Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

• CommentAuthorybkaa
    • CommentTimeApr 13th 2007
     permalink
    Ja dzisiaj w przeciagu 3 h wiedziałam 3 ciezarne choć nie planuj e a jednak i tak zwracam uwagę mimochodem i wszedzie ciężaróweczki az jestem zazdrosna :)
    --
    • CommentAuthorewaroby
    • CommentTimeApr 13th 2007
     permalink
    kobiety ,cierpliwosci ,uda sie ,ja 4 lata czekalam...
    • CommentAuthorIGREKA
    • CommentTimeApr 14th 2007
     permalink
    Z CHECIA BYM POSZŁA ALE NIEMAM GO TU Z NACZY POLAKA NIEMIESZKAM A POLSCCE A UTEJSI NAPEWNO ODPADAJA NIERADZE:confused:
    • CommentAuthorIGREKA
     permalink
    JA JUZ 4 I NIC NACO TU CZEKAC JAKA CIERPLIWOŚC FAJNIE SIE MOWI JAK JEST SIE Z TAMTEJ STRONY:confused:NAM JEST GORZEJ SIE Z TYM GODZIĆ JA JUZ W CZERWCU NA INVITRO JADE MAM TO GDZIEŚ:neutral:
  1.  permalink
    igrek@ szkoda że nia masz wykresiku, nie wiadomo czy spadła tempka, nie napisałaś też czy 1 i 2dc. wystąpiło normalne krawienie, ja mam takie plamienia przed prawdziwą @ lub pod koniec @ i nic one nie znaczą, ale każdy organizm jest inny i jeśli nigdy tak nie miałaś to może powinnaś jednak odwiedzić gina, choćby tamtejszego, oby to nic takiego nie było, powodzonka :bigsmile:
    •  
      CommentAuthorgiga25
     permalink
    Igrek, takie brązowe, to plamienia i albo @ się rozkręci (i nadal jesteś w poprzednim cyklu), albo zaciążyłaś i plamisz zamiast @; wykresik faktycznie mógłby coś wyjaśnic... cóż zostaje tylko czekanie na rozwój sytuacji
    -- zesram się, ale się nie dam!!!!
    •  
      CommentAuthorgiga25
     permalink
    Igrek, przede wszystkim zmień czcionkę, bo druk uważany jest w sieci za "krzyk", chyba, że właśnie to nam chciałaś zaserwować hihi

4 lata, to już naprawdę kupa czasu; słyszałam o takich, co z pierwszym dzieciątkiem nie mieli problemu, a drugie udało im sie spłodzić dopiero po 9 latach... ale to chyba nie jest pocieszające, bo rzadna z nas nie chciałaby tyle czekać...
    • CommentAuthorskarbie
     permalink
    A latka leca...
    --
    • CommentAuthorIGREKA
     permalink
    Nio ja tam mam juz dość tak czekać lata swoja droga ale głowa mi juz czasem peka od rozmyslania ale mam wielka nadzieje, ze uda mi sie w czerwcu
    • CommentAuthorIGREKA
     permalink
    Nio dziewczynki dziś jest 4dc.i tak od poczatku mam te plamienia boli mnie brzuszek troszke jak w czasie @ hmm niewiem ale niesadze aby to była ciąża to by było za piekne :confused:niewiem zawsze tak miałam ze 1dc.zaczynał sie plamieniami a potem nirmalne krwa.....e małe ale było i niedługo 4 dni
    • CommentAuthorewaroby
     permalink
    IGREK NO CO TY? tO gdzie ty jestes.JA ZYJE WE WLOSZECH I tu mam ginekologa,no chyba ze nie znasz jezyka ,to mozesz isc z kims kto ci przetlumaczy.
    • CommentAuthorIGREKA
     permalink
    Spoko mieszkam w malej miescinie w irlandij tu niema polskich dr.a do Irolow napewno niepolece bo zawiele sie nasłuchalam a nic wielkiego sie niedzieje jesli bym miała cos powarznego leciałabym do polski tak z czyms od tak moge isc do nich
    • CommentAuthoraga976
    • CommentTimeApr 16th 2007
     permalink
    ech nie ma to jak w Polsce - lekarza sama mozesz sobie wybrac z tym nie ma problemu:)
    --
    •  
      CommentAuthorAmazonka
     permalink
    Ale znaleźć odpowiedniego to nietrywialny problem. :-(
    --
    • CommentAuthorfmartunia
     permalink
    Witam starające się koleżanki.niebawem do Was dołączę.Właśnie mam 23 dc, cykl trwa u mnie 30 dni.Potem, po kolejnym cyklu, czyli po majowej miesiączce, okolo 9 dnia cyklu (uff skomplikowane-początek czerwca) rozpoczynamy starania.
    Teraz po raz pierwszy było bez zabezpieczeń. Powiedzmy, że sprawdzam czy metoda działa. bo zawsze stosowaliśmy dodatkowe zabezpieczenie.
    Mam normalny skok temperatury, druga faza trwa 14-16 dni,wiec mam nadzieję że próby będą owocne:)
    Tymczasem czytam troszke o staraniach.
    Pozdrówka
    --
    • CommentAuthorjagoda1
     permalink
    Cześć foremki
    Przez przypadek się natknęłam na to forum i chyba tu zostanę jeśli pozwolicie:bigsmile:
    Mam na imię Karolina lat 28 i to jest nasz 4 cykl w którym się staramy.
    Nie liczę zeszłego roku gdzie po 6 miesiącach wyszło że mam zbyd duży poziom prolaktyny i brałam Dostinax przy którym podobno nie mogłam sie starać:confused:
    Teraz teoretycznie prolaktyna spadła podobno jest ok ale jakoś fasolki nie ma:cry:
    Zaczęłam pić zioła nr3 na prolaktynę, owulkę i takie tam może coś pomoże
    pozdrawiam was cieplutko
    •  
      CommentAuthordorah
     permalink
    Witaj.
    A czy jesteś także w 28dni?
    -- chętnie pomogę w interpretacji
    •  
      CommentAuthorgiga25
     permalink
    witam nowe staraczki i życzę jak najszybszego zafasolkowania :))) obyście nie trafiły do weteranek
    •  
      CommentAuthorgiga25
     permalink
    ja też mam już dość... trzymałam się tego, że po laparo już na 100% musi sie udać, bo przeglądali mnie w te i we wte, co mogli to podreperowali i kazali jak najszybciej zaciążyć... i co? i nadla jakos nie wychodzi, czas leci, a ja już mam dość czeakania; wczoraj dałam upust bezradności i sobie poryczałam obwiniając cały świat :( ryczałam przy kąpieli, coby M nie podłamać, bo on, choć bardziej rzeczowo do tego podchodzi, pewnie też cierpi na swój sposób... ja juz nawet nie dla siebie, a dla niego chciałabym tej fasolki...
    • CommentAuthoraga976
     permalink
    "dużo nas dużo nas do pieczenia chleba" - ale jak zaczniemy fasolkować to od razu populacja w PL wzrośnie:)
    --
    • CommentAuthorsiaba79
     permalink
    no wzrośnie wzrośnie, ja to nawet chętnie za jednym zamachem wyrobiłabym podwójną normę ;P bliźnięta są teraz baaardzo na topie ;)
    pozdrawiam cieplutko
    Basia
    • CommentAuthorskarbie
    • CommentTimeApr 17th 2007
     permalink
    Madre kobitki - znow sie czegos ucze od Was. Bo ja co tydzien awantury o cokolwiek robie w domu z tej bezradnosci :angry:. MM ma duzo cierpliowsci, ale juz ma dosyc. Co mnie nie dziwi :confused:.
    A przeciez 28dni swiadczy o tym, ze to tylko kwestia czasu :bigsmile:
    Wiec po co MM odpowiedzialnoscia za zdechla muche na parapecie i globalne ocieplenie obarczac? :wink: Lepiej sobie w wannie pobuczec. Coby MM w tym czasie mogl sobie przed tv lezke obetrzec :wink:
    Madra kobieta jestes Giga. Dziekuje.:kissing:
    --
    • CommentAuthorewaroby
     permalink
    giga jestes zdrowa po tych badaniach ,nie trac czasu i wal na inseme....ktòra zawsze zwieksza szanse nie czekaj...
    • CommentAuthorskarbie
     permalink
    Wiesz Giga, mysle, ze ewaroby ma racje...
    --
    •  
      CommentAuthorgiga25
     permalink
    ja już chyba też dochodzę do momentu, kiedy bliźniaki by mnie nie przerażały :)
    •  
      CommentAuthorgiga25
     permalink
    ginka dała nam trzy miechy; jeden już mamy za sobą; insema wypadałaby akurat na wakacje, kiedy mam dwa miechy urlopu!!!!
    a tak swoją drogą, to czy insema jest płatna? i jak tak, to ile?
    • CommentAuthormadziara20
     permalink
    mi tez blizniaki by nie przeszkadzaly... kamil mowi stanowcze "NIE" ale po co meczyc sie dwa razy jak za jednym zamachem mozna zalatwic dwojke slicznych maluszkow.. i tak chcemy miecv tylko 2 dzieci...:tongue::wink:
    • CommentAuthorsiaba79
     permalink
    No to ja nie mam tego problemu, mój mąż odgrażał się już zaraz po ślubie że będzie "złoty strzał" hahahahaha
    Wszystko fajnie ale założę się że pierwsze miesiące to istne szaleństwo :))))) chociaż dla mnie osobiście to nie ma znaczenia, kobiety miewają ciężej w życiu i jakoś sobie radzą :)
    Pozdrawiam cieplutko :)))
    Basia
    • CommentAuthorskarbie
    • CommentTimeApr 18th 2007
     permalink
    A niech beda blizniaki! Byle tylko plakaly w tym samym momencie, a nie na zmiane :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorIzunia
     permalink
    Nio to proszę na życzenie - ciążowo-bliźniacze fluidki :bigsmile::wink:

:rainbow::rainbow::rainbow::rainbow::rainbow::rainbow::rainbow::rainbow::rainbow::rainbow::rainbow::rainbow::rainbow::rainbow::rainbow::rainbow::rainbow::rainbow:
    :rainbow::rainbow::rainbow::rainbow::rainbow::rainbow::rainbow::rainbow::rainbow::rainbow::rainbow::rainbow::rainbow::rainbow::rainbow::rainbow::rainbow::rainbow:
    • CommentAuthorskarbie
     permalink
    Jejku, jejku! Mozna obdzielic wszystkie starajace sie! O dzieki Ci Laskawco!:whorship:
    --
    •  
      CommentAuthorIzunia
    • CommentTimeApr 18th 2007 zmieniony
     permalink
    :winkkiss:
    • CommentAuthorzelkowa
    • CommentTimeApr 18th 2007 zmieniony
     permalink
    uwaga kobitki leca FLUIDKI!!!:bigsmile::bigsmile::crazy::crazy:
    LAPIEMY i na zielona laczke wskakujemy :swingin::swingin::swingin:
    --
    • CommentAuthorzozole
     permalink
    Poroniłam w lutym- za miesiąc moge już wznowić staranka....i wiecie co - wierzę- bardzo wierzę ,że uda nam się wszystkim...W moim otoczeniu zaszły już 3 koleżanki po poronieniu -każda w innym czasie- na co widać nie ma reguły....
    Nie wiadomo jak teraz bedzie ze mną.....niby wszystko tak jak przed tamtą ciążą jest w porządku...więc liczę tylko teraz na Pana Boga powierzam się głębokiej wierze w powodzenie i spełnienie marzeń za Jego pośrednictwem !!!

" W COKOLWIEK Z GłęBOKIM PRZEKONANIEM I UCZUCIEM WIERZYMY STAJE SIę NASZą RZECZYWISTOśCIą..."

:peace:
    •  
      CommentAuthorvicky80
    • CommentTimeApr 19th 2007 zmieniony
     permalink
    giga25 z tego co ja wiem to insema jest płatna tu masz przykładowy cennik cennik inseminacji
    • CommentAuthoraga976
    • CommentTimeApr 19th 2007
     permalink
    he he - jak bliźniacze to łapie - moje marzenie:):cheer::cheer::cheer::cheer::cheer::cheer::cheer::cheer::cheer::cheer::cheer::cheer:
    --
    • CommentAuthorsiaba79
     permalink
    To ja jestem na bieżąco z cennikiem, jak podliczyłam badania do zrobienia moje i męża to lekka ręką 1000zł, do tego 800zł inseminacja, nie liczę wizyt przed inseminacją i w naszym przypadku jeszcze co najmniej 2 wizyt u androloga. Nie wiem jaki jest koszt USG a trzeba je wykonać 2-3 razy w pierwszej fazie cyklu. Oczywiście jeśli ma się jakieś bieżące badania które zadowolą lekarza to super, z tego co wiem powinny być świeższe niż pół roku, są też takie które muszą być wykonanie nie więcej niż na 2 miesiące przed inseminacją.I to by było na tyle :)
    Pozdrawiam cieplutko
    Basia
    •  
      CommentAuthorRosa
     permalink
    VALL gratulacje :bigsmile::crazy::crazy::crazy: bardzo sie ciesze
    przczolko co u ciebie slychac :) pewnie teraz buszusjesz na innym temacie :):swingin::thumbup:
    cala reszte pozdrawiam i zycze najlepszego
    bo u mnie po staremu :neutral:
    •  
      CommentAuthorgiga25
     permalink
    vicky i siaba - dzięki za info :) ale to są koszty!!! rany julek.... ale jak trza to trza
    • CommentAuthorskarbie
    • CommentTimeApr 20th 2007
     permalink
    Mam propozycje - przeprowadzcie sie do Szkocji :bigsmile:. Tutaj wszystko w ramach NHS (czyli po polsku NFZ). Moze taniej wyjdzie wliczajac nawet koszt pobytu :crazy:
    Dlatego min postanowilismy, ze wracamy do domu po macierzynskim ::wink:
    --
    •  
      CommentAuthormaja28
     permalink
    skarbie dobre :bigsmile:tylko tam już jest tylu polaków że hoho :bigsmile:
    a po drugie to trzeba byc tam legalnie...a to juz chyba nie taka prosta sprawa :neutral:
    ale przynajmniej wiemy że w innych krajach dbaja o RODZINĘ tylko nie u nas...:devil:
    -- Prosimy o glosy na Hipp nr 7809
    •  
      CommentAuthorAmazonka
     permalink
    Dbają o rodzinę już od podstaw - rozdając nastolatkom Postinor i anty, a ponieważ i tego było mało, to dokładają jeszcze gumy, np. w Belgii.
    --
    •  
      CommentAuthorLily
     permalink
    oczekująca - przecież w GB nikt by ci nie zrobil usg do 12 tyg. - dla nich ciąża zaczyna sie po 12 tyg. Poczytaj na kafeteria.pl jak dbaja w innych krajach o ciężarne - bo zasiłki rodzinne rzczywiscie są spore ale to wynika z zamozności tych krajów a w polsce bieda
  2.  permalink
    Amazonka termin wpisz mi 7 grudnia.kurde trzymajcie kciuki zebym wytrwała do tego 12 tygodnia narazi ejestem w 6 i troche ale strasznie sie boje ze mi wróci to plamienie
    --
    • CommentAuthorskarbie
     permalink
    Masz troche racji Amazonko - tabletki anty tez sa bezplatne :bigsmile:. Tyle ze:
    1. Lekarka, u ktorej bylismy w srode 'rzucila sie' na wykresiki, wyciagnela z nich wnioski i podpowiedziala ich analize.
    2. Lily: dla lekarzy ciaza zaczyna sie w chwili zaplodnienia i wykonuja USG wtedy, gdy jest to potrzebne. Skad ci ten 12 tydzien przyszedl do glowy? :shocked:
    3. Dla przyszlych rodzicow zorganizowany jest bezplatny program pomocy przy NHS (polski NFZ) - wsparcie psychiczne, kursy dot. planowania rodziny (NPR tez), wsparcie w rzucaniu palenia (refundowane plastry, gumy itp), porady dot. przygotowania sie do 'zaciazenia' itd itp. Jest tego cala masa!
    4. Przed rozpoczeciem leczenia wypelniasz ankiete, w ktorej odpowiadasz na pytania dot. twoich przekonan np. religijnych. Dzieki temu lekarz nie powie hindusowi, ze ma jesc wolowine, a katolika nie bedzie namawial na uzywanie prezerwatyw czy in vitro.
    To jest wlasnie demokacja - dla jednych Postinor, dla innych kursy NPR :smile:
    --
    •  
      CommentAuthorLily
    • CommentTimeApr 21st 2007
     permalink
    skarbie - ja nic nie wymysliłam - czytałam o tym wypowiedzi osób mieszkających w UK
    •  
      CommentAuthorzuza
    • CommentTimeApr 22nd 2007
     permalink
    dziewczyny , nie wiem gdzie to napisać.... Zmarła nasza koleżanka , nie znamy jej tu na forum , ale założyła wykres po poronieniu i juz planowała następne zajście . miała plany....
    http://28dni.pl/klaudia1987/wykresy/2007-04-16

Zapalmy jej świeczkę..

--
    •  
      CommentAuthorgiga25
    • CommentTimeApr 22nd 2007 zmieniony
     permalink
    o rany..... brak słów.... niech spoczywa w pokoju...
    •  
      CommentAuthorzuza
    • CommentTimeApr 23rd 2007
     permalink
    Mi tez się tak wydaje po przeczytaniu linka, tylko czemu on miał słuzyć ?
    --
    • CommentAuthoraga976
    • CommentTimeApr 23rd 2007
     permalink
    chyba zly zart - aby tylko zagrac na naszych uczuciach:cry:
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.