ale ewaroby jeszcze na 100% nie wiesz,ze masz owulacje. Po to jest ten monitoring aby to sprawdzic. Po drugie stymulowac cykl to nie tylko podac leki aby byla owulacja owszem to sie wiaze ze soba ale to nie tak do konca. Stylujue sie cykl np na poczatku podaje clostybegyt aby wzrosly pecherzyki (szczegolnie jesli nie ma dominujacego pecherzyka badz zbyt pozno wystpeuje owulacja np 20dc a cykl trwa 28dni) potem po sprawdzeniu(przy stymulacji najczesciej rowniez jest porwadzony monitoring cyklu) czy pekl pecherzyk nastepuje dalsza czescjesli nie pekl podaje sie lelki ulatwiajace pekanie pecherzykow graffa np pregnyl, i trzy dni po owulacji podaje sie leki zwiekszajace ilosc progesteronu np. duphaston. Ale stymulacja i wjaki sposob bedzie prowadzona zalezy od : -lekarza prowadzacego -wynikow badan hormonalnych -wyniku monitoringu cyklu -niektorzy lekarze od razu tez chca miec wyniki nasienia meza.
Cześć dziewczyny!!! Już zakończyłam moją pierwszą serię przyjmowania clo. Przy skoku mieliśmy się brać ostro do roboty, ale za diabła nie mogę się teraz połapać w temperaturce! Jak zaczęłam je przyjmować to mi poszła do góry (do 37), potem spadła (do 36,75), a dziś znów doszła do 36,9. Nie wiem czy uznać to za skok W związku z tymi wątpliwościami działamy cały czas. W końcu to sama przyjemność Czy któraś z Was też brała ten lek i miała dziwne tempki? Pozdrawiam
Wiec musisz sie zalogowac na swoj wykres i wpisac go wchodzisz w prezenty tam gdzie palemka jest w wykresach i masz nadole otrzymane kody wpisujesz ten kod ode mnie i wszystko
już udało się, naprawdę zaskoczyłaś mnie, bardzo dziękuję, po tym cyklu jak sie nie uda chciałam odłożyć obserwacje do połowy roku i dlatego nie wykupowałam abonamentu, a u mnie baardzo gorąco na wykresie , zaraz uzupełnię dane, jeszcze raz dziękuję.
wieczorkiem???? ja już tam popędziłam i jeszcze żadnej zmiany! czekam niecierpliwie :))) a z tym kodem, to już obcykałam :) tylko ciekawe ile osób może użyć ten sam kod; jakoś musieli to ograniczyć, bo by zbańczyli
Hej dziewczyny to ja muuucka. Mam pytanko czy któraś z was miala wykonywane badanie HSG? Jesli tak to czy od razu jest wynik( czy trzeba czekac kilka dni), i czy to prawda ze podczas takiego badania mozna udroznic jajowody, jesli ma sie niedrozne? a tak a propo to co co jest takze za badanie HSC? pozdrawiam i blagam o wyjasniajaca odpowiedz
hmm... ja mam mieć właśnie robione HSG; co do udrażniania to słyszałam, że w czasie badania można z eczka "przepchać" jajowody, co by oznaczało, że można je udrożnić; przypuszczam jednak, że odnosi się to tylko do małych "przeszkód"; wiem już, że trochę boli jak się to robi, ale o reszte pytaj lasek (przynajmniej sama się czegoś dowiem)
wpadlam was pozarazac, ale nie nie chorobskiem a ta pozytywna zaraza nigdy jej za wiele a widze ze dawno juz nikt sie z wami nie dzielil pozytywnymi ciazowymi zarazeczkami
faktycznie mało tu zarazków hihih to i ja się przylączam - mam ich trochę w zanadrzu. Kopniaków mojego maleńkiego synka rozdawać wam nie bedę- wystarczy że mnie już toi owo po tym pobolewa hihih pozdrówki dla wsyzstkich starających się dziewczyn