Madzia , Ewaroby - dziękuję . Zapytam w piatek mojego ginka , ale pewnie jak zobaczy te wyniki hormonów , to najpierw bedzie chciał sie z nimi rozprawic . Poza tym , ja chodze do ginka w przychodni w małym mieście . Ponoć dostali fundusze na leczenie sterilitas primaria , ale musze sie dowiedziec jaki zakres badań i leczenia u nich jest możliwy. W piatek po wizycie napisze co mi powiedział.
AniuM ...GRATULUJĘ !!! ależ masz piękny prezent na mikołaja może i ja się w koncu doczekam choc mi dzisjaj tempka lekko spadła ,proszę podaj mi linka na Twój wykresik bo nie jestem już zarejestrowana
OCZEKUJACA napisze ci po wlosku ,moze cos zrozumiesz bo op polsku to nie wiem .Wròcilam od gina i nawet kasy nie wzia, przepisal mi globulki i tabletki na stan zapalny i mam powtòrzyc po leczeniu czystosc.HSg nie robia u mnie w szpitalu mam zrobic w klinice przed insema.Badania to V.D.R.l.,TOxOPlaSma,ft3,ft4,t.s.h, prolattina,f.s.h,l.h, antitireoperossidasi,antitireoglobulina, 17 oh progesterone,anti rosalia,anti cytomegalovirus,dhea-s, testosterone,progesterone,17 beta estradiolo, Hcv RNA Qual i wszystkie bakterie dopochwowe wlasnie lecze jedna.I jeszcze HBs AG buuuuu? Zobaczymy co z tego wyniknie.ALE PRZERABANE.
Ewo , czesc z tych badań ja też miałam robione . fsh , lh , estradiol ,testosteron, progesteron - to hormony płciowe tsh , ft3 , ft4 - to hormony tarczycy prolaktyna - tzw. hormon stresu Dheas- hormon nadnerczy toxoplasma - na obecnośc toksoplazmy anti cytomegalovirus- podejrzewam , ze to badanie cytologiczne AgHBs - to ponoć jakieś zakaźne , u mnie wyszło ujemne i dodatkowo miałam USR - też ujemny . pozostałe trudno mi przełozyć na polski.
no widzisz to takie mi kazali zrobic przed insema,to czesc juz masz . U mnie sa wszystkie w normie,ale niestety i tak nie fasolkuje wiec szukam dalej sposobu na fasolke i przyczyne jej braku.Pomalu damy rade!!!
to dobrze ze masz w normie , bo ja niestety nie . Część mieści sie w normie , ale część przekracza ją . Więc u mnie już chyba wiadomo co może , ale nie musi , być przyczyną niepowodzeń . Trzymam kciuki za Twoja inseme.
ale ci fajnie, ja tez tak chcę....... Moje gratulacje i aby twoja fasolka przez najbliższe 9 miesięcy nie sprawiała ci klopotów super ze ci wyszło, tez się ciesze razem z Tobą
witajcie kobitki, wlasnie skonczylam czytac co tu nastukałyscie dawno nie zagladałam wiec mialam zaleglosci. AniuM jeszcze raz moje gratulacje, ale z Ciebie szczesciara
A ja jak zobaczyłam liste to myśłalam że zemdleję... no a teraz kombinuje żeby chociaż częśc zrobić na NFZ... A i HSG juz mam za sobą,monitorowanie cykli i hormonki...ale muszę zrobić raz jeszcze...
1300 zł a ile badań jeszcze przed nami . Ja wolę kombinować chociaż część na NFZ . Za ostatnie 2 badania , które NFZ nie refundował zapłaciłam 90 zł , a to tylko 2 hormony.
doskonale Was rozumiem.Sama chodze prywatnie do gina i na badanie 8 hormonow juz wydałam 152zł,a nie wiem co jeszcze trza bedzie zrobic. Moj mąż uważa, że na badania to choćby z podziemi "wyszpera"kaskę żebym tylko była zdrowa i żebyśmy mieli bejbusia
wiesz Asiu pal licho , jesli te badania coś pokażą , jak np. są poniżej normy lub ponad , gorzej jak wydasz kase , a okaże sie że wszystko ok i że równie dobrze można byłoby sobie odpuscić te badania , bo nic nie wnosza do leczenia.
hej dziewczynki, AniaM wszystkiego najlepszego, no dzis teścik owu wyszedł super kreska dużo ciemniejsza od testowej, testowałam w pracy normalnie w warunkach polowych, ja do gina ide dopiero 20 listopada, sprawdze czy wszystko oki, i jak cos to zapytam jak dostanę @ to co robic zeby sobie pomóc, jajniki mnie tylko rano pobolewały a właściwie kuły, teraz czuje piersi jakby je rozpierało od środka ale nie bolą, cisza prawie jak makiem zasiał
Na co ja oddaję taki procent z mojego dochodu? O każde badanie trzeba żebrać, albo wyłożyć pieniążki i sobie opłacić. Szlag mnie trafia jak pomyślę ile mi odtrącają co miesiąc i co z tego mam. Wolałabym żeby mi nie odtrącali a ja nic od nich nie chcę i za te pieniądze to bym się obbadała i leczyła prywatnie po wsze czasy. Teraz muszę płacić podwójnie : składka + prywatny lekarz. Gdzie ja żyję? Co to za świat? Chyba nie tam gdzie trzeba, wylądowałam moim statkiem kosmicznym
Tak czytam o tych cenach w POLsce i oczom nie wierze ze tak drogo!!! Ja place wszystkie ,ale sa to sumy normalne w stosunku do pensji,moze dlatego ze tu sie placi duze podatki na sluzbe zdrowia a co do lekarzy ,to tez sa naciagacze ale tez mozna znalezc uczciwych.Jak w POLsce.Klinika do ktòrej poszlam jest panstwowa bilet kosztowal 13 euro tyle co 2 pizze.
macie racje z tymi cenami, u nas wszystko drozyzna, ja mam akurat przywoitego rodzinnego to wiem ze co ktoras morfologie mi przepisze (dotychczas dawal skierowania 3razy w roku) ale na gina panstwowego sie nie zdecyduje. W zeslzym miesiacu same badania i wizyty z mezem plus leki pociagnely nas ok 300zl a teraz jak sie zacznie moje sprawdzanie to tez nie mniej bo skierowania przeciez z prywatnego gabinetu. DO sprawy mam podobne podejscie jak Wy, wolalabym nie placic skladek a sama oplacac lekarzy i to tych ktorych ja wybiore a nie NFZ, i jeszcze cos - czy zauwazylyscie kolejki do specjalistow? do reumatologa pierwsza wizyta po 20stycznia a do kardiologa (kolezanka chciala sie wczoraj zarejestrowac) i dopiero na polowe marca jest termin, ale prywatnie to za raz przyszly tydzien... wniosek??? lekarze przyjmuja niewielu pacjentow napedzajac sobie rynek pracy w gabinetach prywatnych... smutne ale prawdziwe
no ale ja sie dzisiaj nie bede niczym przejmowala. lenie sie i napawam sie szczesciem... oczywiscie zarazajac was tu wsyzstkie w kolo
Ewa w Polsce laparoskopia może też być płatna lub nie...chociaż to...tak samo HSG ja miałam w szpitalu za darmo...bardzo się bałam bo nigdy nie byłam w szpitalu... ale było ok..opieka wzorowa....odziwo...
Witam z rana :D U mnie tez pada deszczyk ale nie odbija sie to na moim humorku jak narazie mam huorek pozytywny :d Oczywiscie pewnie do czasu,az cos mnie nie podkurzy :D
Oj widze ze Wy o cenach badan. Dla mnie tez to wszytsko drozyzna. Ja z corka jezdze prywanie wiec kazda wizyta 40 zl. .Ja do gina pywatnie wizytya 60 wczoraj badnka meza 90 . Dobrze ze moj gin rowniez przyjmuje panstwowo i badania hormonalne zlecil mi na NFZ ale i tak kasy idzie tyle ze szok.
Tu wizyta prtwatna u gina 100 euro,przeliczcie sobie ile to kasy!!Ja place 60 mòj gin przyjmuje w szpitalu po godzinach,uczciwy czlowiek.DZIEN DOBEREK!!!!!
witajcie dziewczynki, u nas tez pada. Nic się nie chce robic w taką pogode. a co do tych cen to nie straszcie. Ja byłam w srode u gina to dopiero zlecił mi pierwsze badania, najpierw krew
Andariel- nikt tu nie straszy , niestety taka rzeczywistosć , jak tylko mozesz rób wszystkie badania jakie moźna na NFZ a pozostałe prywatnie . NFZ nie wszystkie badania finansuje .