Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthormaja28
    • CommentTimeNov 14th 2006
     permalink
    gusiaczku...dopóki @ nie przyszła jest nadzieja:winkkiss:
    -- Prosimy o glosy na Hipp nr 7809
    •  
      CommentAuthorgiga25
     permalink
    no właśnie... nie ma @ więc jeszcze wszystko możliwe; poza tym ja sie tak nastawiłam na wysyp buziaków, że nie chcę słyszeć o niezafasolkowaniu długostarającychsię :wink:
    -- zesram się, ale się nie dam!!!!
    • CommentAuthorgusiaczek
     permalink
    ej dziewczyny, nie róbcie mi nadziei, bo wiem,że nic z tego... Jeżeli po około 9 dniach od planowanego terminu @ robiłam badanie bety i wynik wyszedł prawie równy 0 (0,16), to chyba nie ma mozliwości żebym była w ciąży. Aż takie cuda to się nie zdarzają :neutral:
    no chyba że jakiś mały cudek .....
    nie, bez sensu, znowu robię sobie nadzieję, a już się wybeczałam i pogodziłam z losem
    posyłam Wam mimo wszystko sto buziaków :smile:
    •  
      CommentAuthormonawmona
     permalink
    gusiaczku - ja niestety uważam , że to nie ciąża , masz racje , beta jest za mała . Ale z takimi zaburzeniami koniecznie musisz iść do ginka. A nowy cykl to nowa nadzieja. Buziaczki dla Ciebie . Przytulam Cię mocno do :heartbounce:
    -- gg 6155390
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    gusiaczku, glowa do gory, kiedys przyjdzie WASZ dzien i beta bedzie do nieba. niestety trudno powiedziec czemu ci sie @ az tyle spoznia, moze to byc np blokada psychiczna (zbyt bardzo chcesz maluszka) albo po prostu w tym cyklu owu sie przesunela i faza lutealna sie konczy. Jesli jutro z rana nie dostaniesz okresu to powinnas jak najszybciej udac sie do gina na konsultacje. 3maj sie dzielnie
    • CommentAuthorgusiaczek
     permalink
    mona, wielkie dzięki!
    oczywiście ginkowi musze złożyć wizyte. Ale tak sie zastanawiam jakie jest prawdopodobieństwo, ze w czasie tego cyklu nie doszło u mnie do owulacji. Bo gdzieś wyczytałam, że takie coś zdarza sie kobietom, które wchodzą w menopauze, a raczej nie dotyczy to młodych dziewczyn (mam 25 lat). No i oczywiście jeżeli nie było owu, nie ma też @
    wiecie coś na ten temat?
    •  
      CommentAuthormonawmona
     permalink
    gusiaczku - brak owulacji nie powoduje braku @ . Ja miałam cykl bezowulacyjny i @ przylazła . Każda z nas może mieć niektóre cykle bezowulacyjne . Szkoda że u mnie jeszcze aktualizacja , bo popatrzylabym sobie na twój wykresik.
    -- gg 6155390
    • CommentAuthorgusiaczek
     permalink
    kurcze nawet w na tym forum też mam jakieś opóźnienia, bo dopiero jak wyślę swój komentarz - widze Wasze. Więc dlatego czasami nie jestem w temacie. nie znam sie na ustawieniach technicznych
    • CommentAuthorgusiaczek
     permalink
    no proszę, to chyba jakieś kłamliwe publikacje znalazłam w internecie na temat owulacji
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    gusiaczku ja swego czasu ponad pol roku mialam cykle bezowulacyjne (u mnie powodem byl torbiel na jajniku) a tym samym @ przychodzila jak chciala, raz co 20dni a raz po 50. dlatego wydaje mi sie ze niezbedna jest konsultacja z lekarzem i to jakims w miare niezlym co to ma usg dopochwowe i dobrze cie przebada
    • CommentAuthorewaroby
     permalink
    Gusia,a czy ty po tych 2 latach badalas sie konkretnie?Moze pomoga badania.
    •  
      CommentAuthorAmazonka
     permalink
    W cyklach bezowulacyjnych występuje krwawienie śródcykliczne, które jest dla zwykłego użytkownika nie do odróżnienia od @. Tak pisze Rotzer.
    --
    • CommentAuthorgusiaczek
     permalink
    jak do tej pory, wszystko było u mnie pięknie i regularnie, USG nigdy nic nie wykazywało, niby zadnych przeciwskazań żeby zajść w ciążę, mąż to samo, a tu prosze - 2 lata starań, w ciągu których raz udało się zajść w ciąże, ale poroniłam około 5 tyg., no i teraz ten problem z przedłużającym sie cyklem. Nie wiem, to chyba przez to że za bardzo chcę być mamą
    •  
      CommentAuthormonawmona
     permalink
    gusiaczku , tu dziewczyny rozmawiają o braku owulacji
    http://forum.28dni.pl/discussion/116/brak-owulacji/#Item_39
    -- gg 6155390
    • CommentAuthorgusiaczek
     permalink
    Stwierdziłam,że na jakis czas wyluzuję trochę, tzn. nie mierzę temeratury, nie badam szyjki, nie zwracam uwagi na śluzy. Po prostu ide na "żywioł". Jeżeli w kolejnym cyklu nie zafasolkuje, to nie wiem co. Chyba zmienie męża... :wink:
    • CommentAuthorewaroby
     permalink
    mysle ze powinnas zrobic hormony a potem pytac o inseminacje ,ale to moja osobista mysl wiesz tak plotkujac miedzy nami
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    gusiaczek psychika czesto plata nam figla (patrz moj przypadek), wydaje mi sie jednak ze warto by zrobic jakies dokladniejsze badania, ja tez nie robilam tych wsyzstkich badan po roku a dopiero po poltorej zaczelam latac i sprawdzac, badanie lubego bedzie najtansze wiec warto od niego zaczac. spec od nieplodnosci ktorego niedawno spotkalismy powiedzial ze niestety w obecnych czasach 3/4 problemow z zajsciem w ciaze lezy po stronie mezczyzn. nie wiem ile w twoim miescie takie badanie kosztuje ale u nas to 13zl, ale wiem ze gdzieniegdzie dobija nawet 70zl. Grunt zeby maz sie przekonal i zgodzil na badanie. Badania babskie hormonkow i monitoring cyklu wynosza duuuzo drozej (no chyba ze twoj gin ma wejscia i czesc ci zrobi na "chora kase") takze moze warto przemyslec opcje przebadania sie pod katem ciazowym
    • CommentAuthorgusiaczek
     permalink
    Macie racje. Męża nie zmienie, ale wszystkie badania należałoby zrobić
    • CommentAuthorgusiaczek
     permalink
    dzięki dziewczyny za wsparcie i porady :smile:
    muszę już kończyć. Trzymajcie się cieplo! papa
    • CommentAuthorewaroby
     permalink
    Gusiak ja tez 3 lata i 1 poronienie,ale sie nie poddam ,dzialam!!!!!!!!!
    • CommentAuthorgusiaczek
     permalink
    będę się modlić żeby Wam też sie udało doczekać ślicznego bobaska :smile:
    • CommentAuthorHoga
     permalink
    Dobry wieczór, ja tylko na chwilke, własnie poczytałam wasze komenarze pod wykresami, boziu ale niktóre maja pomysły na zwabienie męża:bigsmile::bigsmile::bigsmile::bigsmile:, normalnie popłakałm sie ze smiechu, może kiedyś mi sie przyda bo na razie to raczej nie musze, wiecie kiedys któras pisała, ze nie moze sie doczekac kolejnych temperatur, powiem wam ze ja tym razem też sie ciesze jak nadchodzi wieczór, bo wiem że zaraz będzie rnek i poznam nastepna temperaturkę:bigsmile::bigsmile::bigsmile::bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorAmazonka
     permalink
    Tak, tak, ja tak miałam na początku obserwacji. Teraz spokojnie obserwuję i czekam na skok.
    --
    •  
      CommentAuthorzuza
     permalink
    Amazonka bo ty niestarająca i tak tego nie przeżywasz, dla wielu dziewczyn każdy kolejny cykl jest kolejną nadzieją na spełnienie marzeń o poczęciu, wtedy emocje się udzielają nie tylko tym starającym ale też tym kibicującym.
    --
    • CommentAuthorHoga
     permalink
    Skorpionka ja podchodze na luzie, mimo zainteresowania temperaturami, dzis powinny dotrzec do mnie już testy owu na nastepny cykl,wiec tylko czekam na @ i dalej do boju, przy okazji chce zrobic sobie monitoring cyklu zeby zobaczyć czy testy pokryją sie z owu. Na razie dzis kolejny dzień, w piatek imprezka, jak by miała byc dzisiaj to nie wiem czy bym poszła, bo normalnie nic mi sie nie chce, najlepiej to bym poszła spać, a tu niestety do pracki, ale tylko jeszcze dwa dni i juz znowu wolny weekend:bigsmile:miłego dnia wczystkim życzę zajże do was wieczorkiem.
    --
    •  
      CommentAuthorAmazonka
     permalink
    Eee, gadanie, że się nie staram. Czuję emocje w przeciwnym kierunku, a to nie znaczy, że są mniejsze!
    W cyklu 001 ekscytowałam się każdą temperaturą i codziennym wyglądem śluzu, bo jeszcze nie wiedziałam, czy u mnie to w ogóle działa, czy cykl będzie owulacyjny, czy T spadnie przed @ itp. Wiem, że wiele osób nie pamięta już swoich początków... Rutyna...
    --
  1.  permalink
    Witam w srode :bigsmile:
    U mnie pogoda znow pochmurna :confused: Tempka dzis spadla mi o 0,2* wiec dzis @-piszon mnie nawiedzi. Rano jak zobaczylam tempke to bylo mi troszke przykro ale teraz juz pelen luzik :bigsmile: Czuje sie swietnie i mam nadzieje,ze tak pozostanie do konca dnia :bigsmile: :bigsmile::bigsmile:
    --
    • CommentAuthorasiula82
    • CommentTimeNov 15th 2006
     permalink
    Witam wszystkich kolejnego jesiennego dnia, u górach świętokrzyskich pochmurnie i deszczowo:sad: ale właśnie dziś jadę do Wawy a jutro do cieplejszych mam nadzieję południowych Włoch:) mimo, że to praca ale jednak jakaś 5dniowa odskocznia:wink:
    Trudno mi komentować moje temperaturki bo mierzę je pierwszy cykl i nie wiem jak to się u mnie zazwyczaj przedstawia, termin @ mam na 17.11. ale ze względu na zmianę klimatu pewnie mi się po przestawia:confused: ale nic to, a proszę powiedzcie mi jak to u was jest, o ile spada temperaturka wam przed @, i ile dni wcześniej? wiem, że to pewnie różnie u każdej z was ale chciałabym wiedzieć, spadek jest duży 0,3- 05* ?
    --
    •  
      CommentAuthorAmazonka
     permalink
    U mnie spada 1-3 dni przed @ zazwyczaj do poziomu około lub poniżej linii podstawowej.
    --
  2.  permalink
    U mnie zazwyczaj spada o conajmniej 0,2* w dniu kiedy zjawia sie @ czyli jak obecnie mam dzis spadek i dzis @ sie pojawi.
    --
    • CommentAuthorasiula82
     permalink
    Dzięki dziewczyny, zobaczymy jak to będzie u mnie od soboty mam 37,2, 37,3, 37,0 37,2 i dziś 37,1 myślałam że to dobrze wróży, ale jak piszecie że nawet dzień przed tempka może spaść to nie będę się nakręcać, będzie co ma być:smile:
    --
  3.  permalink
    asiula dopiero jak masz 18dni od owulacji utrzymujace sie wysoko tempki to jest duze prawdopodobienstwo ze jestes w ciazy :)
    --
    • CommentAuthorasiula82
     permalink
    I tak to jest jak się nie jest doinformowanym, tak tu coś przeczytam od was, tam znowu coś innego i źle zrozumiem, ale nie martwię się tym, bo chociaż bardzo bym chciała brzdąca to nie ma co popadać w paranoję, jak przyjdzie @ to po niej idę do mojego gina z wynikami progesteronu i zacznę rozmawiać o dzidzi, bo tak naprawdę mój gin powiedział żeby się wstrzymać 2-3 cykle po odstawieniu tabletek, wziąść 2 cykle duphaston i dopiero od 3 cyklu zacząć starania, ale ja niecierpliwa, naczytałam się u was jak to ciężko i wzięłam się do pracy wcześniej:) a tu może pisane jest mi później, zobaczymy:wink:
    --
    •  
      CommentAuthorbabyphat
     permalink
    Dzieńdobry
  4.  permalink
    czesc babyphat :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorbabyphat
     permalink
    Nadrobiłam "starające" uffff trochę tego było :bigsmile: Teraz biorę się za resztę tematów.
    Witam nowe forumki :bigsmile: Pozdrowionka:winkkiss: dla wszystkich
    •  
      CommentAuthorbabyphat
     permalink
    Witaj pszczółko:bigsmile:
    Jejku 6 dni mnie nie było a tu tyle ciężarówek , dzisiaj oczy mi wylazły:bigsmile:
  5.  permalink
    baby prawda niezly wynik jak na polowe listopada :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    baby na przyszlosc nie bedziesz wyjezdzala na tyle bez laptopa :D
    •  
      CommentAuthorbabyphat
     permalink
    hihihihi albo ze względu na was wogóle przestanę wyjeżdżać:wink: tak was lubię:winkkiss:
    •  
      CommentAuthorgiga25
     permalink
    ja juz dwa razy próbowałam zrobic sobie przerwę od 28dni i nic z tego - wytrzymywałam najwyżej 1 dzień (albo i pół) :wink: więc przypuszczam, że wyjechac byłoby ciężko:bigsmile:
    -- zesram się, ale się nie dam!!!!
    • CommentAuthorJoanna24
     permalink
    Witam wszystkich! Mam na imię Asia. Staramy się o dzidziusia od kwietnia. Na razie bez rezultatów.:cry:
    •  
      CommentAuthorRosa
     permalink
    :crazy:WITAM:swingin: NOWE KOLEZANKI
    joasia powodzenia
    baby witaj spowrotem
    • CommentAuthorHoga
     permalink
    Witam wieczorkiem Ladybird gratulacje, wiedziałam ze tak bedzie, ale urodzaj w tym miesiacu:bigsmile::bigsmile::bigsmile:, pozdrowionka i zmykam bo sie fatalnie dzis czuję:confused:
    --
    • CommentAuthorAsia77
    • CommentTimeNov 15th 2006 zmieniony
     permalink
    witajcie laseczki,w koncu doprowadziłam moje mieszkanko do porzadku i moge spokojnie usiasc przed kompem i z Wami pisac :bigsmile: nadbrobie zaległosci w czytaniu i znow bede na biezaco :bigsmile:
    •  
      CommentAuthormika78
     permalink
    Hej kobitki ale mnie tu dawno nie było:bigsmile:
    -- http://
    •  
      CommentAuthormika78
     permalink
    Potrzebuję pomocy
    •  
      CommentAuthormika78
     permalink
    Pomoże mi ktoś odczytać mój ostatni wykresik plissssssssssss:cry:
    •  
      CommentAuthormonawmona
     permalink
    monia nie moge znaleźć Twojego wykresu , pod jakim loginem jestes ?
    -- gg 6155390
    •  
      CommentAuthormika78
     permalink
    mika78:bigsmile:
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.