a nam sie znow nie udalo :( no mowi sie trudno i probuje dalej... ale tak mysle, ze chyba sobie dam spokoj z termometrem na ten cykl.. taki eksperyment. Tylko sluz i szyjke bede obserwowac- to chyba bedzie metoda bilingsa, czy jakos tak?
madziaram81 uwierz mi, że różowe okulary nam już dawno temu spadły. Nie życzę nikomu, żeby musiał dojść do tego etapu. Ale z całą odpowiedzialnością powiem, że tak właśnie u weteranek jest. No cóż, niestety. Kiedyś byłyśmy tak zachłyśnięte jak wy teraz, ale to było ponad rok temu. Teraz poprostu zaciskamy zęby i walczymy, zdecydowanie bez różowych okularów. Pozdrawiam was wszystki okularnice i obyście nigdy okularów nie zdjęły
Babyphat napewno masz racje bo rzeczywiscie troche uplynelo czasu w takim reazie tak jak piszesz, ale wazne ze sie nie poddalyscie i nakrecacie tych "mlodych" a i wy trzymacie sie razem, bo wsparcie w takich sytuacjach napewno sie sprawdza:) Dzieki ze Jestescie:)
My też chcemy, ale ... robimy już cuda i nic, także ... Dzięki za kciuki, bo nam się bardzo przydaje każdy zaciśnięty mocno paluszek. I nie chcę was widzieć na weterankach !!! Z całą sympatią oczywiście hihii Za to życzę szybkiego przejścia na "przyszłe mamusie"
myszka niecierpliwa:)) hihi..owszem różowe okulary mi wrócily..ale tylko troszeczkę:)) jak będę wiedziała że wszystko oki to wtedy założe ja na dobre:)))hihi
a niestety muszę przyznać rację babyphat, im się dłużej stara, tym się bardziej podłamanym jest:(( a jak do tego dochodzą jeszze inne problemy ze zdrowiem to jużwogóle ciężko się robi..
Hej dziewczyny, gdzie najlepiej kupic testy owulacyjne na Internecie? Kupowałam ostatnio od użytkowniczki 28dni i mi się skończyły ... Niestety jak widac bez rezultatu :((( Czasami myślę, że to nigdy nie nastąpi :((
Czesc dziewczyny, Wczoraj byłam na USG (14dc) i wyszło, że mój pęcherzyk jest mały 17x14 mm. Mam pytanie, czy wiecie jaki duży jest pęcherzyk który pęka, to znaczy jak mogę obliczyć w przybliżeniu datę owulacji (Lekarka powiedziala, ze to mniej wiecej bedzie za tydzien, ale moze byc tez za 2-3 dni). Poza tym dzis wzrosła mi temperatura o 0,3 stopnia (ale chyba jest zakłócona, bo to niemozliwe zebym juz miala owu). Pozdrawiam i dziekuje.
Trendy, ciężko jest powiedzieć jaki musi być pęcherzyk, żeby pękł, bo czasami są ładne pęcherzyki i niestety nie pękają :-((( ja bym się wybrała jeszcze raz na USG za tydzień sprawdzić czy faktycznie była owulacja, a do tego czasu mierzyła temeraturkę :-) Ja też miała monitorowane cykle i pęcherzyki były nawet duże, ale nistety nie pękały :-( więc to może być różnie...
Tylko jeśli pójdę za tydzień, i będzie po owulacji to wtedy musztarda po obiedzie Wyczytałam właśnie na innym forum, ze pęcherzyk dojrzały ma 20-22 mm...ale to oczywiście nie znaczy ze pęknie i że nie będzie pusty. Pozdrawiam serdecznie.
witajcie, powiedzcie mi czy jesli zolnierzyki mojego M. sa powolne to lepiej przytulac sie co drugi dzien czy robic dwa dni przerwy. Nie chcialabym przegapic najlepszego okresu a z drugiej strony wolalabym aby byly silne po prpstu takie jak trzeba, zeby sie udalo. poradzcie prosze
madzaiaram81 i matyka13 - dzieki. Chciałabym nie przegapić owu - tak jak madziaram zauważyła. Mimo ze obserwuje śluz i temp to nie jest to wszystko takie jednoznaczne. Testy owu na mnie nie działają, w ostatnim cyklu test mi wyszedl w 15 dc, a skok temperatury mialam dopiero w 20dc (?) Pozatym od tego cyklu biorę Castagnus, wiec zakładam że też cos się może pozmieniać...
My nie robiliśmy, narazie to ja mam problem ze śluzem (po wymrażaniu nadżerki przez 2 m-ce wogóle nie miałam żadnego śluzu, teraz powoli sie pojawia). Poza tym mam krótką II fazę (od tego cylku biore castagnus). ZOlnierzyki bedziemy badac, jak ze mna bedzie wszytsko w porzadku i dalej nie bedzie wychodzic
Ale lekarze czesto od tego zaczynaja jakiekolwiek badania, bo jest to proste badanie, i jesli wykluczą słabe żołnierzyki to mogą zająć się kobietą (a to juz wiadomo nie jest proste
Matyka13, wiem wiem Ale ostatnio gdzies na forum przeczytałam, ze najlepiej wogóle od @ nie wpółżyc, zeby nasienie bylo silne i szybkie czekac od @ - to przesada, ale moze dłużej trzeba poczekać, już sama niewiem wszędzie piszą co innego
to prawda Trendy, że lekarze często zaczynają od facetów, bo ich ewentualne leczenie jest łatwiejsze, a po co faszerować kobietę lekami, jeśli facet najpierw musi się wyleczyć :-)
tak zalecają jak facet ma problemy... może warto zrobić od razu badania M? nie jest to bardzo duży koszt, a zawsze wiesz już na czym stoisz :-) normalnie plemniki powinny się regenerować co ok. 3 dni :-)
Dziewczyny spróbujcie różnych testów owulacyjnych. Jeżeli nie wychodzą pozytywne, to warto zrobić chociaż przez jeden cykl monitoring. Pęcherzyki mogą rosnąć, ale niekoniecznie pękać, jest to oznaką, że za mało macie LH, nie następuje wyrzut LH. Na szczęście jest na to sposób, można podać zastrzyk np. Pregnyl i spowoduje on pęknięcie pęcherzyka. Niepękające pęcherzyki mogą też świadczyć o PCO, także nie ma żartów. Niepękające pęcherzyki mogą samoistnie się wchłonąć lub przekształcić w cysty, dobrze to kontrolować. Najpierw oczywiście najlepiej zrobić badanie nasienia, wtedy sytuacja jest jasna od początku.
babyphat, ale mi test owulacyjny wyszedl bardzo dobrze, tylko wogóle nie pokrył sie z owulacją (rownoczenie mierzylam temp i badalam śluz). Moja gin jest przeciwna używaniu tych testów bo sie nie sprawdzają... i bądź tu mądry :)))