Witam dziewczyny!!!!!!!! mam 25 lat i od pół roku staram sie o dzidziusia z mezem. Jednak rezultaty sa mizerne. Prosze napiszcie co sądzicie na temat testu owulacyjnego, i jak on dziala. Nie wiem ale moze cos zle robie. Mam regularne okresy co 28 dni, wiec rozumiem ze dni płodne sa od 12- 16dnia cyklu. Czy to prawda? A tak apropo to wyczytalam, ze majac okres regularnie co miesiac, mozna nie miec na przyklad w jakims miesiacu dni owulacji?, czy to tez prawda? Blagam pomózcie mi i wszystko napiszcie jasno, bo ja juz nic czasami nie pojmuje( chyba za duzo czytam na te tematy). Pozdrawiam, i zycze powodzenia!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Witajcie, nie ma to jak w polowie cyklu dowiedzieć się że tym razem to też nic nie będzie Byłam dzisiaj u gina na badaniu i dał mi antybiotyk Unidox i skierowanie na HSG. Mam tylko poczekać na następną @ i się zapisać na to badanie. Już się boję co tam wyjdzie. Dawno nie miałam takiego doła...
Witam nowe dziewczyny ania81 i muuucka fajnie że dołączyłyście trzymam za was kciuki
Muuucka ja też mam regularne cykle 28 dni a owulację mam dopiero w 18dc i nic dziwnego, że nie trafialiśmy z mężem Testy owulacyjne stosowałam kilka dni temu pierwszy raz, kupiłam dwa opakowania bo znając siebie wiedziałam że coś popsuję;) były dwa różne (razem 10szt) stosuje się jak ciążowe, w instrukcji jest wszystko, powiem ci że miałam tylko problem z odczytaniem czy ta krecha to jest już na tyle ciemna czy nie, ale pokazała się pewnego dnia taka jak w opisie.
Co do owulacji Amazonka ma rację, nie zawsze musi wystąpić, niestety. A mierzysz tempki i obserwujesz śluz, to by ci bardzo pomogło określić dzień owulacji
Aniu81 niestety nie wiem gdzie ten e-book ale zaraz poszukam
ja tez wyprobowalam test owulacyjny i jak narazie to mi wychodza same negatywne wyniki.byc moze nie trafilam,na te dni,przed ostatnia miesiaczka mi sie spoznila 3 a ostatnia o 5 dni juz zgupialam a zawsze bylo regularni co do godziny
Aniu81 u mnie też zawsze było regularnie, a testy owulacyjne i wcześniej inne objawy np śluz pokazywały że owulkę miałam w całkiem inne dni, więc nie ma reguły, grunt to obserwacja, do usłyszenia, uciekam bo mój mąż chce zająć komputer
Nowe starające, tu Damazy podał opis, jak ściągnąć e-booka: http://forum.28dni.pl/discussion/222/ebook-w-prezencie/ Asiula. dobrze mówisz, grunt to obserwacje! Kalendarzyk (12-16 dzień) to za mało, nawet dla starających się. Zajrzyjcie też na mój dziwny wykres.
Witam Chcialam tylko powiedziec,ze u siebie pod wykresen nadal moge dodawac komentarze.Takze tam opisalam co u mnie slychac Bardzo jestem ciekawa co u was ale niestety waszych wykresow nie moge ogladac
babeczki - właśnie sie dowiedziałam, że mam mieć robione HSG - przeczytałam juz sobie na czym to polega, ale interesuje mnie czy to jest bolesne i ile trwa; wie któraś?????????
Gigus . to badanie podobno nie jest zbyt bolersne ale jet nieprzyjemne ale bolesne moze byc jak masz zatkane jajowody.Tak dziewczyny opisywalny na forum na ktorym bywwam,Mnie tez lekarz je proponowal ale jeszcze mysle .
giguś - ja miałam HSG , niestety dla mnie to badanie było bolesne , mimo że dostałam znieczulenie ( zreszta zawsze podają znieczulenie) ale na szczęście u mnie okazało się że jajowody są droźne. Życzę Ci tego samego , czasami jednak zdarza się że kontrast wprowadzony podczas HSG udraźnia jajowody i wtedy krótka droga do zaciażenia.
ja mam to mieć robione pod kontem budowy macicy a nie jajowodów; mam nieprawidłową budowę ( w sumie narazie podejrzenie) i chcą to sprawdzić; cóż... trza przez to przejść
zuza czekam teraz na finisz a on bedzie jutro albo w niedziele i zacznie sie ostatni cykl przed ponownymi badankami mezusia.Troszke sie zaczynam bac ale staram sie byc dobrej mysli(choc sa chwile zwatpienia). A jak tam u Ciebie???
Giga tez, mialam to boli ,ale da sie przezyc,dzialaj dzialaj ,trzeba robic te badania mnie w tej klinice tez chcieli zrobic ,ale na szczescia wyciagnelam karte kliniki z mojego szpitala, bo juz kiedys je robilam i mam tylko donies.
Hey dziewczyny, mam pytanie czy wiecie coś na temat wpływu latów samolotem na dzidziusia w pierwszych tygodniach ciąży, tak tylko pytam bo szykuje mi się wyjazd służbowy, i najprawdopodobniej będzie to przed terminem spodziewanej @, moja koleżanka leciała do USA z prawie 3miesięcznym bąblem w brzuszku i wszystko było ok, słyszałam że w ostatnich miesiącach się odradza latanie, wiecie coś o tym?
asiula82, co do lotów samolotami, to pamiętam, że jest bezpieczne w pierwszym trymestrze ciąży. Ryzyko zwiększa w II i III trymestrze ciąży i do tygodnia po urodzeniu dziecka. U ciężarnych jest zwiększone ryzyko utworzenia się zatorów żylnych. Różnica ciśnień może też spowodować ryzyko powstania zmian w płynie owodniowym i przedwczesne odejście wód. Powinno się zawsze przed lotem skonsultować z lekarzem.
Amazonka, zdaje się, że pszczółka232 nie ma dostępu do wykresów.
Amazonka-mala_mi ma racje ja mam juz zablokowane konto a narazie postanowilam nie oplacac dalej konta. Dopiero po badaniu meza okaze sie czy bede dalej prowadzic wykresy czy nie.
Hey, dzięki Ania81 i mała_mi, tak tylko pytam, czekam na @ (15.01) a raczej na jej brak, a wyjazd służbowy mam ustalony na początek lutego i jakby sie udało "baby" teraz to było by super, "baby" jest dla ważniejsze niż praca, więc jak lekarz by powiedział że nie wolno to nie ma dyskusji, czekam na paszport z nowym nazwiskiem, więc ściemnie że nie mam nadal i wyślę kogoś innego;) hmm mam nadzieję że się uda oczywiście fasolka, pozdrawiam i jeszcze raz dzięki
Babki a robicie ,monitoring u gina? Bo mi cos napomkneli w tej klinice,ale dla mnie to klopotliwe bo ciagle jestem w pracy i brac przepustki ,nie jest wskazane.A kiedy go robic,przed czy po owulacji'?,bo to tez kosztuje ,wiec chcialabym wiedziec dokladniej.Myalalam ze wystarcza testy owulacyjne bo sa w moim przypadku dokladne.
a i jescze jedno,w tej klinice powiedzieli ,ze zaczna stymulowac mi cykl,jak doniose badania i beda ok.A co ty stymulowac ,jak badani pa sa ok i jest owulacja?buuu .Teraz jak tam zawitam to popytam bo nie rozumiem.
ewaroby monitoring robi sie w trakcie cyklu ze dwa razy badz raz przed owulacja aby sprawdzic stan pecherzykow wtedy gin powie ci kiedy bedziesz miec prawdopodobnie owulacje i albo kaze ci w tym dniu czyli prawdopodobnej owu przyjsc by sprawdzic co tam jak tam albo kaze Ci przyjsc na drugio dzien po owu sprawdzic czy pecherzyk pekl. U mnie w miescie monitoring kosztuje srednio 150 zl.Za pierwsze bierze tak jak zawsze a kazde nastepne USG jest tansze(tylko w monitoringu kiedy to w jednym cyklu przychdzi sie okolo 4 razy na USG) Testy owulacyjne nie daja odpowiedzi 100% czy byla owulacja wieksza dokladnosc ma wlasnie monitoring dlatego to on jest zalecany. z tego co wiem monitoring mozna zrobic prywatnie czyli moglabys robic po pracy zeby sie ciagle nie zwalniac.