Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthortwarda
    • CommentTimeJan 31st 2008
     permalink
    Dzięki :bigsmile::peace:
    •  
      CommentAuthortwarda
    • CommentTimeJan 31st 2008
     permalink
    Dużo tu piszecie na temat bóli owulacyjnych....ja też to mam - i nie wiem czy się cieszyć , czy płakać z tego powodu...teraz już jest ok (refleksologia dłoni mi pomogła) ale było tak że żyć mi się nie chciało w tym czasie....ból taki że chodzić nie mogłam a co dopiero jakieś małe "fasolkowanie"....:shamed:
    •  
      CommentAuthorsmieszka48
    • CommentTimeFeb 1st 2008
     permalink
    Hej, twarda, czy moge zapytac dlaczego "nie macie na co czekac", czy to znaczy, ze przchodizliscie inseminacje i sie nie powiodla?? i dlatego IMSI?
    -- smieszka
  1.  permalink
    iwin czas coś zmienić w życiu i powoli wszystko się normuje...

twarda witamy w naszych skromnych progach:bigsmile:
    •  
      CommentAuthorMilena
     permalink
    MYSZKA, ja kiedyś też nie miałam bólu owulacyjnego. Teraz co miesiąc ból jajnika (-ów) daje o sobie znać... To sie może zmienić...
    -- FRANEK, ZOSIA i ...
  2.  permalink
    Milena może ja tego nie zauważam po prostu, bo na to nie zwracam uwagi, a może one sobie delikatnie kłują:wink:
    •  
      CommentAuthorsmieszka48
     permalink
    Ja slyszlam, ze pobolewanie jajnikow moze miec miejsce w nocy i wtedy sie og nei odnotowuje
    -- smieszka
  3.  permalink
    smieszka48 no właśnie:bigsmile:
    więc może dlatego mnie to omija:wink:
    •  
      CommentAuthorMimika
     permalink
    Ja na swoim pierwszym wykresie zanotowałam - pobolewa mnie podbrzusze po prawej stronie, ale pojęcia nie mam czy to ból jajnika. W tym samym cyklu byłam na usg i lekarz potwierdził przebytą owulację z prawego jajanika. Teraz już wiem na co zwracać uwagę, wcześniej tego nie zauważałam.

No i witam wszystkie nowe Staraczki.
    U mnie to ostatni miesiąć odwlekania staranek. :bigsmile:
  4.  permalink
    mimika u mnie to sama nie wiem, bo raz się staramy, a raz nie...
    po prostu staramy się jak tylko razem jesteśmy:wink:
    •  
      CommentAuthorsusi
     permalink
    U mnie bol juz mija... No to chyba owulka byla :crazy:
    --
    •  
      CommentAuthorkrolik
     permalink
    witam nowe staraczki
    ja dokuczajacych bólów nie mam ale czasem czuje takie napiecie w podbrzuszu i mysle ze to moze być to
    •  
      CommentAuthorkrolik
     permalink
    susi pewnie była
    •  
      CommentAuthormaarlenka
     permalink
    Cześć Dziewczyny. Co do bólu owulacyjneo to ja go miałam tym cyklu na pewno. Na początku przez dwa dnie pobolewał mnie lekko lewy jajnik. Trzeciego dnia do południa było ok, ale koło 17 zaczął się cyrk. Intensywne bóle złapały mnie akurat w momencie, gdy wracałam do domu samochodem. Co naciskałam lewą nogą na sprzęgło, to miałam wrazenie, że mnie z bólu rozerwie. Już myślałam, że nie dojadę do domu. Na szczęście mam blisko, więc jakoś dotarłam. W domu położyłam się na łóżku, leżałam skulona i nie dałam się dotknąć. Gdzieś około północka przeszło. Nie przypominam sobie, żebym kiedykolwiek wcześniej przeżyła coś takiego. Niemiłe doświadczenie.
    •  
      CommentAuthorLily
     permalink
    marlenka - czytałam że co dopiero odstawiłaś anty więc pewnie twoje jajniki budzą się do pracy - pewnie stąd tak silny ból.
    •  
      CommentAuthortwarda
     permalink
    jeśli chodzi o inseminację - to nie miałam - z tym " niemamy na co czekać" miałam na myśli swój wiek -w tym roku 34... , uważam że bedzie "najprościej" i najszybciej przejść bezpośrednio do konkretów (tym bardziej że ja tak w życiu mam że proste rozwiązania w moim przypadku nigdy nie przynoszą efektów - zawsze mam pod górkę)
    a co do tych bóli... to kiedyś też nie miałam... z czasem zaczęły się nasilać... teraz gdyby nie te masaże to tragedia....:confused::confused:
    •  
      CommentAuthortwarda
     permalink
    podobno te masaże (refleksologia dłoni) pomagaja gdy ktoś ma problemy z zajściem - ja nie "odnotowałam" poprawy w tym przypadku, ale już sam fakt że mogę normalnie funkcjonować bez żadnych piguł w tym czasie (owul) to już jest dla mnie rewelacja!!
    polecam - sama sobie robię (kupiłam książkę i sobie radzę , ale przypuszczam że w większych miastach są gabinety masażu):wink:
    •  
      CommentAuthormaarlenka
     permalink
    Lily -tak też myślałam, teraz dla odmiany zaczyna mnie boleć prawy jajnik, ma nadzieję,że nie będzie powtórki z rozrywki
    •  
      CommentAuthorslonced
     permalink
    Ja za każdym razem czuje owulkę włąsnie jajnikami:smile: Tak najlepiej określiłabym to jako kłócie, mniej lub bardziej intensywne. Czasami to tak wariują, że mam wrażenie że chcą się miejscami pozamieniać:confused: Ale jest to taki pozytywny ból:wink:
    • CommentAuthorAnczycha
    • CommentTimeFeb 2nd 2008
     permalink
    Ok,włażę z butami,ale potrzebuję pomocy.Zaczęło się w styczniu 2007.do maja miałam okres tylko 2 razy.Martwiłam się,że coś jest nie tak,ale z drugiej strony długo brałam antybiotyki i do tego stres,duuuuużo stresu.Poszłam więc do gina.zrobił badania,zapisał orgametril i luteinę.Orgametril miałam brać 2 razy dziennie przez siedem dni licząc od wystąpienia @ przez 3 miesiące.Coś się kijowo czułam,więc poszukałam w google i okazalo sie,że to nie dla mnie;/ po konsultacjach z lekarzem mam brać Luteinę 50,2 razy dziennie przez 7 do 10 dni(od początku krwawienia) pod język.Czy to jest bezpieczne? czy pomoże w staraniu o dziecia? Ktoś brał tak samo jak ja? proszę o pomoc.zaznaczam,że biorę ten wynalazek od jakichś 3 miesięcy.
    •  
      CommentAuthorslonced
     permalink
    Ja niestety nie pomogę, nie znam sie na tym, nigdy nie brałam tych tabletek.
    •  
      CommentAuthorkrolik
     permalink
    niestety też nie pomogę , nie miałam takich problemów i nie wiem jak to sie reguluje
    •  
      CommentAuthorAtam
     permalink
    Luteina to progesteron. Podaje się go żeby ułatwić zajście w ciążę, na podtrzymanie lub wywoałanie miesiączki. Jednak pierwszy raz słysze o podawaniu go od początku cyklu. Ale skoro lekarz tak kazał to myślę ze trzeba go słuchac
    -- Za mężczyzn, którzy nas zdobyli. Za dupków, którzy nas stracili. Za farciarzy, którzy nas poznają!
    •  
      CommentAuthorgiga25
     permalink
    Anczycha - chyba jesteś nietypowym przypadkiem... i na razie leczą ci co innego, a nie wspomagają utrzymacie sie ciąży, chyba, że wpływa to jakoś pośrednio... a jesteś pewna, że luteinę masz brać właśnie po @? powiedziano ci dlaczego tak?
    -- zesram się, ale się nie dam!!!!
  5.  permalink
    oj dziewczyny do mnie @ zbliża się wielkimi krokami...
    •  
      CommentAuthorZosiaK
     permalink
    To będzie jakaś epidemia bo ja coś czuję, że u mnie też:))
  6.  permalink
    Zosia aleja już wiem, ze przyjdzie dziś, a najdalej jutro:confused:
    •  
      CommentAuthorKonwalijka
     permalink
    A mnie wziela z zaskoku. Nawet tempka nie zdazyla spasc!
    •  
      CommentAuthortwarda
     permalink
    mnie też kiedyś gin kazał brać LUTEINĘ .... niby na wyregulowanie cyklu (tak to nazwał)..... i efekt był taki że cykle jeszcze bardziej mi się rozregulowały (bo trwały różnie raz 35 dni raz 24)... i utyłam po świństwie 10 kg (wściekła chodziłam jak osa) brałam to około 2 miesiące.... i więcej do niego nie poszłam - bo przed gabinetem spotkałam kobietę którą w ten sam sposób "leczył" na bezpłodność - 3 lata... miała 30 kg więcej niż na początku terapii... a o ciąży to już chyba nawet przestała marzyć .:shocked::confused::angry:
    •  
      CommentAuthorJagodka1
     permalink
    ojoj joj z kąd ja to znam :devil: miałam dokładnie tak samo:devil:
    --
  7.  permalink
    dzień się kończy, a paskudy nie ma...
    ale brzuch bolał jak nie wiem...
    goraca kąpiel pomogła:wink:
    •  
      CommentAuthorMimika
     permalink
    Dziewczyny jak jest się w ciąży to brzuszek boli dokładnie tak ja na @ i ma się wrażenie, że zaraz się zacznie ... ale się nie zaczyna. Robimy wtedy szczoszka i jest HURA!!!
  8.  permalink
    Mimika u mnie to niemożliwe, bo serducho tylko w 1dc było:wink:
    •  
      CommentAuthorgiga25
     permalink
    hihi Mimika - ale podsumowanie :))) niestety nie zawsze się sprawdza, bo niedawno tak miałam, a @ przyszła i tak, tyle że dwa dni później
    -- zesram się, ale się nie dam!!!!
    • CommentAuthorAnczycha
    • CommentTimeFeb 3rd 2008
     permalink
    yhm...to ja też przestanę brać,bo nastroje to ja mam po tym "cudzie" takie,że....:shocked: ostatnio @ spóźnił się 12 dni i wszystkie objawy ciąży miałam,ale niestety,@ przyjechała i dupa zbita;/ coś mi się wydaje,że trzeba zacząć się obserwować :tongue:
    •  
      CommentAuthorZosiaK
     permalink
    Koniecznie, obserwacja, akcja i uda się:)) Myszka w sumie nigdy nic nie wiadomo, może ten jeden strzał wystarczył?:)
  9.  permalink
    Zosiu ale to był 1 dzień cyklu więc raczej odpada:wink:

jak narazie paskudy brak.
    ból brzucha troche zelżał...
    •  
      CommentAuthorslonced
     permalink
    Dziewczyny jestem mniej więcej w połowie cyklu, chyba właśnie po owulce. Tempki do tej pory miałam do od 36,7, natomiast wczoraj i dzisiaj 36,8. Jeśli jutro bedzie 36,9, to wczoraj, dzisiaj i jutro mam zaznaczyć jako skok?
    •  
      CommentAuthorJagodka1
     permalink
    slonced może lepiej nam będzie Ci podpowiedzieć coś jak udostępnisz nam wykresik:):smile:
    --
    •  
      CommentAuthorAmazonka
     permalink
    Czytałaś już ebooka o podstawach rozpoznawania płodności?
    --
    •  
      CommentAuthorslonced
     permalink
    Tak właśnie też o tym pomyślałam. Wykresik już jest dostepny:smile:
    •  
      CommentAuthorslonced
     permalink
    Dziękuję za komentarze pod wykresikiem:)
    No dobrze teraz już wiem, ale za to nie mogę się doczekać jutra rana.
    •  
      CommentAuthorolcia_81
     permalink
    witam wszystkich ponownie :) dlugo mnie nie bylo bo mam teraz dwie mamuski w domu na wizytacji i musze wiecej czasu im poswiecac:) pozdrawiam serdecznie
    •  
      CommentAuthoremkaf
     permalink
    Hej kochane staraczki! Mam pytanie: nigdy mnie brzusio nie bolal przed okresem , chyba ze dzien przed albo w dniu spodziewanego- teraz do okresu 5 dni (czwartek) a ja mam takie delikatne bole (mglenie) jakbym zaraz miala okres dostac. Czy gdyby sie jednak udalo jest to jakies zagrozenie dla fasolki?
    --
  10.  permalink
    emkaf niektóre dziewczyny jak zafasolkowały to miewały takie bóle, ale to zależy od kobiety.
    Ja kiedyś nie miałam, a od 3 miesięcy są już kilka dni wcześniej, ale to zależy.
    miejmy więc nadzieję, że to TE przepowiadające fasolke:wink:
    •  
      CommentAuthoremkaf
     permalink
    dam znac:) umre z ciekawosci do czwartku:)
    --
    •  
      CommentAuthorMimika
     permalink
    Wiem, że moja wersja była optymistyczna, ale co się tylko dołować będziemy? Wystarczy, że biorytm jest do d.. :fierce:
    •  
      CommentAuthoremkaf
     permalink
    Glowa do gory! Blizej do wiosny niz dalej:bigsmile:
    --
  11.  permalink
    Mimika jak miałybysmy się tu tylko dołować to nikt by tu nie pisał:wink:
    emkaf mi zawsze po urodzinach coraz bliżej do wiosny...
    •  
      CommentAuthoriwin
     permalink
    To ja nie będę pisać co się u mnie zrobiło przy takich bólach.
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.