skarbie, ja jakaś niekumata jestem :( to o co ci chodziło z tym obwieszaniem? bo u nas sie mówi, że ja taka chudzinka jestem, że się muszę obwieszać ciężkimi przedmiotami coby mnie nie zwiało..
'Obwiesic' czyli 'powiesic' na galezi na przyklad Z rozpaczy, nad czyms (lub kims :-) Czyli np. drzewo soba obwiesic Oj! Ale nam smieszny ten dyskurs wyszedl Oj! Oj! Juz sie nie bede 'obwieszac', bo mi rozpacz czarna odeszla i tylko mnie brzuch od chichotu boli
witam jestem nowa na tym forum chciałabym napisać kilka słow o sobie od 4 lat staramy sie z mężem o potomstwo i nic nam niewychodzi mam pcos a to wiąrze sie z ogromnymi kłopotami mam problemy z @ wiedz biore luteine 16-25dc.i tak czekam z nadzieja co miesiadz na to ze sie uda,bo jesli nie juz w czerwcu poddajemy sie zapłodnieziu pozaustrojowemu
podchodziłam 3 razy niedoszło do wystymolowania jajnikow nierosły pecherzyki na clo i menopurze teraz lecimy na urlop do polski i postanowilismy ze działamy a i troszke relaxu nie zaszkodzi nad morzem
mam brac gravistat 250 miesiac przed zabiegiem niewiem jak sobie to wyliczyćmam jutro dostac @ a na maja juz wyliczyc jak zaczac brac go aby @ była 22 czerwca
co miesiąc mamy nadzieje ze okresu nie będzie a tu niestety pojawia sie , naszym problemem chyba jest to ze ja mam nieregularne cykle i ciezko okreslic płodne dni , stosujemy testy owulacyjne ale póki co nic sie wychodzi , mój okres pojawia sie róznie co 34-40 dni , nieraz mamy nadzieje ze to ciaąz ale to tylko nadzieja
sylwana. To ze masz długie cykle to nie znaczy że jest coś nie tak.Ja mam cykle 31-36 dniowe i mam jedno dziecko o które starałam sie dwa lata a nie było żadnych przeciwskazań.Teraz od 13 mieś. staramy sie o dzidzie.Drugi cykl jak stosujemy testy owul. i w piątek będzie testowanie.Zamówiłam sobie testy od ngL.A owulacje miałam dopiero w 21dc a w zeszłym miesiącu w 17dc.Więc sama widzisz jak jest duża rozbieżność.Duże ułatwienie to testy i temperatura.Jak teraz test wyjdzie negatywnie to 27 ide do lekarza żeby on zadecydował co dalej.
Dziewczyny czy kłucie w brzuchu oraz podwyższona temperatura mogą być objawem ciąży?Mam dostać okres w czwartek ale narazie nic nie wskazuje na to ze przyjdzie,zawsze miałam apetyt pare dni przed i bolały mnie piersi a teraz nic!!Z góry dziekuje za odpisanie!!!
Już po strachu i pierwszej wizycie z wykresami. Luksusowa prywatna klinika i b. miła pani doktor. USG, cytologia. Na widok wykresów pani doktor się skrzywiła i stwierdziła, że to kalendarzyk, z którego nic nie można wywnioskować, ew. pośrednia metoda badań. Skoro większość moich cykli mieści się w zakresie 28-35, to wszystko jest ok. Jeden bez skoku temperatury lub dłuższy mógł się zdarzyć i to o niczym nie świadczy. Owulacja prawdopodobnie była, ale kalendarzyk o niczym nie mówi. Ponieważ moje cykle zmieniają się w zakresie 28-51, to gdy odejmę dni płodne, to pozostanie mi 2 dni przed okresem na współżycie, radziła stosować choć prezerwatywy. Stwierdziła jak gdyby zaskoczona, że prowadzę notatki skrupulatnie, ale nie chciała ich oglądać, ja jej je wręcz wcisnęłam. Gdy próbowałam coś od niej wyciągnąć na ich temat, odczułam jej zniecierpliwienie, rosnące z każdym moim pytaniem. Pokazałam długie występowanie śluzu płodnego – wyśmiała mnie wręcz, bo to nic nie znaczy. Spytała, PO CO to robię (prowadzę samoobserwację cyklu): do celów antykoncepcji czy obserwacji organizmu. Odpowiedziałam: oba. Aby się upewnić spytała, czy nie chcę tabletek antykoncepcyjnych. Odparłam, że nie potrzebuję. Na koniec zaprosiła mnie do kontroli za rok. Jestem rozczarowana wizytą. Owszem, dobrze wiedzieć, że wszystko w porządku, że klinika ma dobry standard, że nikt na mnie nie warczy, ale nie otrzymałam satysfakcjonujących wyjaśnień.
No to w sumie nic nie wiemy, żadnych badań tylko cytologia ? A co na USG ?Ja bym zmieniła lekarza ( a tak na marginesie nie czytam całego forum od deski do deski , nie mam na to czasu i nie wszystko mnie interesuje).
Tak, jestem w punkcie wyjścia. Niepotrzebnie tyle się naszukałam i wypytywałam o lekarzy korzystających z wykresów. Dolny Śląsk jest pod tym względem poszkodowany. Tabletki dostałabym bez mrugnięcia okiem. Mnie też nie wszystko interesuje i nie mam na nic czasu.
Mam nadzieję. :-) A Federacja na Rzecz Kobiet i Planowania Rodziny twierdzi, że co jak co, ale poradę o wykresach uzyska się u każdego lekarza!!! Heheh
We wstępie: Ten tekst jest przeznaczony dla osób potrzebujących pomocy medycznej w kontrolowaniu swojej płodności. Pomijam zwolenników prezerwatyw i najszerzej rozumianych metod naturalnych, ponieważ odpowiedni sprzęt i instrukcje są łatwo dostępne.
Owa łatwa dostępność instrukcji metod naturalnych przejawia się np. w księgarniach, w których półki uginają się pod ciężarem przeróżnych podręczników do metody angielskiej, niemieckiej i jakiej dusza zapragnie... he he, a także w łatwości uzyskania takowej porady u każdego lekarza...
to ja łapie te fluidki mam nadzieje że zaowocują w moim brzuszkuW piątek u mnie wielkie testowanie.Trzymajcie kciuki.Jak sie uda to ja będe rozsiewać fluidki.
sylwana - nie ma takego czegoś jak sposób na ciążę :( prowadzisz wykresiki? przy samoobserwacji juz śluz ci powie kiedy zbliżają się dni płodne i wtedy wadomo, że to czas przytulania się :) poza ty, dzięki wykresom wiadomo czy faza lutealna jest odpowiedniej długości, czy hormonki nie fiksują... więc jak? masz wykresiki?
IGREK - to faktycznie masz namieszane... skomplikowane to twoje dawkowanie, ale ty jesteś w temacie, więc sobie poradzisz :) a na co te wszystkie leki?
IGREK... strasznie mi przykro... to najgorszy okres u wszystkich starających sie :( czeka się z nadzieją, a potem przychodzi kolejne rozczarowanie... nie tak miało być :( ale jest i albo sobie jakoś z tym poradzimy albo załamka...
Hej, ktoś tu wcześniej pisał o testach owu za 23 euro we Włoszech. Śpieszę donieść, że od niedawna można dostać w niemieckim Rossmanie pięciopak za połowę tej ceny. Jakby ktoś był bardzo potrzebujący to proszę o wiadomość na priva :).
Za kazdym razem obiecuje sobie, ze juz sie nie bede tym tak ekscytowac. Ale zawsze na tydzien przed @ dostaje szaleju. Czekam na jej brak. I zawsze przychodzi. I zawsze piorka w poduszce wilgotne Ale wiesz co IGREK@? Kiedys nie przyjdzie!!! A wtedy sie opijemy mlekiem ze szczescia!
witam wszystkie staraczki:) ja jeszcze na wykresiku nie zmienilam kategorii, zeby nie zapeszac, ale pierwsze kroki do zmiany zostaly podjete zobaczymy co z tego wyjdzie! a filmik super!!!!
Kochane foremki dziś mam 3 dcpominmy to ze mam ale zamiast @ mam czarne brązowe upławy czy miałyscie tak ?boje sie ze to moze byc jakies chorobsko napiszcie mi