Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthoragatabila
    • CommentTimeFeb 5th 2008
     permalink
    emkaf. moze i masz racje. ale to takie smutne tak sie zdolowac. zreszta wszystko blizej sie wyjasni po wynikach horm.
    --
  1.  permalink
    no to ja witam nową staraczke:bigsmile:

no i u mnie znów zero bóli paskudowych:confused:
    •  
      CommentAuthormikafi
     permalink
    Długo się staracie??
    myszka czyżby u Ciebie niedługo wszystko się rozstrzygnie?? Czekasz?? Który masz dc??
    --
    •  
      CommentAuthoremkaf
     permalink
    ja 3ci miesiac pelnych staranek, 1 miesiac mierzenia tempki
    --
    •  
      CommentAuthorIngaM
     permalink
    Witam, jetem nowa na tym wątku. Był to mój 1 cs, no i czekam czekam czekam... straszne to czekanie. Wiem, że jest za wcześnie, ale mam wszystkie początkowe objawy:bigsmile:
    -- <object type="application/x-shockwave-flash" data="http://widgets.clearspring.com/o/487296a0354aeda2/-/-/-/Id/f28892b9/bg_color/0xFECCCB/text_color/0xFF6497/links_color/0x65009a/moms_name/Inga/dueDate/17-11-2008" id="W487296a0354aeda248f78521d68275be" width="187" height="262"><param name="movie" val
  2.  permalink
    mikafi u mnie serducho tylko w 1dc było, a @ jak nie ma tak nie ma:confused:

ingaM witamy w naszych skromnych progach:wink:
    •  
      CommentAuthormikafi
     permalink
    IngaM też Cię witam serdecznie:smile: a tempki mierzysz?? Czekanie hm... rozumiem Cię i to bardzo. Ale główka do góry, który to dc że są juz objawy????
    myszka to długo już się opóźnia?? 1dc no nie wiem, nie wiem....
    --
    •  
      CommentAuthormaarlenka
     permalink
    Witajcie

mikafi- wiesz cos może wiecej na temat tego jak podwyższona prolaktyna wpływa na cykl miesiączkowy i płodność? Pytam, ba ja mam prawdopodobnie zawyżoną (jutro odbieram wyniki). A zorientowałam się, że coś jest nie tak bo poajwił mi sie płyn w piersiach:(. Jakby mi było mało PCO, to jeszcze to dziadostwo się przyplątało.
  3.  permalink
    mikafi dziś 29dc, ale spoźniona nie jest...
    czasem i 32 dc dostawałam...
    tylko tempka wysoko, bo dziś 37,0 miałam...
    •  
      CommentAuthoremkaf
     permalink
    ta tempka zastanawiajaca...
    --
    •  
      CommentAuthormikafi
     permalink
    maarlenka podwyższona prolaktyna powoduje że mamy cykle bezowulacyjne
    Poza tym powoduje zmniejszenie wydzielania progesteronu (niewydolność ciałka żółtego). Ja też mam mlekotok i badanie potwierdziło podwyższoną prolaktynę.Masz mieć badanie pod obciążeniem???
    --
  4.  permalink
    emkaf i mnie to mówisz...:wink:

a mierzona tym samym termometrem co na poczatku cyklu i o tej samej porze...
    •  
      CommentAuthormikafi
     permalink
    marlenka chciałam zapytać czy badanie było też po obciążeniu:bigsmile::bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthormaarlenka
     permalink
    mikafi- tak, już robiłam badanie w piątek, jutro mam mieć wyniki. Zobaczymy co wyjdzie. Ale nie sądzę żeby były w normie. Ten mlekotok nie pojawił się bez powodu. Poza tym właśnie zakończyłam jeden cykl i okazało się, że faza lutealna była strasznie krótka- tylko 9 dni. A wystko wyglądało tak ładnie- skok temperaturki był znaczny, miałam nadziej, że może wszystko będzie ok. A tu masz babo placek. Pewnie znowu będę musiała się faszerować jakimiś hormonami. Szczerze mówiąc mam już tego dość.
    •  
      CommentAuthormikafi
     permalink
    maarlenka prolaktynę zbijemy. Damy radę:thumbup::thumbup: jeśli to początek Twoich starań to nic się nie martw, będzie dobrze zobaczysz. Na temat PCO wiem nie wiele,ale na pocieszenie to mam koleżankę u której to stwierdzono i po miesiącu jak się dowiedziała zaszła w ciążę:bigsmile::bigsmile::bigsmile:
    --
  5.  permalink
    uwierzcie albo nie, ale mi sie nieźle na wymioty zebrało...
    więc jutro przyjdzie @, bo co 2 miechy w czasie @ wymiotuje w 1 dzień:neutral:
    •  
      CommentAuthormikafi
     permalink
    myszka ja to przechodziłam i wierzę Ci. Wymioty w pierwszy dzień masakra.Dla mnie to był horror. Dopiero od 3 lat wszystko minęło. Oczywiście bóle pozostały.
    --
  6.  permalink
    mikafi tylko ja mam tak, że zwymiotuje raz i w momencie ulga i zawsze pierwszego dnia pod warunkiem, ze paskuda przychodzi nad ranem...
  7.  permalink
    no i zmierzyłam sobie tempke...

piękne 37,3 stopnia:shocked::shocked::shocked:
    •  
      CommentAuthortwarda
    • CommentTimeFeb 6th 2008
     permalink
    Myszka trzymam kciuki!!!! Az mi ciarki przeszły jak to przeczytałam......:thumbup:
    •  
      CommentAuthormaarlenka
     permalink
    Wow myszka, ja nigdy nie wymiotuję,w pierwszy dzień, ale za to mam biegunkę :shocked: też nie fajna sprawa, zwlaszcza, gdy trzeba iść do pracy heh
    mikafi- dzięki, wiem, że przy PCO ciąża nie jest niemożliwa. Wierzę, że nam się uda: Trzymam też za ciebie kciuki:) Zaglądałam do twojego wykresiku, wygląda całkiem ładnie.
  8.  permalink
    witam!!!hm...ja robilam sobie test a tu niestety lipa ne jestem w ciazy a myslalam ze to proste ale od niedawna sie staram od 1mies:whorship:
    •  
      CommentAuthorAmazonka
     permalink
    Pierwszy cykl starań to dopiero początek.
    --
    •  
      CommentAuthormikafi
     permalink
    DZIEN DOBEREK :bigsmile:
    Jak dzisiaj nastroje???
    maarlenka wiesz ja mierzę temp. czwarty cykl ale dzisiejsza temp. to mnie zaskoczyła znów wyżej poszła......Takiej jeszcze nie miałam. Zobaczymy co dalej, ale kurcze ja w tym cyklu odpuściłam przez ta prolaktynę. I nawet konkretne przytulanki były raz
    dori27 życzę aby kolejny cykl był owocny. Mój to już 10:sad::sad:
    --
  9.  permalink
    witam, witam, witam...
    tempka u mnie 36,95 a paskudy nadal brak...
    ja niedługo osiwieje:jumping:
    •  
      CommentAuthorAtam
     permalink
    myszka, cuda się zdarzają ;)
    -- Za mężczyzn, którzy nas zdobyli. Za dupków, którzy nas stracili. Za farciarzy, którzy nas poznają!
  10.  permalink
    wilma ale nie aż takie:wink:
    kurcze jak chce ją dostać, bo chce się do ginki zapisać to cholerki nie ma :confused:
    •  
      CommentAuthortwarda
     permalink
    Zapisz się i tak - najwyżej odwołasz, przesuniesz , nie ojdziesz:wink:
    •  
      CommentAuthortwarda
     permalink
    (To ostatnie miało być nie pójdziesz - jakaś taka nietomna jestem)
  11.  permalink
    twarda ja wole poczekać, bo 19 lutego miałam nad morze jechać i chyba wyjazd też przesuniety będzie:cry:
    •  
      CommentAuthorKitek78
     permalink
    Witam nowe staraczki!!
    Myszka Konsternacja;) Twoja tempka lepsza od mojej!!! Jak człowiek chce żeby @ przyszła to nie przyłazi a jak nie chce to się przyplątuje... samo życie ;)
    --
    • CommentAuthorsweetka
     permalink
    Witam.. Musze sie pochwalić :bigsmile: Nie wiem jak to zrobiliśmy ale udało nam sie za pierwszym razem.. Dzisiaj robilam test i wyszly 2 kreseczki:bigsmile:
    Nawet nie wiecie jak sie ciesze:wink: A za wszystkie starajace sie bede trzymala mocno kciuki.. Pozdrawiam:wink:
    • CommentAuthorsweetka
     permalink
    Gdzies ok. 20 dnia tak podejrzewam:bigsmile: Powiedzmy ze z moja Połówka szylismy na calosc przez dni polodne i widocznie trafilismy :wink:
  12.  permalink
    sweetka gratuluje:wink:
    wpadaj na watek dla przyszłych mamuś:bigsmile:
    kitek weź tą moja tempke i oddaj mi swoja paskude:wink:
    •  
      CommentAuthortwarda
     permalink
    Sweetka GRATULACJE!!!!!:cheer::clap:
    •  
      CommentAuthorsmieszka48
     permalink
    Hej Myszka - umow sie na wizyte do ginki, bo moze to bedzie ta na ktorej potwierdzi twoja ciaze :bigsmile:
    -- smieszka
    •  
      CommentAuthoremkaf
     permalink
    Sweetka!!! Serdecznie gratulacje:bigsmile:! Poprosimy o fluidki plusikowe:)
    --
  13.  permalink
    sweetka!!!hm...z tymi pomiarami temera itd...to dlamnie totalny zament!!!Nie mam otym zielonego pojecia!sweetka 20 dni liczac od pierwszego dnia okresu!!!:wink:
  14.  permalink
    smieszka84 umówie się w przyszłym tygodniu jak przyjdzie @:wink:
    •  
      CommentAuthorAmazonka
     permalink
    Dori, wszystkiego się można nauczyć. Nie od razu Kraków zbudowano.
    --
  15.  permalink
    Czesc dziewczyny,
    jestem nowa w zwiazku z tym licze na wasza pomoc. Od kilku lat borykam sie z podwyzszona prolaktyna, raz lepiej raz gorzej. Poniewaz od jakiegos czasu tez mysle o dziecku wykonalam wczoraj badanie na jej poziom. I wyszło w pierwszej probie 406,4 ulU/ml (norma 102 - 496 ulU/ml) a po podaniu MTC urosła do 4511 ulU/ml czyli ok 11 razy. Normy podaja, ze powinna maksymalnie wzrosnac 5-10 razy. Od 2 miesiecy biore polecony przez moja gin Agufen. Pytanie czy on wystarczy czy lepiej przejsc sie do gin z tymi wynikami i poprosic o mocniejsze leki. Jakie macie doswiadczenie i co polecacie. Dodam ze od ponad roku nie zabezpieczamy sie, ale tez unikalismy okresow zwiekszonego ryzyka, a od 2 miesiecy staramy sie wpasowac w TEN wlasciwy czas :)
  16.  permalink
    wilma czekajcie na moja paskude:wink:
    jutro bedzie...
    przyjmuje zakłady kiedy wg was się pojawi:crazy:
    •  
      CommentAuthorAmazonka
     permalink
    Jak oceniacie okresy zwiększonego ryzyka? Nie boicie się jakiegoś niebezpieczeństwa?
    --
  17.  permalink
    hmmm...
    o nagrodzie pomyślimy potem:wink:
    ja mowie, że będzie jutro nad ranem:crazy:
  18.  permalink
    aż sobie to ponotuje:wink:
    ciekawe czy ktoś jeszcze się zdecyduje:jumping:
  19.  permalink
    wilma lece na wykres i zaraz napisze na kiedy stawiam:wink:
  20.  permalink
    wilma szkoda:confused:
    •  
      CommentAuthorgiga25
     permalink
    candycane - nie znam akurat tego leku, ale z tego co wiem przy staraniu się dobrze jest jak jest się mniej więcej pośrodku normy; ważna też jest kwestia owulki; masz regularne okresy? wiesz jaką długa masz lutealną? jeżeli są jakieś zaburzenia, to warto pomyśleć nad zwiększeniem dawki leku
    -- zesram się, ale się nie dam!!!!
    •  
      CommentAuthorAtam
     permalink
    myszka i jak? Który dzień dla mnie obstawiasz?
    -- Za mężczyzn, którzy nas zdobyli. Za dupków, którzy nas stracili. Za farciarzy, którzy nas poznają!
  21.  permalink
    wilma w piatek rano:bigsmile:
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.