
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    macie racje z tymi cenami, u nas wszystko drozyzna, ja mam akurat przywoitego rodzinnego to wiem ze co ktoras morfologie mi przepisze (dotychczas dawal skierowania 3razy w roku) ale na gina panstwowego sie nie zdecyduje. W zeslzym miesiacu same badania i wizyty z mezem plus leki pociagnely nas ok 300zl a teraz jak sie zacznie moje sprawdzanie to tez nie mniej bo skierowania przeciez z prywatnego gabinetu. DO sprawy mam podobne podejscie jak Wy, wolalabym nie placic skladek a sama oplacac lekarzy i to tych ktorych ja wybiore a nie NFZ, i jeszcze cos - czy zauwazylyscie kolejki do specjalistow? do reumatologa pierwsza wizyta po 20stycznia a do kardiologa (kolezanka chciala sie wczoraj zarejestrowac) i dopiero na polowe marca jest termin, ale prywatnie to za raz przyszly tydzien... wniosek??? lekarze przyjmuja niewielu pacjentow napedzajac sobie rynek pracy w gabinetach prywatnych... smutne ale prawdziwe

no ale ja sie dzisiaj nie bede niczym przejmowala. lenie sie i napawam sie szczesciem... oczywiscie zarazajac was tu wsyzstkie w kolo

CUDA SIE ZDARZAJA :)
    •  
      CommentAuthorkfiatuszek
     permalink
    Gratuluje AniuM :)) Gratuluje ci z moich obydwuch serduszek :)) :kissing:
    --
    •  
      CommentAuthormaja28
     permalink
    Ewa w Polsce laparoskopia może też być płatna lub nie...chociaż to...tak samo HSG ja miałam w szpitalu za darmo...bardzo się bałam bo nigdy nie byłam w szpitalu...:confused: ale było ok..opieka wzorowa....odziwo...:shocked:
    • CommentAuthorHoga
     permalink
    witam w czwartek kochaniutkie, u mnie pada deszcz, ale humorek mam od rana, życzę miłego dnia i zajże wieczorkiem:bigsmile:
    --
  1.  permalink
    Witam z rana :D
    U mnie tez pada deszczyk ale nie odbija sie to na moim humorku jak narazie mam huorek pozytywny :d Oczywiscie pewnie do czasu,az cos mnie nie podkurzy :D
    --
  2.  permalink
    Oj widze ze Wy o cenach badan. Dla mnie tez to wszytsko drozyzna. Ja z corka jezdze prywanie wiec kazda wizyta 40 zl. .Ja do gina pywatnie wizytya 60 wczoraj badnka meza 90 . Dobrze ze moj gin rowniez przyjmuje panstwowo i badania hormonalne zlecil mi na NFZ ale i tak kasy idzie tyle ze szok.
    --
    • CommentAuthorewaroby
    • CommentTimeNov 9th 2006
     permalink
    Tu wizyta prtwatna u gina 100 euro,przeliczcie sobie ile to kasy!!Ja place 60 mòj gin przyjmuje w szpitalu po godzinach,uczciwy czlowiek.DZIEN DOBEREK!!!!!
    • CommentAuthorewaroby
     permalink
    Oczekujaca , to tak jak tu zalezy jakich ludzi i lekarzy spotakasz.Zycie za granica nie wiele rçzni sie od zycia w POlsce.Problemy sa tak samo.
    •  
      CommentAuthorLily
     permalink
    buon giorno ewa :bigsmile:
    •  
      CommentAuthormonawmona
    • CommentTimeNov 9th 2006 zmieniony
     permalink
    Witam , w ten pochmurny zimny dzień . Mnie ta pogoda doprowadza do szału. Może jak wypije kawe mi minie . :wink:
    -- gg 6155390
    •  
      CommentAuthorAndariel
     permalink
    witajcie dziewczynki, u nas tez pada. Nic się nie chce robic w taką pogode.
    a co do tych cen to nie straszcie. Ja byłam w srode u gina to dopiero zlecił mi pierwsze badania, najpierw krew
    --
    •  
      CommentAuthormonawmona
     permalink
    Andariel- nikt tu nie straszy , niestety taka rzeczywistosć , jak tylko mozesz rób wszystkie badania jakie moźna na NFZ a pozostałe prywatnie . NFZ nie wszystkie badania finansuje .
    -- gg 6155390
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.