Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorMrsHyde
    • CommentTimeJan 23rd 2007
     permalink
    wpadlam zostawic troche zarazy, Zuzka wez lyknij jeszcze jakas porcje przed jutrem tak zebym sie w nocy nie stresowala co u ciebie hehehe :winkkiss:

:rainbow::rainbow::rainbow::rainbow::rainbow::rainbow::rainbow::rainbow::rainbow::rainbow::rainbow::rainbow::rainbow:
    :rainbow::rainbow::rainbow::rainbow::rainbow::rainbow::rainbow::rainbow::rainbow::rainbow::rainbow::rainbow::rainbow:
    • CommentAuthorewaroby
    • CommentTimeJan 24th 2007
     permalink
    DZIEKUJEMY ZA PAMIEC,ZDRòWKA ZYCZYMY.
    • CommentAuthoraesz
     permalink
    I znowu oczekiwanie... Jeszcze 6 dni przede mną.
    Dziewczyny - u Was też pada śnieg?
    •  
      CommentAuthorAmazonka
     permalink
    Pada coraz mocniej i tak będzie przez całą noc.
    --
    •  
      CommentAuthorgiga25
     permalink
    robi się fajowo!!!!!!!!!!!!!!!!!!! uwielbiam świeży dziewiczy snieg :))) jest go coraz więcej, a temperatura ujemna, czyli troszkę poleży; szkoda, że mieszkam w mieście, bo kurde zaraz mi go załażą i zajeżdżą :( może w weekend wyciągnę M na spacer po lesie
    -- zesram się, ale się nie dam!!!!
    • CommentAuthorewaroby
     permalink
    Nie na temat,ale czy znacie kosmetyki firmy MATIS?
    •  
      CommentAuthor_zibi_
     permalink
    pracowalam kiedys na Matisie,spoko firma ,taka z troszke wyzsze polki.Chociaz juz teraz moze nie, ale 5 lat temu jak z nich kozystalam to byly dosc drogie:)))
    -- [url=http://www.szipszop.pl][/ur
    • CommentAuthorewaroby
    • CommentTimeJan 24th 2007 zmieniony
     permalink
    pytam bo od kiedy uzywam tych kosmetykòw mam cere super ,a nie wiem czy jest w Polsce.Chcialam poròwnac ceny .Pytalam tez siostre i jest.
    •  
      CommentAuthor_zibi_
     permalink
    jasne ze jest :)
    w kazdej porzadnej perfumeri kupisz bez problemu:)))) polecam :podklad silikonowy i puder transparentny na wieczor a na dzien krem odzywczy:)))
    •  
      CommentAuthor_zibi_
     permalink
    zreszta oni maja wsio spoko:bigsmile::bigsmile::bigsmile:
    • CommentAuthorewaroby
     permalink
    ok
    •  
      CommentAuthorAmazonka
     permalink
    Czy Andariel należy do weteranek?
    --
    •  
      CommentAuthor100krocia
    • CommentTimeJan 25th 2007
     permalink
    A ja chora :( @ normalnie ma w pon lub wtorek, ale do poniedziałku biorę duphaston, więc może się przesunie. Albo wogóle nie przyjdzie, bo AniaM tak sypie zarazą, że hoho :)))
    Mam nadzieję, że zuza nas nie opuści tylko będzie dawać rady i zarażać ::rainbow:
    --
    •  
      CommentAuthorAmazonka
     permalink
    Przecież to koniec zabawy z termometrem.
    --
    •  
      CommentAuthor100krocia
     permalink
    nie za bardzo rozumiem?
    --
    •  
      CommentAuthorAmazonka
    • CommentTimeJan 25th 2007 zmieniony
     permalink
    Ciąża jest celem, do którego służyło konto na 28dni i cała zabawa z termometrem. Jakiż jest sens dalszej zabawy po osiągnięciu założonego celu?
    --
    •  
      CommentAuthor100krocia
     permalink
    Często dziewczyny mierzą tempkę przez 1-szy trymestr dla pewności, że wszystko jest ok. AniaM jest już w drugim trymestrze, a dalej wspomaga nas staraczki i udziela się na forum.
    --
    •  
      CommentAuthorzuza
     permalink
    100 krocia ja pomierzę tempkę tylko do końca tego miesiąca , nie widzę powodu żeby mierzyć dalej, wystarczy sobie zobaczyć w wykresach ile lasek mierzyło i poroniło. Będę dalej na wykresie wpisując objawy i samopoczucie, będę zagladać tak jak do tej pory na wykresy i na forum. Konto mam chyba do lipca więc tak szybko o mnie nie zapomnicie.:smile:
    --
    •  
      CommentAuthor100krocia
     permalink
    :))
    --
    •  
      CommentAuthorAmazonka
     permalink
    Kolejna ciekawa korelacja: termometr powoduje nie tylko zajście w ciążę, ale też poronienie.
    Jest różnica między diagnostyką a leczeniem.
    --
    •  
      CommentAuthorLily
     permalink
    zuza...myslisz że to że mierzyły spowodowalo poronienie? Czy jak mniemam że jak ktoś ma poronić to i tak poroni niezaleznie czy mierzy czy nie?
    •  
      CommentAuthor100krocia
     permalink
    Czasami sygnałem zbliżającego się poronienia może być spadek tempki (gdy chodzi o niedobór progesteronu). Niewiem jednak, czy na takim etapie można jeszcze coś zrobić. Napewno ważna jest wizyta u lekarza, ale nie wiem, czy to już nie za późno. Można się tylko przygotować psychicznie, że coś się dzieje nie tak.
    Ja wiedziałam, że poroniłam, ale nie przez spadek tempki (brałam luteinę, a ona podnosi tempkę). Miałam zagrożoną ciążę i właśnie robiłam bHCG, żeby sprawdzić co się dzieje. Niestety zamiast wzrosnąć, to zmalała o 2/3 :( Krwawienie dostałam dopiero w nocy, silne, jak zwykła @.
    --
    •  
      CommentAuthorAmazonka
     permalink
    Pewnie to zależy od tego, co się dzieje z dzieckiem i jaka jest przyczyna spadku. Czy można coś zrobić - to już zależy od lekarza.
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Amazonko jesli kobieta nie przyjmuje lekow to mozna jej podac np duphastoon w silneijszej dawce na podtrzymanie ale wielu lekarzy w ciazach do 6-7tyg twierdzi ze nie ma sensu nic dawac min dlatego ze organizm sam sie oczyscic potrzebuje.Ja akurat mierzylam do konca pierwszego trymestru ale to bardziej dla siebie zeby zobaczyc jakie sa zaleznosci a nie ze to mi da gwarancje ze nic sie z maluchem nie stanie.
    A jesli idzie o post ZUzy to rozumiem doskonale o co jej chodzilo a ty sie tradycyjnie czepiasz o slowka - temormometr NIE JEST ani wyznacznikiem zaciazenia ani poronienia ale w wielu przypadkach przy spadku tempki nic sie nie da zrobic a kobieta sie nie potrzebnie stresuje i nakreca... widzialam tutaj wykresy dziewczyn ktorym tempka spadla i to mocno i nie bylo ani plamien ani zadncyh przypadlosci i dalej jest wsyzstko ok. Jesli ktos decyduje sie ze nie chce sie stresowac to ja to zrozumiem i wypadaloby zeby pozostale uzytkowniczki tez to uszanowaly.
    •  
      CommentAuthorzuza
     permalink
    Lily źle mnie zrozumiałaś , nie napisałam że mierzenie powoduje poronienie , tylko przegladnęłam wykresy dziewczyn mierzących i znalazłam troche tych którym to mierzenie nic nie dało bo i tak poroniły , ja myslę że wtedy to juz jest za późno by pomóc ( w większości przypadków), to mnie skutecznie zniechęciło do mierzenia przez I kwartał, po prostu jak się gorzej będę się czuła lub zacznę plamić pójdę do lekarza, nie będę czekała do następnego dnia czy tempka spadnie bardziej czy nie.
    --
    •  
      CommentAuthorLily
     permalink
    na spotkaniu z panią z poradni małżeńskiej doradzała ona mierzenie tempki przynajmniej do II trymestru - w jej przypadku pozwoliło to uratować dziecko
    •  
      CommentAuthorLily
     permalink
    zuza - zrozumialam cię dwojako :bigsmile: drugie zrozumienie było poprawne :wink:
    • CommentAuthormadziara20
     permalink
    hej dziewczyny!!
    co u was?? ja siedze i placze.. :cry: wrocily wspomnienia z wrzesnia i jakos nie moge sobie z tym dzisiaj poradzic..
    • CommentAuthormadziara20
     permalink
    poza tym we wtorek oplace konto i bede uzupelniac wykresik..
    • CommentAuthorewaroby
     permalink
    madziara ,rozumiemy cie,ja tez mam takie chwile...U NMNIE@ ,DZWonilam do kliniki ,mam przyjsc pod koniec przyszlego tygodnia,zaczniemy stymulowac cykl.
    • CommentAuthorsamira
     permalink
    Amazonka, żeby zajść w ciążę, to nie termometrem trzeba się "bawić":devil:
    •  
      CommentAuthorAmazonka
     permalink
    A jednak... Po rozpowszechnionej chęci do rzucania termometru niewywołującego ciąży można dojść do takich wniosków.
    --
    • CommentAuthorsamira
     permalink
    Myślę, że to jest bardziej rzucanie termometru wywołującego stres i napięcie psychiczne.
    •  
      CommentAuthorAmazonka
     permalink
    Tak, tak, będącego przyczyną stresu, oczywiście.
    --
    •  
      CommentAuthor_zibi_
     permalink
    witaj madziara :)):bigsmile::bigsmile: co u Ciebie ??
    hejka kobitki :)
    widze ze co nie ktore dalej walkuja ten biedny termometr :cool:
    a zafasolkowanych nam przybywa:)

a jak tam weteranki ?? :peace::peace::peace:
    •  
      CommentAuthorIzunia
    • CommentTimeJan 26th 2007
     permalink
    Witam w piąteczek :bigsmile:

FLUIDKI dla Was KOCHANE - niech Wam się wszystkim uda!!!!

:rainbow::rainbow::rainbow::rainbow::rainbow::rainbow::rainbow::rainbow::rainbow::rainbow::rainbow::rainbow:
    :rainbow::rainbow::rainbow::rainbow::rainbow::rainbow::rainbow::rainbow::rainbow::rainbow::rainbow::rainbow:

Trzymajcie się dziewuszki :grouphug:
    •  
      CommentAuthorbabyphat
    • CommentTimeJan 28th 2007
     permalink
    MILCZENIE JEST ZŁOTEM, szczególnie jak nie ma się nic mądrego lub miłego do powiedzenia Amazonko:bigsmile:
    •  
      CommentAuthorLadybird76
    • CommentTimeJan 29th 2007
     permalink
    Przylatuję tutaj do Was kochane z mocą fluidków

Ja się w taki obrazek często przed zaciążeniem wpartywałam i sobie wyobrażałam jak one przedzierają się do mojego jajeczka:))

•  
      CommentAuthormonika111
     permalink
    :bigsmile:
    • CommentAuthoraga976
     permalink
    dzieki za fluidki prosze o systematyczne podrzucanie ich:)))
    --
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    aga nie ma sprawy z wielką przyjemnością i mam nadzieję, że pomogą :))
    • CommentAuthoraga976
     permalink
    no lady trzymam Cie za słowo!!!!!!!!!!!:thumbup::swingin::thumbup::swingin::clap::clap::clap:
    --
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    w ten obrazeczek w szczególności sie wpartywałam - właśnie go znalazłam i posylam :))

• CommentAuthoraga976
     permalink
    normalnie super - az sobie ustawie na tapetkee hi hi
    --
  1.  permalink
    wglada troche jak wschodzace słonce sliczne!!:tooth:
    --
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    a Ja na podstawie tego wyobrażałam sobie jak taki plemniczek męża przedziera się do mojego jajeczka, które zostaje zapłodnione - udało się!
    • CommentAuthorewaroby
     permalink
    hej weteranki ,pozdrowionka...
    • CommentAuthoraga976
     permalink
    no i ze staran na razie nici :cry::cry::cry::cry:
    trzeba powtórzyc badania - bo tym razem podejrzenia toksoplazmozy:cry::cry::cry:
    ale nie poddaje się - dalej ide w zaparte aby po wyleczniu miec dzidzie:crush:
    --
    •  
      CommentAuthor_zibi_
     permalink
    aga976 ....toksoplazmoze sie leczy i to krotko ,wiec glowa do gory :bigsmile::bigsmile::bigsmile:

posylam fluidki ciazowe dla Was
    :rainbow::rainbow::rainbow::rainbow::rainbow::rainbow::rainbow::rainbow:

•  
      CommentAuthormaja28
    • CommentTimeJan 30th 2007
     permalink
    Witam,

Zajrzałam dziś na Wiki i sprawdziłam ile fasolek przybyło w styczniu i to chyba rekord :bigsmile: 11 fasolek !!!:cheer::cheer::cheer:
    -- Prosimy o glosy na Hipp nr 7809
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.