Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

• CommentAuthoraneczka_ka
    • CommentTimeJan 16th 2008
     permalink
    Daaawno mnie nie było... z resztą ja się zbyt regularnie nie pojawiam... dziś mi temperatura wszelkie nadzieje rozwiała i troche mi smutno... no ale co zrobić, będziemy dalej próbować...

wiola, ja clo jeszcze nigdy nie brałam wiec nie wiem, ale na pewno zaraz się znajdzie ktoś kto się zna ;)
    •  
      CommentAuthoriwin
     permalink
    Wiola - Ja Clo brałam przed południem
    Rubiczku kochana nie dołuj się. Wiem, że to przykre, też ostatnio tak się nastawiłam i nic. Ale musimy przeć do przodu, musimy walczyć dalej. Nie teraz to za miesiąc będzie, tak to sobie musimy tłumaczyć, żeby nie zwariować.
  1.  permalink
    iwin zgadzam sie...
    nie teraz to za miesiąc, dopóki nikt nie odbierze nam ostatniej iskierki nadziei...
    •  
      CommentAuthorMimika
     permalink
    Wy już chociaż się staracie - co przecież jest całkiem miłe. Ja po poronieniu jeszcze muszę czekać. Na dodtak M wyjechał.
    Dzisiaj u gina to się w zasadzie tragowałam jak przkupka. On mi mowi, zeby zaczac od kwietnia, a ja ze juz mozna od marca. No bo M wraca, to i tak sobie nie odpuscimy :twosome:
    •  
      CommentAuthorgiga25
     permalink
    ma się te zdolności negocjacyjne hihihi
    -- zesram się, ale się nie dam!!!!
    •  
      CommentAuthorKitek78
    • CommentTimeJan 17th 2008
     permalink
    Cześć dziewczyny;) właśnie założyłam swój wykresik. Muszę kupić tylko termometr i zacznę pomiary... z moją systematycznością nie jest dobrze, ale sie postaram. Od lipca nie biorę tabsów anty, a to będzie mój pierwszy cykl z Clo... ciekawe co to będzie.... Jakbyście mogły od czasu do czasu spojrzeć i skomentować będę wdzięczna ( Dziś tam jeszcze nic nie ma :wink:) , jestem zupełnie zielona w NPR.
    Pozdrawiam serdecznie
    --
    •  
      CommentAuthorKitek78
     permalink
    i jeszcze .... od niedzieli zaczynam brać Clo i już się nie mogę doczekać, ech;) ale przyglądałam się rożnym tutejszym tematom i cieszę się ze nie jestem sama. :bigsmile:
    --
  2.  permalink
    Kitek78 witamy:bigsmile:
    jakby cos wal śmiało do dziewczyn.
    chetnie pomożemy jak bedziemy umiały, no i w razie czego eksperci Ci pomogą:bigsmile:
    •  
      CommentAuthorKitek78
     permalink
    Dzięki Myszka za wpis pod wykresikiem i będę walić śmiało;) bo jestem totalna zielnina:rolling:
    --
  3.  permalink
    każda z nas kiedyś była...:crazy:
    •  
      CommentAuthoragatabila
     permalink
    :crazy::crazy::crazy:
    Kitek78
    a ja jestem nadal ziołowa, ale sie dostaram
    --
  4.  permalink
    Hej :) dziewczynki ja sie chyba jeszcze tak do konca nie staram :) ale w najblizszym czasie chcę zacząć (czyli tak po weselu które będzie 16 sierpnia ) a do tej pory zrobiłam sobie badania które są widoczne w moim profilu.....

Mam nadzieję że mnie nie pogonicie :):):)
  5.  permalink
    aneczka115a nikt nigdy stąd nikogo nie pogonił, więc nie ma obaw...
    •  
      CommentAuthorKitek78
    • CommentTimeJan 18th 2008
     permalink
    Część Dziewuchy;) przy piątku i dobrej herbacie czas na relaks pozdrawiam :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorKitek78
     permalink
    agatabila-podobno na naukę nigdy za późno.....ja się też będę starać " dostarać":)
    :cool:
    --
    •  
      CommentAuthoragatabila
     permalink
    :crazy: hi hi hi, czasem mi sie wkradają jakie ś dziwne słowa niechcacy
    moj maż nie mówi wogóle po polsku i czasem nawet tydzień słowa po polsku nie wymawiam. ale nauczylam go mówić BZYKANIE na bzykanie, ale ze to słowo na różne formy -bzyknąć, bzyknie, bzykanie, bzyknięcie itd, a moj maz nie rozróżnia, na wszystko mówi BZZY.
    hahahaha!
    I jak usłyszy gdzieś w otoczeniu dźwięk bzzzy to ma taką minę::crazy::crazy::crazy::crazy:
    --
    •  
      CommentAuthoragatabila
     permalink
    TO JUZ WIEM DLACZEGO TA MORDKA wydaje mi się taka znajoma :crazy:
    --
    •  
      CommentAuthorMimika
     permalink
    Agatabilo wspaniała z ciebie nauczycielka. Podstawy mąż już zna!
    •  
      CommentAuthoragatabila
    • CommentTimeJan 19th 2008
     permalink
    :bigsmile: szybko przyswoił
    --
    • CommentAuthorkasia9p
     permalink
    witam was wszystkie, ja już staram się o dzidziusia od 8 cykli i nic, boje się, że coś jest nie tak, zdecydowałam się zrobić badanie cytohormonalne, już byłam dwa razy, przedemną jeszcze dwa, boję się wyniku :(
    •  
      CommentAuthorZosiaK
     permalink
    Witam,

Jestem nowa:) 6 miesiąc staramy się z mężem o dziciusia. Pozdrawiam Was wszystkie serdecznie i trzymam kciuki.
    •  
      CommentAuthoragatabila
    • CommentTimeJan 20th 2008
     permalink
    hej nowe dziewczy ny WITAM
    --
    •  
      CommentAuthorZosiaK
     permalink
    Dzięki za ciepłe przywitanie. Jakieś rady dla początkujących?
    •  
      CommentAuthorAmazonka
     permalink
    Najlepiej przeczytaj ebook o podstawach rozpoznawania płodności oraz Pomoc i załóż wykres. :-)
    --
  6.  permalink
    ZosiaK witamy gorąco:bigsmile:
    •  
      CommentAuthorZosiaK
     permalink
    Wykres założony, zainwestowałam 25 zł w termometr i zakupiłam test owulacyjny, co myślicie o takich testach? Może stosowałyście?
    •  
      CommentAuthoragatabila
     permalink
    ja pierwszy raz zastosowałam wczoraj z ciekawości jak działa i działa normalnie, wiec uwazam że są spoko :D a czy się sprawdzają to różnie, niektore panie nie wierza im, ja nie mam zdania.
    --
    •  
      CommentAuthorAmazonka
     permalink
    Jak można wierzyć testom, które przez cały cykl pokazują, że owulacji nie ma?
    Cykl ciążowy.
    --
    •  
      CommentAuthorFiufiu
     permalink
    Temat o testach owulacyjnych jest tutaj. Nie chodzi o kwestię wiary-niewiary, tylko o próg czułości testu i indywidualność każdej użytkowniczki. U mnie np. pomogły, ale widziałam już wykresy, gdzie były non stop ujemne, a na końcu plusowy ciążowy.
    --
    •  
      CommentAuthorAtam
     permalink
    Dopisuje się do grona starających :) Własnie poczytałam watek o termometrach i zakupiłam sobie jeden przez internet. Jak również pomocna literaturę :)
    -- Za mężczyzn, którzy nas zdobyli. Za dupków, którzy nas stracili. Za farciarzy, którzy nas poznają!
    •  
      CommentAuthorZosiaK
     permalink
    Thx. Co cóż zobaczymy, dam im szansę.
    •  
      CommentAuthorFiufiu
     permalink
    ZosiuK, polecam użycie testu owu w momencie, kiedy podczas obserwacji zaobserwujesz pierwsze objawy płodności. Inaczej szkoda kasy.
    --
    •  
      CommentAuthorZosiaK
     permalink
    OK. Dzięki za informację.
  7.  permalink
    wilma witaj:bigsmile:
    •  
      CommentAuthorKonwalijka
    • CommentTimeJan 20th 2008 zmieniony
     permalink
    Witam dziewczyny!
    Dolaczam do staraczek. To moj trzeci cykl tutaj a pierwszy staraniowy. Podczytuje Was juz od jakiegos czasu, ale teraz sie ujawniam :)
    Zobaczymy jak nam pojdzie. Bardzo mi sie tu na forum podoba, ale nie ukrywam, ze uciesze sie jak zmienie na "przyszle mamusie". Gdzie, mam nadzieje, wszystkie staraczki niedlugo sie spotkamy :)
    Pozdrawiam niedzielnie. Caly czas przedobiadowo :)
    •  
      CommentAuthorZosiaK
     permalink
    Jasne, że się tam spotkamy. NIE może być inaczej:)
    •  
      CommentAuthorAtam
     permalink
    Musi się udać :)
    -- Za mężczyzn, którzy nas zdobyli. Za dupków, którzy nas stracili. Za farciarzy, którzy nas poznają!
    •  
      CommentAuthorkachula1
    • CommentTimeJan 21st 2008
     permalink
    Witam wszystkie nowe staraczki i trzymam kciuki za szybka zmianie forum:wink:
    --
    •  
      CommentAuthoragatabila
     permalink
    siema wszystkim. Chyba zajdę w ciąże z LOGIKĄ..... bo sie z nia całymi dniami p...
    --
  8.  permalink
    Konwalijka to życzę powodzenia jak nam wszystkim...
    •  
      CommentAuthorZosiaK
     permalink
    agatabila? Sesja?
    • CommentAuthoraureuska
     permalink
    Wlasnie zaczynam chwytac depresje :cry:
    --
  9.  permalink
    aureuska dlaczego?
    co sie stało?
    • CommentAuthoraureuska
     permalink
    Jak to co sie stalo
    Mam bóle brzucha przed - okresowe a test ciazowy negatywny. Zapewne dzis wieczorem albo jutro moje nadzieje zostana rozwiane wlasciwie juz zostaly dlatego chwytam depresje.
    Ilez mozna probowac tzn probowac mozna dlugo ale ilez mozna udawac ze jest w porzadku. Mialam okres ze nieudanymi probami sie nie przejmowalam ale juz tak nie potrafie.

Jak to przetrwac bo przeciez znowu trzeba bedzie probowac ?
    --
  10.  permalink
    aureuska trzeba żyć i próbować dalej, do skutku.
    ja sama się staram półtorej roku z przerwami, ale jakoś się trzymam nadal, bo tak trzeba.
    Ty też musisz.
    A byłas u lekarza?
    badałaś się?
    • CommentAuthoraureuska
     permalink
    Mieszkam w Anglii i nie moge sobie tak isc do ginekologa jakbym chciala. Tutaj jest jeszcze gorsza biurokracja niz w polsce. Musze miec powazny problem zdrowotny zeby lekarz skierowal mnie do ginekologa. Jak chcialam isc na konsultacje, bo w przeszlosci mialam nadzerke i w polsce dla mnie to byl standard kontrolna wizyta co 6 miesiecy to mi powiedzieli ze nie ma takiej potrzeby.I tu dodatkowy stres.
    W Polsce robialam badania podstawowe dla starajacych sie, i ogolnie wszystko bylo w porzadku.

Te cale myslenie doprowadza mnie juz do szalestwa.
    --
    •  
      CommentAuthoragatabila
     permalink
    ZosiaK jeden jedyny egz - logika... i absolutorium, mam jednak obawy czy to sie zdazy?? :) jak nie to tez sie nie zalamie :)

aureuska a ja cie rozumiem. tez mieszkam za granica i lekarze sa mniej mi dostepni jak tez tobie.
    patrze na logike i mam taki wyraz twarzy::jumping:

kto mi da korepetycje z logiki... :whorship::whorship::whorship:
    --
    •  
      CommentAuthorkachula1
     permalink
    Agatko,JA ci nie pomoge bo do dzis(a troche lat minelo) nie moge pojac jak ja zdalam hi,hi:boogie:
    --
    •  
      CommentAuthorZosiaK
    • CommentTimeJan 21st 2008 zmieniony
     permalink
    Kobiety musimy być silne, nie ma innej opcji jak my przestaniemy wierzyć,w to że się uda to kto będzie? UDA SIĘ trzeba to sobie powtarzać codziennie do znudzenia, aż się uwierzy. Okresy są najgorsze, musisz przeczekać. Później znów pojawi się nadzieja.

Agata:) Powodzenia na logice:) Sama jestem w trakcie sesji:)

Damy RADĘ!!!
    •  
      CommentAuthorAtam
    • CommentTimeJan 21st 2008 zmieniony
     permalink
    aureuskaa nie możesz powiedzieć lekarzowi że podejrzewasz ciążę i po prostu MUSISZ iść do ginekologa?? Albo że masz straszną infekcję, cokolwiek. To jest paranoja żeby słuzba zdrowia była gorsza niż w Polsce.
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.