Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorbabyphat
    • CommentTimeOct 11th 2007
     permalink
    Amazonko dokładnie tak :) U mnie w klinice pan dr proponuje jednak robienie testów owulacyjnych. Wyrzut LH jest NIEZBĘDNY do pęknięcia pęcherzyka. Bez niego się nie da.
    • CommentAuthorTrendy
     permalink
    Amazonko, test wychodzi pozytywny przed 24-36 h przed owulacją, a mi wyszedł 120 h wczesniej....?
    • CommentAuthorTrendy
     permalink
    No niewiem, może moje tempki są szalone i nie od razu reagują na skok progesteronu...
    •  
      CommentAuthorAmazonka
     permalink
    Owulacja może być +-2 dni od skoku. :-)
    --
    • CommentAuthorTrendy
     permalink
    w takim razie mierzenie tempek jest tak samo skuteczne jak kalendarzyk małżeński :wink::wink::wink:
    • CommentAuthorTrendy
     permalink
    mówię o staraniu, a nie o zapobieganiu...:smile:
    •  
      CommentAuthorAmazonka
     permalink
    • CommentAuthorTrendy
     permalink
    Amazonko, jak napisałam wyżej nie mówię o skuteczności w zapobieganiu ciąży (co do niej nie mam wątpliwości), tylko mówię o skuteczności jak się chce zajść w ciążę, zresztą nieważne....
    •  
      CommentAuthorAmazonka
     permalink
    Mało masz planowanych poczęć na 28dni? Samoobserwacja wielu osobom pomogła i zajść i w ciążę, i odłożyć poczęcie.
    --
    •  
      CommentAuthormatyka13
     permalink
    Trendy, wcale nie masz racji, bo plemniki potrafią przetrwać czekając na owu 5 dni jeśli śluz jest płodny :-)
    • CommentAuthorTrendy
     permalink
    no wiem, wiem, ja przecież mówiłam o sobie i o moich wykresach, testach itp....których nie mam aż tak wielu, żeby się wymądrzać :smile:
    Wiem, że plemniki mają wolę życia i długo potrafią przeżyc :wink:, ale u mnie kiepsko ze śluzem... wiec muszę celować w owu (a mam z tym niemały problem) :bigsmile:
    •  
      CommentAuthormatyka13
     permalink
    a próbowałaś wiesiołka, albo siemie lniane? bo to poprawia śluz.
    •  
      CommentAuthorbabyphat
     permalink
    Pamiętajcie żeby wiesiołka brać TYLKO do owulacji. Owulację najlepiej, precyzyjnie określi USG, dziewczyny testy nie mogą wskazać dokładnie za ile godzi nastąpi owulacja. Także zostaje monitoring. :bigsmile:
    •  
      CommentAuthorBeata_
     permalink
    trendy..czytałam twoją wypowiedź co ile współźyć..ja miałam np taki harmonogram..od 5 dc clo, potem dwa dni przerwy i trzy dni (ewentualnie -zależy jak tempka będzie przesunąć w czasie, albo przedłużyć tą przerwę)..ale jakoś tak sie układało że tak czy siak serduszkowaliśmy co dwa dni w tym okresie tak dwa trzy dni po clo..a potem M brał od mojego 25 dc clo i nakaz wstrzemięźliwośći, więć już wogóle żołnierzyki były przetrzymane..nasze serducha to wogóle ostatnimi cyklami były poograniczane do minimum, bo ciągle coś, albo M wyjechał, a w tym cyklu miał wyrywaną ósemką i dostał stanu zapalnego..

a jak M ma wolne czy słabe żołnierzyki, to lekarz nie przepisał mu clo, albo coś innego??? mój niby miał oki, ale dostał clo na ruchliwość:)
    • CommentAuthorTrendy
     permalink
    Wiesiołek biorę 2 miesiąc i trochę pomógł. Jest lepiej :)
    •  
      CommentAuthorBeata_
    • CommentTimeOct 11th 2007 zmieniony
     permalink
    a co do testów owu to się nie przejmuj ja próbowałam chyba ze trzy czy cztery rodzaje i tak czy siak mi nie wychodziły:((
    •  
      CommentAuthormatyka13
     permalink
    mój M też miał niby dobre żołnierzyki :-) tylko ich ilość na granicy i dostał witaminki :-) może warto spytać ginki...
    •  
      CommentAuthorBeata_
     permalink
    też właśnie tak myśle:)) u mnie przepisała clo dla M..a wiem że dla mężów innych dziewczyn przepisuje witaminy, czasem clo+ witaminy:))
    •  
      CommentAuthormatyka13
    • CommentTimeOct 12th 2007
     permalink
    mój M to nawet się cieszył jak mu ginka kazała brać witaminki :-)))) bo lubi witaminki, a ja się zawsze z niego nabijam, że jest lekomanem :-)
    •  
      CommentAuthorAGNESS23
     permalink
    anie wiecie nic o tym ze meżczyżni powinni też brać kwas foliowy? gdzies czytalam i muszę ginki zapytac bo dla mojego jeszcze nic nie dała
    --
    •  
      CommentAuthormatyka13
     permalink
    słyszałam, że kwas foliowy dobrze wprływa na plemniczki :-))) mój M ma zestaw witamin i tam też jest kwas foliowy :-)))
    •  
      CommentAuthorbabyphat
     permalink
    Tak, z tym kwasem foliowym to prawda. Jeżeli jest słaba ruchliwość, to warto chłopaków popędzić do boju
    l-Karnityną :bigsmile:
  1.  permalink
    a ja czekam bo w nast tyg ma isc moj M na badanie swoich chlopakow, wkoncu :)
    Inaczej pogadam chyba sobie z nim inaczej :wink:
    • CommentAuthorTrendy
     permalink
    A ja chyba przegapiłam owulację :sad:
    Przedwczoraj gin mi powiedziała, że pęcherzyk jest mały 14X17 i dopiero za kilka dni pęknie,
    a wczoraj juz mi temperatura skoczyła ( o 0,3) i dzis tez była wyższa, wiec juz nic nie rozumiem :(((((
    •  
      CommentAuthoridarnowska1
    • CommentTimeOct 12th 2007 zmieniony
     permalink
    witajcie dziewczynki :bigsmile::bigsmile:
    z 28 dni jestem już 4 cykl :)
    staramy sie z mężem o fasolkę na razie bez rezultatu :(
    Pozdrawiam was wszystkie :)

•  
      CommentAuthorAGNESS23
    • CommentTimeOct 13th 2007
     permalink
    super myszka!!!!idarnowska to tak jak ja...mam pytanko czy termometr rteciowy moze oszukiwać?mierzę temp o tej samej porze 8minut...i druga sprawa czy jak mierze temp waginalnie ale lezać pod kołdra to ma jakiś wpływ na wynik? bo już nie wiem tyle dni wysoka temp a wynik z moczu ujemny może za wcześnie
    --
    •  
      CommentAuthorbabyphat
    • CommentTimeOct 14th 2007
     permalink
    :clap: GRATULUJĘ myszko
    •  
      CommentAuthorbabyphat
     permalink
    Trzymaj mocno, bo mam nadzieję, że to taka "ala rozgrzewka", dobry początek i posypią się w końcu ciężarówki na weterankach:bigsmile:
    •  
      CommentAuthorAGNESS23
     permalink
    dziewczyny nia macie odpowiedzi na moje pytanko:cry:??
    --
    •  
      CommentAuthorFiufiu
     permalink
    Agness, każdy termometr może oszukiwać, jeśli jest źle wykalibrowany, nie ma tu znaczenia, czy rtęciowy, czy nie.
    --
    •  
      CommentAuthorAGNESS23
     permalink
    dziekuję fiufiu....mam nadzieje że jest ok..pozdrawiam i całuski dla maluszka
    --
    • CommentAuthorTrendy
    • CommentTimeOct 15th 2007
     permalink
    Myszka24, GRATULACJE!!!!!!!! Dobra wiadomość na początek tygodnia :))))
    •  
      CommentAuthorAGNESS23
     permalink
    jezu super:cheer:ciekawe kiedy my dziewuszki będziemy pisały swoje wyniki:tooth:
    --
    •  
      CommentAuthorgiga25
     permalink
    Agnes23 jeżeli codziennie mierzyłaś pod kołdrą, to problemu nie ma
    -- zesram się, ale się nie dam!!!!
    •  
      CommentAuthorIzunia
     permalink
    Gratulacje Myszka24 zdróweczka dla Ciebie i kiełkującej fasolki w brzusiu - dbaj o siebie i maleństwo, które nosisz pod serduszkiem !!

Dziewczyny starające się, trzymam kciuki - niech "posypią" się bliźniacze fasolki :wink:
    • CommentAuthorTrendy
    • CommentTimeOct 16th 2007
     permalink
    Myszka24, jeszcze raz gratulacje !!!!
    Za którym razem się udało? :)
    •  
      CommentAuthorAGNESS23
     permalink
    ok zawsze mierzę pod kołdrą..ale od paru dni zrobiłam testowanie i mierzyłam pod kołdrą i pożniej pod języczkiem termometrem elektronicznym i to samo
    --
    • CommentAuthorTrendy
     permalink
    Myszka24, Ty szczęściaro!!!!! Brawo!!! :clap::clap::clap:
    Długo nie zabawiłaś na tym forum :wink:
    • CommentAuthorLipenka
     permalink
    witam,
    jestem już mamą trzech dziewczynek (13 lat, 8 lat i 6 lat) i marzy się nam chłopiec. Oczywiście wcześniej też się nam marzył, ale nie wychodziło. Od trzech cykli coś nam nie wychodzi, ale przy użyciu bobo planu wiem, że dziś i jutro mam najpłodniejsz dwa dni cyklu :). Myślę, że "do roboty czas się zabrać". W sumie przeczytałam doskonale otrzeźwiający artykuł w internecie na temat "planowania płci" i przestałam się skłaniać ku konkretnej płci. Dla zainteresowanych podaję link: http://rozmowy.onet.pl/artykul.html?ITEM=1172800&OS=67842
    --
    •  
      CommentAuthorFiufiu
    • CommentTimeOct 16th 2007 zmieniony
     permalink
    Witaj Lipenko, życzę chłopczyka wymarzonego :wink:. Rozumiem, że opierasz się tylko na testach owulacyjnych, a nie na obserwacjach? Niestety, muszę Cię zmartwić, my też "wyczarowaliśmy" nasze Maleństwo w tych dwóch dniach i na 80% będzie panienka :bigsmile:.
    --
    • CommentAuthorLipenka
    • CommentTimeOct 17th 2007
     permalink
    Szczerze mówiąc wiem, że nie ma metody zaplanowania płci a współżycie w dniu owulacji zwiększa szanse na chłopca o nielwielki procent, bo zbyt dużo różnych czynników determinuje płeć. Poza tym szansa 50% na chłopca lub dziewczynkę to bardzo dużo! Wiem, że te dwie najpłodniejsze doby mooogą zwiększyć szansę do 55%, ale to też niepewne. Jedyna metoda to separacja plemników, którą stosuje się raczej w przypadku, gdy dana płeć obarczona jest jakąś chorobą dziedziczną, lub ową chorobę przekazuje dalej. Nie nastawiam się ani na chłopca ani na dziewczynkę, bo ostatnio coś w ogóle nie mogę zajść :). Kto wie, może trójka dzieci ma mi wystarczyć?
    --
    •  
      CommentAuthormatyka13
     permalink
    Szczęściara... trójka dzieci... :-))) a my tutaj często nie umiemy mieć jednego ;-(((
  2.  permalink
    Dokladnie, ale widzisz, jak moze miec wiecej niech ma i gromadke:)) Nam tez wkoncu sie to przytrafi dziewczyny:)
    •  
      CommentAuthorbeti73
     permalink
    Nie damy sie i te bedziemy miec swoje malenstwo :)
    • CommentAuthorLipenka
     permalink
    podoba mi się Wasza determinacja i potrzeba kochania :) to budujące i od razu czuję się lepiej wiedząc, że nie wszystkie młode kobiety w tym kraju myślą, że dziecko w czymkolwiek przeszkadza :) i zapewne doczekacie się pociech, bo zasługujecie na to z pewnością :)
    --
    •  
      CommentAuthorgosiek2479
    • CommentTimeOct 18th 2007
     permalink
    Cześć.
    Mam 28 lat i staram sie o pierwsze dziecko. odstawiłam po 7 latach tabletki anty. Od 5 miesięcy nic nie wychodzi. Mam pytanko do was - po odstawieniu tabletek regularnie w każdym miesiącu od około polowy cyklu boli mnie brzuch ( prawie jak przed okresem z tym ze z dużym wyprzedzeniem aż do dnia @ ). W pierwszym miesiącu lekarz stwierdził zapalenie jajników i przepisał leki ale sytuacja powtarza sie co miesiąc ( identyczne bóle jak przy niby zapaleniu ). Czy powinnam się tym martwić??? Czym mogą być te bóle spowodowane???Czy możecie mi coś poradzić i ewentualnie jeśli ktoś miał coś podobnego proszę o pomoc.
    P. S. W ubiegłym miesiącu testy nie wykryły owulacji teraz również je robie i jak narazie nic a oprócz tego mierzę temperaturę i tez nic z tego nie wynika a od wczoraj znowu pojawił sie charakterystyczny ból.

Pozdrawiam
    •  
      CommentAuthorAmazonka
     permalink
    Czujesz ból z boku? On trwa aż do końca cyklu? Nie ustaje wcześniej? Udało Ci się wyleczyć to zapalenie?
    Twoje wykresy są dwufazowe? A śluz?
    --
    •  
      CommentAuthorgosiek2479
     permalink
    Nie ustaje niestety i to mnie martwi- w tym cyklu bardziej boli po lewej stronie. Zapalenie wyleczone bo byłam u ginekologa sprawdzić. Wykres robie pierwszy cykl wiec pewnie nic nie powie ale jest taki bez skoków temperatur, płaski ale mam nadzieję ze jeszcze sie temperatura podniesie ponieważ jestem w 11 dniu cyklu które średnio trwają ostatni 28 dni a poprzednie 26\5 dni. Ze śluzem mam problem bo nie ma go za dużo wiec ciężko mi go ocenić, aczkolwiek wczoraj zaobserwowałam coś co mogłoby świadczyć o tym że jest on płodny jednak testy nie wskazują zbliżającej sie owulacji. Nie wiem co o tym myśleć.

Lekarz mi powiedział ze mam sie starać a jak nic z tego nie wyjdzie to mam do niego przyjść za rok:sad:
    •  
      CommentAuthorFiufiu
     permalink
    Czy mogłabyś wstawić swój wykres do aplikacji 28dni? Przeszłam podobną drogę jak Ty i byłoby nam łatwiej Ci pomóc, gdybyś udostępniła pomiary. Zaloguj się na stronie 28dni.pl i wprowadź wyniki.
    --
    •  
      CommentAuthorgosiek2479
     permalink
    http://28dni.pl/gosiek2479/cykl/2007-10-08"

pierwszy raz udostępniam wykres, mam nadzieje ze będzie ok.
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.