Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

1.  permalink
    iwin kazda z nas jest inna:wink:
    •  
      CommentAuthoranulkak
    • CommentTimeFeb 3rd 2008
     permalink
    Witam was serdecznie chciała bym dołączyć jak można:wink:
    --
    •  
      CommentAuthorgiga25
     permalink
    witaj :) ale sie wątek ożywił :))) a już kiedyś myślałam, ze padnie

to pisz anulkak co u ciebie
    -- zesram się, ale się nie dam!!!!
    •  
      CommentAuthorZosiaK
     permalink
    Można, można, zapraszamy serdecznie:)
    •  
      CommentAuthoremkaf
     permalink
    Iwin: nawet sama nie wiem czy moge to bolami nazwac, np teraz nic nie czuje. Najbardziej rano albo w ciagu dnia- motylki na okres...
    --
    •  
      CommentAuthoranulkak
    • CommentTimeFeb 3rd 2008 zmieniony
     permalink
    giga25:staramy się z męzem o dzidziusia juz od wrzesnia i jak narazie nie wychodzi nam to jest moj 2 cykl ktory prowadze tutaj ale jeszcze mam troszkę kłopoty z wykresem z obserwacjami i pomału dostaje szału ze ciagle jest wynik negatywny pozdrawiam
    --
    •  
      CommentAuthorZosiaK
    • CommentTimeFeb 4th 2008
     permalink
    Anulkak chyba powinnaś wybrać się do lekarza w sprawie regulacji cylku i łykaj żelazo, bo się doprowadzisz do anemii zawsze masz tak często krwawienia?
    •  
      CommentAuthormyszka24_1983
    • CommentTimeFeb 4th 2008 zmieniony
     permalink
    No a mój ból brzuszka zniknął jak ręką odjąć:shocked:

no i witam nowe staraczki:swingin:
    •  
      CommentAuthorKitek78
     permalink
    Cześć dziewczyny:) możecie wpaśc do mnie kawkę po wykres i mi coś podpowiedzieć? bo nic z tego nie rozumiem.....
    --
    • CommentAuthorasikra20
     permalink
    Witajcie,
    jeśli chodzi o Luteinę to ja ją brałam jakieś 2 miesiące, nie zauważyłam żebym utyła specjalnie. Natomiast cyklem mi się wydłużały analogicznie 22,23,24 dni ostatnie. Nici oczywiście ze starania wyszły bo nie trafiliśmy ani razu żołnierzykiem. Poszłam do lekarza i zrobił mi badanie dopochwowo. Okazało się że w dniach kiedy niby przypadła owulacja (zbadałam testem) w dniu badania u gina żado jajeczko nie było na tyle duże żeby je odróżnić od innych że jest większe i mogłoby pęknąć (było sporo małych) więc defakto nie było owulacji a testy wykazały że jest.
    -- asik
    • CommentAuthorasikra20
     permalink
    Gin przepisał mi duphaston biorę go 16-25 dc ma to wydłużyć moje cykle a tym samym pozwoli na porządny rozwój jajeczka i może wtedy się uda. Mam też przepisane Gynalgin (bo jest nadżerka i swędzi mnie w okolicach- może to jakieś bakterie) to mam brać 10 dni. 16dc wzięłam 1 tabletkę kurcze czy w czasie miesiączki nie będzie to miało znaczenia jak będę brać również te dopochwowe? Ile po nich mogę bez problemu się kochać bo one chyba działają nie zdyt korzystnie na ciężę ewentualną.
    -- asik
    •  
      CommentAuthorAmazonka
     permalink
    Testy mówią o poziomie hormonów, który jest warunkiem koniecznym do wystąpienia owulacji, a nie o samej owulacji. :-) Odpowiedni poziom hormonów to za mało.
    --
    •  
      CommentAuthorlavja
     permalink
    i ja też bym chętnie dołączyła...jak przyjmiecie...:)
    • CommentAuthorasikra20
     permalink
    nie konwalijko nie robię wykresu nie nie dam rady pracuję i nie jestem w stanie mierzyć sobie temperatury, często jestem nie wyspana , zmęczona więc nie wyjdzie mi temperatura prawidłowa.
    -- asik
    • CommentAuthorasikra20
     permalink
    Zresztą co z tego że temperatura się podwyższy skoro moje jajeczka nie osiągają wielkości dojrzałych- gotowych do uwolnienia. To głupie z tym termometrem, zmiany temp. czuję i bez mierzenia. U mnie nie dojrzewa komóreczka godna do zapłodnienia bo mam na razei za krótki cykl (22-24 dni). Biorę duph.. by to wydłużyć
    -- asik
    •  
      CommentAuthorKitek78
     permalink
    *lavja* co byśmy miały nie przyjąć:) przyjmujemy!!
    --
    •  
      CommentAuthorgiga25
     permalink
    przyjmiemy :)))
    asikra - leków dopochwowych nie bierzemy w trakcie @, bo i tak wszystko wypłynie; no chyba, że w ulotce napisali, żeby przerwy nie robić; sprawdzałaś, co napisali u ciebie? poza tym takie globulki zakłócają śluz i trudniej jest ewentualnym plemniorom przebrnąć tą barierę; skoro tabletka ma zabijać bakterie, to możliwe, że i plemniorom się po ogonach dostaje; a co do współżycia... tu znów się kłania ulotka; jeśli wyraźnie piszą, żeby nie współżyć, to trzeba się tego trzymać; jeśli nic nie pisze, to juz tylko zależy jak wy sie będziecie czuli z kolorowym śluzem...
    -- zesram się, ale się nie dam!!!!
    •  
      CommentAuthorlavja
     permalink
    :bigsmile::bigsmile::bigsmile:
    thx

staram się o dzidzię ok 8 miesięcy, ostatnie 4 miesiące z wnikliwymi obserwacjami...i kiepsko to widzę...
  2.  permalink
    przyjmujemy wszystkie staraczki z otwartymi ramionami:jumping:
    • CommentAuthorasikra20
     permalink
    Tak z tymi całymi cyklami to tak jest jak jeszcze przyplącze się jakieś padskudztwo a trzeb abrać leki i to do środkowo :) ja mam nadzieję że moje pęcherzyki zaczną w końcu prawidłowo dojrzewać- bo chyba w tym widzę cały problem z zajściem. Już nie jako że coś jest nie tak, wiem że jajuszka nie dojrzewają do końca- nie mają na to czasu. Ale w takim razie skąd ta miesiączka skoro nabłonek się złuszcza
    -- asik
    • CommentAuthorasikra20
     permalink
    Lekarz mi powiedział że u mnie nie w każdym cyklu będzie owulacja :( może to być co 2 co trzeci cykl- to tzw. zespół polic.jajników :(
    -- asik
    •  
      CommentAuthormyszka24_1983
     permalink
    asikra20 jest tu temat na forum o policystycznych jajnikach.
    zaraz Ci podam

tutaj
    • CommentAuthorasikra20
     permalink
    dzięki już czytam :)
    -- asik
  3.  permalink
    nie ma za co....:bigsmile:

aha.ten mój wziął sobie do serca badanie żołnierzykow i w środe jedzie do szpitala na Hel:bigsmile:
    •  
      CommentAuthorlavja
     permalink
    asikra20- ja też mam PCSO :(
    •  
      CommentAuthorsmieszka48
     permalink
    Hej Anulkak - my tez staramy sie okolo pol roku i nic, ale na razie wykrylismy, ze M ma slabe uplynnienie nasienia. spojrzalam na twoj wykres i czy to "wewnatrzcyklowe" krwawienie ma cokolwiek wspolnego z owulacja?? czy masz takie dlugie cykle?
    -- smieszka
    •  
      CommentAuthoranulkak
     permalink
    własnie nie wiem co sie dzieje jak odstawiłam tabletki w połowie września to okres dostałam w grudniu i trawał normalnie i długośc była taka jak zawsze czyli 27 dni teraz ten cykl sie tak wydłużył a te krwawienie w połowie cyklu tez mam poraz pierwszy
    --
    •  
      CommentAuthoranulkak
     permalink
    ja nie mam pojecia ale jak pytałam eksperta to napisała ze to sródcykliczne
    --
    •  
      CommentAuthoranulkak
     permalink
    tak szczerze mówiac to ja juz sama sie pogubiłam
    --
    •  
      CommentAuthorAmazonka
     permalink
    Nie ma zmiłuj. Bez fazy wyższych temperatur nie ma miesiączki i nie zaczyna się nowego cyklu. Trzeba czekać. Ja też miałam cykl ze śródcyklicznym.
    --
    •  
      CommentAuthoranulkak
     permalink
    to w sumie mam czekać na pojawienie się miesiączki ile trwał ci cykl jak miałas krwawienie sródcykliczne?
    --
    •  
      CommentAuthoranulkak
     permalink
    ktos może mi powiedzieć jak mam wyznaczyc faze lutealną i dni płodne?coraz wiecej czytam i się gubie juz
    --
    •  
      CommentAuthorKonwalijka
     permalink
    Anulkak, jak dla mnie ten Twoj cykl to jest jakis kosmiczny. Chyba jeszcze nie wszystko Ci sie unormowalo po pigulkach. Ja cos moge powiedziec jak jest ksiazkowo (czyt. latwo). Proponuje udac sie do eksperta. Faza lutealna bedzie dopiero jak bedziesz miala skok tempki o co najmniej 0.2 stopnia (wyraznie 6 nizszych temperatur, po ktorych beda 3 wyzsze, przy czym dopiero ta 3-cia wyzsza musi byc wyzsza o 0.2). Moze byc i tak, ze dzisiaj jest Twoj pierwszy dzien skoku, ale na potwierdzenie trzeba jeszcze 2 wysokich tempek. No i nijak by sie to mialo do Twojego sluzu :(
    •  
      CommentAuthoranulkak
     permalink
    no włsnie te tabletki....na mojego dzidziusia wydaje mi się że sobie poczekam troche a narazie musze czekac az pojade do Polski i pojde do lekarza
    --
    •  
      CommentAuthorAmazonka
     permalink
    Cykle ze śródcyklicznym trwał 51 dni. Możesz go zobaczyć: 007.
    --
    •  
      CommentAuthoranulkak
     permalink
    ty przynajmniej miałas jakis śluz:(
    --
    •  
      CommentAuthorAmazonka
     permalink
    Bez śluzu ani rusz. To cenny i potrzebny objaw.
    --
    •  
      CommentAuthorZosiaK
     permalink
    Teraz to jak wróżenie z fusów:((( Kurcze, pisz o wszytskich objawach będzie nam łatwiej pomóc.
    •  
      CommentAuthoranulkak
     permalink
    ja pisze o wszystkich objawach i zaznaczam to co wiem może robić dokładniejsze notatki
    --
  4.  permalink
    dziewczyny brak bólu brzucha, paskudy też brak:confused:

w zeszłym miesiącu juz była:cry:

jak jej nie chce to przychodzi, a jak chce, to jej nie ma:cry:
    •  
      CommentAuthorKonwalijka
     permalink
    Myszka, z Twojego wykresu wynika, ze co jak co, ale ciaza to to nie jest, wiec czekaj spokojnie. No chyba, ze jeszcze jakies niezaznaczone serducha zaliczylas ;)
    To, ze w zeszlym miesiacu @ byla o tej porze rownie dobrze znaczy, ze w tym miesiacu bedzie jutro, pojutrze, albo za 3 dni. I tez bedzie jeszcze w granicach regularnosci :)
  5.  permalink
    Konwalijka no to niemożliwe, ale ja ją już chce, a jej nie ma jak na złość:cry:
    •  
      CommentAuthorslonced
     permalink
    Dobry Wieczór wszystkim staraczkom wieczorem.
    Miło mi poznać nowe staraczki :smile:
    •  
      CommentAuthorslonced
     permalink
    Myszko zrób sobie gorącą kapiel, mi to pomagało aby @ zmusić do przyjścia.
    •  
      CommentAuthorslonced
     permalink
    Poleż sobie w wannie, zrelaksuj się, najlepiej cieplutka woda + dużo dużo piany:)
  6.  permalink
    slonced wczoraj taką kąpiel zrobiłam, to mi bóle brzucha przeszły...
    ale jak sobie dziś poobliczałam, to nie powinna jeszcze dziś przychodzić, bo wtedy nie trafie w dni płodne z wizytą u Krzyśka:confused:
    •  
      CommentAuthorslonced
     permalink
    Anulko nie wiem czy wiesz, ale organizm po odstawieniu tabletek reguluje się tak min. 3 miesiące, czasem nawet do 6 miesięcy.
    A co Twój gin na ten szalony cykl?
    •  
      CommentAuthorslonced
     permalink
    Myszko Hi hi nie ma to jak niezdecydowanie nas kobietek.
    •  
      CommentAuthorZosiaK
     permalink
    Myszka, Ty lepiej zakup test ciążowy:))
  7.  permalink
    slonced kurcze nie zwróciłam na to uwagi:shocked:
    ja dopiero 19 lutego bedę u Krzyśka, więc to za wcześnie...

ZosiaK nie mam powodu, bo serducho było tylko jedno i to w pierwszym dniu cyklu:wink:
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.