Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorFiufiu
    • CommentTimeOct 18th 2007
     permalink
    Jest ok tylko na końcu linka niepotrzebny cudzysłów.
    --
    •  
      CommentAuthorgosiek2479
     permalink
    ale możesz go otworzyć???
    :bigsmile:
    •  
      CommentAuthorFiufiu
     permalink
    No przecież zostawiłam Ci komentarz :)
    --
    •  
      CommentAuthorgosiek2479
     permalink
    jasne teraz go odczytałam.... wiesz ja sie wszystkiego powoli uczę i 28 dni również. jeśli będziesz miała czas to zerknij na mój wykresik.

Pozdrawiam i życzę smacznego:bigsmile:
    • CommentAuthorLipenka
    • CommentTimeOct 19th 2007
     permalink
    ech... ja to bym chciała bliźniacze fasolki... Moja babci miała, moja ciocia miała a w moim pokoleniu jeszcze bliźniąt nie było.
    Zobaczę czy coś wyszło z ostatniego jajeczkowania. Może się udało. Swoją drogą dziwna sprawa, mam 3 córy, od kilku miesięcy nie uważamy i nic. Dwukrotnie już miałam nadzieję i zapewne naturalnie się "wyczyściło". Czyżbym należała do tych "potrzydziestek", u których płodność gwałtownie się obniża?
    --
    •  
      CommentAuthorAGNESS23
     permalink
    ja tez bym chciała bliżniaczki :) super lipenka ze 4 byś chciala albo 4 i 5 dzidzię :)
    --
    •  
      CommentAuthorgiga25
     permalink
    ach... ja to bym choć jedno chciała....
    -- zesram się, ale się nie dam!!!!
    •  
      CommentAuthorAGNESS23
    • CommentTimeOct 20th 2007
     permalink
    giga ja tez ale moze się rozmnożą...oj jakie to fajne usłyszeć tyle serduszek na usg
    --
    •  
      CommentAuthorKarolkaB
    • CommentTimeOct 21st 2007 zmieniony
     permalink
    Witajcie,
    jestem tu nowa

Staram się o dzidzię 2 cykl, który właśnie zaczął się dzisiaj bo przyszła @ :(

Tylko jedno mnie zastanawia, bo mierzyłam tempkę po owulce i cały czas utrzymywała się na poziomie 36,9-37,1*. Dzisiaj jest 1 dzień @ mam tempkę 37,0* czy nie powinna ona spaść w czasie @ ????

Pozdrawiam Was i mam nadzieję, że mnie przyjmiecie w swoje progi :) :)
    •  
      CommentAuthorAmazonka
    • CommentTimeOct 21st 2007
     permalink
    Masz już swój wykres?
    PTC spada parę dni przed @, czasem w jej czasie. Robiłaś test ciązowy na wszelki wypadek?
    --
    •  
      CommentAuthorKarolkaB
     permalink
    Robiłam - negatywny :confused:

Wykres robiłam tylko od owulki i jest niekompletny :confused:

To może jeszcze spadnie :cool:
    •  
      CommentAuthorAmazonka
     permalink
    Ok, najlepiej wpisz wszystkie dane do 28dni, nawet niekompletne. Przydadzą się później.
    --
    •  
      CommentAuthorKarolkaB
     permalink
    A jak to wogóle jest z cyklem i tempką? Kiedy ona spada, a kiedy rośnie w cyklu?:cool:
    •  
      CommentAuthorAmazonka
     permalink
    Zacznij od przeczytania ebooka o podstawach rozpoznania płodności oraz ABC eksperta.
    Tam dowiesz się, jak można rozpoznać czas płodności, niepłodności i ciążę za pomocą metod domowych.
    --
    •  
      CommentAuthorKarolkaB
     permalink
    Dzięki :bigsmile:
    •  
      CommentAuthoragus30
    • CommentTimeOct 22nd 2007
     permalink
    cześć dziewczyny.jestem tu po raz pierwszy.Widze że wszystkie się już tu dobrze znacie.Ja staram się o dzidziusia 3lata.Teraz zaczełam badania na Polnej w Poznaniu.Badania hormonalne ok,HSG też ok,mąż również ok.Na 14 listopada mam kolejną wizyte i nie mam pojęcia co teraz.Myślę że skieruje mnie na inseminacje.To czekanie jest dobijające:cry: Pozdrawiam was wszystkie:smile:
    •  
      CommentAuthoragus30
    • CommentTimeOct 22nd 2007
     permalink
    :kiss:
    • CommentAuthorLipenka
    • CommentTimeOct 23rd 2007 zmieniony
     permalink
    no... chyba mam ból implantacyjny, ale nie będę się nastawiać. Test ciążowy kupiony i czekam do 30.10.(albo do 28.10. test krwi). Zobaczymy czy tym razem się udało. Mężulo przerażony jak zawsze hiehie. W razie czego ustawiam go na przyszły miesiąc starań (chociaż prawdopodobnie będzie to niełatwe). Trochę go już irytuje łykanie kwasu foliowego, a to taka malutka tabletka przecież.
    --
    • CommentAuthorTrendy
    • CommentTimeOct 23rd 2007
     permalink
    Lipenka, powodzenia!! :thumbup:

Mi w tym miesiącu się nie udało :( Robiłam badanie poziomu progesteronu ww 23 dniu cyklu i wyszło 9,90 ng/mL (z tego, co wyczytałam to za mało - niedomoga fazy lutealnej) wiec liczę że Castagnus, który biorę od miesiąca, podniesie mi ten progesteron za miesiąc, bądź dwa. Jeśli nie to trzeba będzie siegnać po jakiejś hormonki....ale to już lekarz zdecyduje...

wiec powodzenia Dziewczyny, ja do następnych prob mam jakieś 2 tygodnie :heartbounce:
    •  
      CommentAuthorLily
     permalink
    Trendy - powinnas zrobić badanie prog. w 3 cyklach bo jego steżęnie zmienia sie nawet o 50% dobowo, najlepiej 7 dnia po owulacji
    • CommentAuthorTrendy
     permalink
    Lily, dzięki, masz rację!
    • CommentAuthorTrendy
     permalink
    Ale 7 dnia po owulacji, to ja już mam @ :confused:
    bo moja faza lutelna wynosi średno 6-8 dni, wiec ja muszę robić jakieś 3-4 dni po,
    wtedy kiedy najwyższa temp. (mam prawdopodobnie niedomogę II fazy)
    •  
      CommentAuthorLily
     permalink
    no tak tak krótka faza lutealna na to wskazuje...prowdzisz wykresik na 28 ? lookne bo też się z tym cholerstwem zmagam ...
    •  
      CommentAuthorbabyphat
     permalink
    Trendy jak twoja faza lutealna trwa 6-8 dni to ty na 100% masz niedomogę. Powinna trwać conajmniej 10 dni:wink: Doktorek musi ci przepisać Luteinkę albo Duphaston:wink:
    •  
      CommentAuthorgosiek2479
     permalink
    Cześć Dziewczyny.

Jakiś czas temu pisałam o moich problemach z cyklami ( długo brałam Cilest ) jednak w tym miesiącu nastąpił przełom i pierwszy raz testy owulacyjne wykryły owulację:bigsmile::bigsmile:. Mam prośbę jeśli możecie zerknijcie na mój wykresik, bardzo proszę o opinie ponieważ nie jestem wprawiona w jego interpretacji:shamed::shamed:

http://28dni.pl/gosiek2479/wykresy/2007-10-08

Czy na podstawie wykresu jest ktoś w stanie ocenić kiedy była owulacja???

Pozdrawiam i życzę powodzenia wszystkim Starającym się.
    • CommentAuthorTrendy
     permalink
    Lily, niestety wykresy prowadzę na kartce...

Babyphat, wiem wiem ale najpierw próbuję wyleczyć się castagnusem, jesli nie pomoze to polecę po luteine :smile:
    • CommentAuthorTrendy
     permalink
    Iskierko,
    W uproszczonej wersji owulację przyjmuje się na dzien przed skokiem temperatury o co namniej 0,2 st. C (owulacja może byc też od 3 dni przed skokiem do 3 dni po skoku, w zależności od organizmu i jego ośrodka termoregulacji) :bigsmile:
    •  
      CommentAuthorgiga25
    • CommentTimeOct 24th 2007
     permalink
    no hejka agus :)

3 lata, to już kupa czasu... nam niedługo miną 2, ale już na 16 listopada mam wyznaczoną pierwszą inseme :) kto wie, może sie na polnej spotkamy :)))
    •  
      CommentAuthorgiga25
     permalink
    Trendy, przy takim wyniku i tak krótkiej fl nie ma co czekać; castangus może pomóc, ale u mnie niczego nie zmienił; a szkoda sie dalej łudzić; jak masz taką krótką lutealną, to maleństwo nie ma czasu coby sie zagnieździc
    •  
      CommentAuthorAgunia05
     permalink
    :rainbow::rainbow::rainbow::rainbow::rainbow::rainbow::rainbow::rainbow::rainbow::rainbow::rainbow::rainbow::rainbow::rainbow::rainbow::rainbow::rainbow::rainbow: to i ja daję Wam fluidki ciążowo - cierliwościowe
    --
    • CommentAuthorTrendy
    • CommentTimeOct 25th 2007
     permalink
    giga, dzieki, moze rzeczywiscie szkoda czasu, zapiszę się do lekarza!
    •  
      CommentAuthorBeata_
     permalink
    giga ma rację, to jest najlepsze wyjście, tak krótka faza lutealna, jest stanowczo za krótka i pewnie trzeba będzie ja wydłużyc farmakologicznie
    • CommentAuthorluisa62
     permalink
    Witam:)
    Jestem tu nowa. Mam 28 lat i od roku staramy się o dzidziusia. Fajnei, że możemy tu sobie pogadać, poradzić się i popłakać. Pozdrawienia:smile:
    •  
      CommentAuthorAGNESS23
     permalink
    witamy cię luisa62:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorgiga25
     permalink
    hihi dzieki :)
    •  
      CommentAuthorgiga25
     permalink
    luisa - a robiliście już jakieś badania? bo właśnie po roku radzą sie tym zająć
    • CommentAuthorluisa62
     permalink
    giga25 byłam już ok 4 m-ce temu u lekarza zajmującego się problemami zajścia w ciąże (klinika niepłodności- troszkę się pospieszyliśmy). :neutral: Miałam robione hormony, usg itp. Lekarz stwierdził brak owu i zapisał clo. Kazał brać 6 cykli jak nie pomoże to dopiero dojdą inne badania, ale mam nadzieję że do tego nie dojdzie:) Wcześniej chodziłam do innego lekarza który faszerował mnie duphastonem bez żadnych badań a był mi ten lek niepotrzebny bo owu nie wywoływał:cry:więc pół roku brania na nic się zdało tylko 5 kg więcej zostało
    •  
      CommentAuthorAGNESS23
     permalink
    halo wiecie jak z temperaturką niedzielna? zmiana czasu i jak mierzyć dalej?
    --
    • CommentAuthorluisa62
     permalink
    no właśnie- dobre pytanie:)
    •  
      CommentAuthorAmazonka
     permalink
    Mierzyć, nie ma przeszkód. Przecież na wykresie jest oznaczenie ew. wpływu.
    --
    •  
      CommentAuthorgiga25
     permalink
    można do końca cyklu korygować tempkę o godzinę, ale nie wszystkie tu korygowanie uznają :)

luisa, to ten twój poprzedni gin to jakiś konował!!!!!!
    •  
      CommentAuthorgosiek2479
    • CommentTimeOct 26th 2007
     permalink
    Witajcie.

Jakiś czas temu chwaliłam się moimi pozytywnymi testami owulacyjnym:bigsmile:
    Teraz moja temperatura zatrzymała się na poziomie 36,8 a czytałam ze żeby być w ciąży temperatura musi skoczyć do przynajmniej 37. Ciekawa jestem czy temperatura może jeszcze skoczyć. Dodam że jest to już 6 dzień po ow.

Pozdrawiam:bigsmile::bigsmile::bigsmile:
    •  
      CommentAuthorgiga25
     permalink
    takie rzeczy, to można sobie między bajki włożyć :))) ciążowa tempka jest tempką wysoką, ale wcale nie jest powiedziane, że aż taką; wszystko zależy od godziny mierzenia i dotychczasowych poziomów temperatur; np u mnie poziom wyższych tempek to od 36,6 wzwyż, ale są i dziewczyny u których faza lutealna zaczyna się juz przy 36,4; są tu i dziewczyny, które mają maleństwa pod serduszkiem, a tempka u nich to 36,6 czy 36,7 :))) także nie trzymaj sie iskierko tych 37 stopni :)))
    •  
      CommentAuthorgosiek2479
     permalink
    Mam nadzieję, ze tak jest. Z miesiąca na miesiąc jest coraz gorzej jak nie ma 2 kreseczek, zamiast mieć nadzieję mam coraz więcej wątpliwości......
    Nie mam żadnych objawów poza bólem brzucha wiec przynajmniej nie będę się nakręcać:bigsmile::bigsmile:
    •  
      CommentAuthorgiga25
    • CommentTimeOct 27th 2007
     permalink
    brak objawów w niektórych przypadkach tez był objawem ciąży :))) ja po prawie 2 latach starań właśnie wygrzebuję się z meeega doliny; byłam i nadal jeszcze trochę jestem, strasznie zniechęcona i negatywnie nastawiona do tego wszystkiego, ale z racji, że w przyszłym cyklu insema - mam się czego trzymać :)))
    • CommentAuthorkachula
     permalink
    CZesc Gigus!Czytajac twoj komentarz na weterankach domyslilam sie ze psychicznie nie czujesz sie najlepiej.Zaczelas traktowac przynaleznosc do weteranek jako kare prawda? A kiedy konkretnie macie inseme? bo my jak sie uda to pod koniec listopada,trzymaj sie :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorgosiek2479
     permalink
    Jejku jak ja was podziwiam za wytrwałość. Zresztą w sumie chyba najważniejszym jest nauczyć się cierpliwości. Ja dopiero zaczęłam ( mam nadzieję ze nic od przyszłego cyklu się nie zmieni ) prawidłowo funkcjonować po tabletkach. Ale i tak jest trudno.
    Trzymam kciuki aby wam się udało:bigsmile:
    • CommentAuthorLipenka
     permalink
    a mu mnie cały czas bóle podbrzusza, a w związku z tym, że mam tyłozgięcie, być może znowu się nie uda, bo macica niezbyt ukrwiona... ale zobaczymy
    Muszę się przemóc i znaleźć dobrego ginekologa. Będzie niełatwo, bo z natury nie ufam nikomu. Teraz zastanawiam się czy Toruń (Matopat) czy Bydgoszcz, skąd pochodził mój ś.p. ginekolog.
    --
    •  
      CommentAuthorgiga25
     permalink
    iskierko - cierpliwość t rzecz święta i trudno o utrzymanie jej na stałym poziomie; raz sie kończy, a raz jest z nadwyżką; tak to już jest :)

kachula - to nie tak, że bycie weteranką odczuwałam jako karę; miałam po prostu ogromny żal do losu, że wszystkim dookoła się udaje, a nam nie; że kolejne miesiące mijają, a nic się nie zmienia; ale teraz już znalazłam światełko w tunelu i do niego ciągnę :))) a insema w połowie listopada :)))
    • CommentAuthorkachula
    • CommentTimeOct 28th 2007
     permalink
    Giga,wiem co czujesz bo u mnie to mijaly lata a nie tylko miesiace.Dzieci moich rowiesniczek chodza juz do gimnazjum a moje dopiero chodzic sie uczy ,ale wiesz jaka Ja mloda sie czuje hi,hi.

Lipenka:) w Toruniu polecam dr.Gawinskiego ,przyjmuje przy ul.Bydgoskiej.Niedosc ze swietny specjalista to jeszcze dobry czlowiek.
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.