Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

1.  permalink
    wpadłam się ponownie przywitać...
    od dłuższego czasu staram się o dziecko z chłopakiem...
    niestety jak narazie nic...
    cały czas przychodzi ta paskuda...

w sumie to mieszkamy na dwóch końcach Polski, ale spotykamy sie najczęściej jak możemy i próbujemy...
    bez skutku...
    •  
      CommentAuthorAmazonka
    • CommentTimeJan 11th 2008
     permalink
    Agatabila, czemu Ci się zrobiło niedobrze? Czy tak źle jest żyć ze świadomością własnej płodności - objawu zdrowia? ;-)
    Nie ma się czym denerwować.
    --
    •  
      CommentAuthorMimika
     permalink
    Ale się Staraczek nameldowało. Dziewczyny na prawdę macie takie doświadczenia z badaniem hormonów - warto je jak njszybciej robić???
    Ja poroniłam w 7 tc i nawet zagadałam z ginem na temat takich badań, ale on powiedział, że nie widzi takiej potrzeby. Na razie pokornie sie obserwuję - zobaczymy co z tego będzie.
    •  
      CommentAuthoragatabila
     permalink
    nie wiem dlaczego tak sie poczulam wtedy, juz mi jest dobrze. Moze to byl szok informacyjny.
    a poza tym dzisiejszy dzien dla mnie to szczyt lenistwa - nawet nmie wstalam z lozka bo mi sie nie chcialo i taka jestem rozlazla przedokresowa ze mnie wszystko jakos emocjonuje.
    ale przynajmniej jest tu fajnie. radam zem sie zarejestrowala.:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorkaszyx
     permalink
    Mam pytanie... Czy brak skoku temperatury zawsze oznacza cykl bezowulacyjny?? :/:confused:
  2.  permalink
    no a ja dziś półtorej godziny temu odprowadziłam mojego jedynego na pociąg i teraz jest w drodze do domu...
    ja jeszcze nie robiłam żadnych badań, ale obiecuje sobie, że w tym cyklu pójde...
    •  
      CommentAuthoragatabila
     permalink
    eh, ja tez nie robilam zadnych badan w zyciu., zylam jak sie okazalo w jakims czarnogrodzie !
    tez sobie obiecuje ze nadrobie
    --
  3.  permalink
    ja sobie to obiecuje już od września i chyba w końcu coś z tym zrobie...
    •  
      CommentAuthoragatabila
     permalink
    Bola mnie plecy caly dzien, na dole i na gorze.
    Szanowny malzonek zaoferowal masaz, wiec znikam stad kochane laleczki, buzka
    Ciekawe co bedzie jutro..mam 4 dni do @.
    Ciekawe czy sie pojawi.
    --
  4.  permalink
    oj masz sie dobrze...
    mój teraz w pociagu siedzi i do domku wraca...
    a mi smutno:(
    •  
      CommentAuthorkaszyx
     permalink
    prosze odpiszcie mi na pytanko
  5.  permalink
    kaszyx a może jestes jeszcze przed?
    ilu dniowe zwykle masz cykle?
    •  
      CommentAuthorkaszyx
     permalink
    mam 32 dniowe cykle a dzisiaj jest 18 dzien sama juz nie wiem i denerwuje sie tym czekaniem
  6.  permalink
    moim zdaniem powinnaś poczekać jakieś najwyżej 2 dni...
    ja teraz miałam skok w 17 dniu, a w 26 dostałam @...
    zaczekaj i działaj:)
    •  
      CommentAuthorAmazonka
     permalink
    Kaszyx, cierpliwie czekaj na skok. Owulacja sama wie, kiedy przyjść. Nie musi to być zawsze 14 albo 15dc.
    --
    •  
      CommentAuthorkaszyx
     permalink
    hehe pisza rowniez ze owulacja wystepuje 14 dni przed miesiaczka czyli wypada na jutrzejszy dzien :P zobaczymy jak bedzie - dzieki dziewczyny :bigsmile:
  7.  permalink
    trzymam kciuki:)
    •  
      CommentAuthorkaszyx
    • CommentTimeJan 12th 2008
     permalink
    dziekuje i ja rowniez trzymam kciukasy za wszystkie starajace sie :bigsmile:
  8.  permalink
    przydadzą się nam wszystkim:)
    •  
      CommentAuthoragatabila
     permalink
    good morning everybody.
    boli mnie brzuch,plecy, zoladek, nogi, glowa, cyce, zab i maly palec u nogi w ktory sie grzmotnelam o prog idac w nocy na sikuuu!
    co za life,. :angry:
    ponadto jestem pod wrazeniem, bo idac za wskazowkami *28dni zmierzylam swa temperature rano a nie po poludniu (jak wczoraj) i okazalo sie ze jest takaaaa duza roznica :D i rano sie jest zlodowacialym w porownaniu do dalszych godzin .. mozecie sie ze mnie posmiac, jestem poczatkujacym ciemniaczkiem :) :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorgiga25
     permalink
    hihi agatabila - rozbroiłaś mnie hihihihihih
    -- zesram się, ale się nie dam!!!!
    •  
      CommentAuthoragatabila
     permalink
    :)
    --
  9.  permalink
    agatabila no przynajmniej sie troche z rana pośmiałam:bigsmile:
    •  
      CommentAuthorola_la_la
     permalink
    Witajcie
    Dołączam do grona starających się. To mój drugi cykl na 28 dni.
    Pozdrawiam
    •  
      CommentAuthormadziq
     permalink
    Dziewczyny, witajcie!!
    Kurcze ile się staraczek narobiło!! :smile:

Owocnych obserwacji, obyście się na mamusie szybko przeniosły :bigsmile:
    --
  10.  permalink
    no ja tu już jakiś czas, ale dopiero teraz pisze na forum...
    •  
      CommentAuthorFiufiu
     permalink
    Agatabila, no przecież już wczoraj Ci napisałam, żebyś tę "południową" temperaturę zaznaczyła jako zakłóconą, bo to absurd.

Kaszyx, spokojnie, czasem owulacja jest później lub wcześniej, Twój organizm to nie zegar atomowy i jest podatny na różne wpływy: zmiany klimatu, choroby itp.

Myszko, Ty wiesz, że ja Ci nadal życzę powodzenia!

Pozdrawiam wszystkie nowe i odrobinkę już zasiedziane staraczki, do zobaczenia na przyszłych mamusiach!
    --
    •  
      CommentAuthoragatabila
     permalink
    tak tez zaznaczylam ja jest przezroczysta na wykresie :D
    --
  11.  permalink
    Fiufiu wiem i dziękuję, ale piszcie mi proszę Klaudia...
    Nie zawiodę Was...
    •  
      CommentAuthoriwin
     permalink
    Faktycznie tych staraczek się narobiło. Ja to już taka zasiedziała staraczka jestem.
    Ale zobaczycie idzie wiosna i wszystkie wykresy staraczek zamienią się na zielone.
  12.  permalink
    tak zazieleni się, bo w końcu wiosną wszystko wokół się zieleni...
    •  
      CommentAuthoragatabila
     permalink
    hello everybody :D:D:D !!!

powrocilam wlasnie z zakupow nie-spozywczych.

jak samopoczucia?? bo ja mam zmiekczale nogi (przed@) ZZZZ :D i chec mi sie lezenia a nie chodzenia.
    --
    •  
      CommentAuthoriwin
     permalink
    Agatabila, ja złapałam doła, dowiedziałam się, że kolejna kuzynka w ciąży.
    Już w mojej rodzinie porody będą: marzec2008, maj2008, czerwiec2008x2, sierpień2008 no i teraz wrzesień2008.
    I jak tu mieć dobry humor przy 15 cyklu starań?
    •  
      CommentAuthorMimika
     permalink
    Iwin uwzięli się na ciebie!!! ;)

Na prawdę ci nie zadroszczę. Mnie wkurzają nawet wózki na parterze, a co dopiero tyle porodów w rodzinie! :crazy:
  13.  permalink
    dziewczyny w rodzinie mojego chłopaka jego szfagierka ma termin na 14 luty i dziś wysłali mi zdjęcie z usg ich córeczki na telefon.

a druga to jego siostra z terminem na sierpień i jak u niej wczoraj byliśmy to nam zdjęcie z usg pokazała...

nic tylko się załamać...
    •  
      CommentAuthorMimika
     permalink
    A może my jakieś wredne jesteśmy??? Ciężko się cieszyć cudzym szczęściem???
  14.  permalink
    nie...
    chyba nie jesteśmy wredne...
    po prostu bardzo chcemy mieć dziecka, a jak narazie udaje się wszystkim wokoło tylko nie nam...:cry:
    •  
      CommentAuthoragatabila
     permalink
    WOOOW !!!!
    ALE CZAD ! A ja myslalam ze to tylko ja sie wsciekam na innych ludzi za to ze maja a ja nie ,,, hmmm boze..
    wszyscy ludzie sa do siebie podobni jednak sie okazuje. Psychika dziala podobnie.
    In fact, bardzo trudno cieszyc sie szczesciem innych nie majac wlasnego, to szczyt milosierdzia czy milosci dla ludzi.
    Nie mozna od siebie wymagac nadludzkich zachowan.
    to niby ze jak inni sie najedza to ja mam nie byc glodna? hehe, ide spac dziewczyny, bo sie nie obudze na swoj pomiar, a przyznam ze jest to dla mnie ekscytujace doswiadczenie jak pierwsze dni w szkole :D:D:D:D:D
    :bigsmile::wink::smile::surprised::tongue:
    --
    •  
      CommentAuthorkachula1
    • CommentTimeJan 13th 2008
     permalink
    niedawno dowiedzialam sie,ze moj chrzestny zostanie ojcem,moja kuzynka stara sie od ok 5 lat a .......to kuzyn (jej brat) zostanie ojcem.Jego zona odstawila tabsy i......zaraz zaszla....wrrrrr.Dlugo trwalo zanim powiedzialam tak szczerze .....TO SUPER!!!! Tez mi glupio,ze tak zareagowalam,ale to takie niesprawiedliwe....eh
    --
  15.  permalink
    kachula1 no i właśnie takich sytuacji nie rozumiem...

chociaż to troche inaczej, bo oni chcieli dziecka...

ale takie kobiety które ich nie chcą, też przeważnie zachodzą w ciążę, a potem oddają te maleńkie dzieci, a mnie się serce kraje...
    • CommentAuthorjo1984
    • CommentTimeJan 13th 2008 zmieniony
     permalink
    a ja mam już paranoiczne sny w tej materii :shocked: np dzisiaj mi się śniło, że urodziłam dzidzi takie piękne i tłuściutkie, robiłam wiadome zakupy, karmiłam piersią (Boże zaraz się poryczę:cry:) a potem ta dzidzia zrobiła się coraz mniejsza i mniejsza... aż prawie zniknęła i wiecie co dalej :shocked:.... Tyle był mojego szczęścia. Dobrze, że to tylko wredny koszmarny sen :smile:
    --
  16.  permalink
    ja jeszcze nie miałam takich snów...
    ale jak wczoraj dostałam mmsa z córeczką mojego przyszłego szfagra w 36 tygodniu ciaży, to mi łzy do oczu napłyneły...
    •  
      CommentAuthoragatabila
     permalink
    zamarzne z rozpaczy ! 36,6 brrrrrr !
    --
  17.  permalink
    też to kilka dni temu przeżywałam...
    •  
      CommentAuthorAmazonka
     permalink
    Myszka, na Zachodzie oddanie nieplanowanego dziecka do adopcji i pozwolenie mu się urodzić to rzadkość i wyjątkowo pozytywny rozwój wypadków. Nieplanowane dzieci są zazwyczaj zawczasu zabijane.

Przykład z medycznej pracy naukowej:
    - badano 500 Francuzek, które zaszły w ciążę w czasie brania tabletek,
    - 80% tych dzieci zabito.

W ten sposób stosowanie anty "zapobiega" aborcji, heh.
    --
  18.  permalink
    Amazonko i to mnie przeraża.
    Rozumiem, że kobiety się zabezpieczają, żeby nie zajść w ciażę, ale jeśli już w nią zachodza, to przecież powinny dać szanse tym dzieciom na przeżycie.
    Ja takie kobiety traktuje jak morderczynie, jeśli z premedytacją idą na zabieg, bo np jeszcze nie czas na dziecko, lub nie mają pieniędzy.
    Jeśli tak jest, to co za problem, urodzić i dać je komuś, kto ich nie moze mieć???
    Tyle rodzin chce, a nie może, a te które mogą zabijają...
    Czasem łzy mi płyną jak słysze takie rzeczy...
    • CommentAuthorania5348
     permalink
    Wiam dziewuszki jeszcze tylko 3 dni do @ jednak mam cichom nadzieje ze nie nie przyjdzie (zreszta jak co miesiac) Niestety objawy mam typowey na @ od tygodnia. W przyszlym tygodni mam wizyte u lekarza w sprawie mojego wykresu i kolejnych badan, co mnie przeraza. Nie wiem jak to tutaj wyglada (mieszkam w angi) i nie wiem jakie jest tu podejcie lekarzy. Slyszalam ze medycyna angielska jest troche zacofana..... trzymajcie kciuki
    Pozdrawiam was wszyskie czekam na dobre nowiny z waszej strony:bigsmile:
    •  
      CommentAuthorAmazonka
     permalink
    Myszka, tu masz najlepszy przykład dbania o swoiście rozumiane dobro kobiet. Dziewczyna ma test pozytywny i jest w szoku. Pierwsze, co jej sugeruje seksedukatorka, to aborcja. Bez słowa o innych opcjach.
    Aby zapobiec komentarzom, wątek zamknięto.
    --
    • CommentAuthorjo1984
     permalink
    No no.. niezła porada..wyjedź za granicę- tam można legalnie zabić swoje nienarodzone dziecko :shocked: Boże uchowaj od takich edukatorów :angry:
    --
    •  
      CommentAuthoragatabila
     permalink
    Prawda, ja niestety jestem w takim kraju, gdzie aborcja to zwykly zabieg.
    I wszystko zalezy od wychowania. Tu dla kobiet aborcja jest czyms normalnym i nie wiaza z tym zadnych wiekszych emocji. Bo tak sa wychowywane, wiec nie ma co sie im dziwic, gdyz wiaze sie to z religia,. Dusza wchodzi w czlowieka w 3 miesiacu od poczecia.wczesniej to jakby bez duszy jest i pewnie dlatego nie przejmuja sie. Ogolnie Islam chroni ciaze, zakazuje aborcji, ale sa kontrowersyjne dyskuje analitykow, kloca sie o to czy faktycznie od 3 miesiecy zakazuje czy wczesniej. KAZDY postepuje wg wlasnego sumienia. PROBLEM polega na tym, ze sumienia ksztaltowane sa w rozny sposob z zaleznosci od otoczenia ktore wychowuje.
    W Polsce aborcja wydaje sie byc modna i nowoczesna, podazajac za Europa, niby wysoko rozwinietymi krajami,.traktowana jako cos, co DO NAS DO POLSKI JESZCZE (!!!) NIE DOSZLO.... ale jak patrze ogolnie na spol. to kobiety w polsce wyczekuja tego momentu, gdy bedzie legalna, chca "dorownac" europie, traktujac aborcje jako WOLNOSC, ktorej one jeszcze nie maja, aby decydowac o wlasnym dziecku. A ogolnie ludzie krytykuja kosciol za nacisk na te tematy. Ja sie nie chce zajmowac analizowaniem tego przyczyn. Dziekuje Bogu ze mam sumienie i swiadomosc.
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.