Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthoranulkak
    • CommentTimeFeb 11th 2008
     permalink
    nie wiem dlaczego ten wykres jest taki moze dlatego ze we wrzesniu odstawiałam tabletki albo moze cos mi sie dzieje w tym miesiacy lub w marcu jade do polski to sie przebadam
    --
    •  
      CommentAuthoranulkak
     permalink
    miałam ale usunelam
    --
    •  
      CommentAuthoranulkak
     permalink
    wiesz co sama nie wiem tam bylo tylko zemam brac magzez zelazo i nie pic kawy ze dokładniej obsrewowac sluz
    --
  1.  permalink
    ja ucieklam, bo poszłam na obiadek, a teraz wracam przed tv, bo niedługo Beverly Hills 90210, a ja kocham ten serial:heartsabove:

wróce po 18:swingin:
    •  
      CommentAuthormaarlenka
     permalink
    Witajcie

wilma ja na wyniki badań prolaktyny czekałam dwa dni robocze- w piątek robiłam badanie, we wtorek wynik był. Jakie hormony będziesz oznaczać?
  2.  permalink
    wilma ja nie mam pojęcia, bo nigdy nie robiłam...
    •  
      CommentAuthormaarlenka
     permalink
    To trochę tego jest:wink: oby wyszły jak najlepiej. U mnie niestety wyszły wynik są kosmiczne. Czekam na wizytę u gina jak na wyrocznię.
  3.  permalink
    •  
      CommentAuthormaarlenka
     permalink
    Mam strasznie zawyżoną prolaktynę. W stanie spoczynku nie mieści się w żadnych normach, a przy obciążeniu to już nawet wolę nie wspminać. Dopadły mnie czarne myśli. Chyba za dużo się naczytałam na ten temat.
    •  
      CommentAuthormaarlenka
     permalink
    pobierają ci krew, potem połykasz taką małą tableteczkę i po godzinie znowu pobierają- drugi wynik jest właśnie przy obciążeniu
    •  
      CommentAuthormaarlenka
     permalink
    normalnie przy wysokiej prolaktynie. Ja miałam zrobione, bo pojawił się u mnie płyn w piersiach.
    •  
      CommentAuthorManaLoa
     permalink
    Też miałam z tym problem (i być może dalej mam). Niestety z podwyższoną prolaktyną ciężko będzie Ci zajść w ciążę, dlatego najlepiej jak najszybciej do lekarza, bo leczenie może potrwać nawet kilka miesięcy...
    --
    •  
      CommentAuthormaarlenka
     permalink
    idę w czwartek.
    ManaLoa- a co u ciebie spowodowalo wzrost prolaktyny?
    •  
      CommentAuthormaarlenka
     permalink
    wilma- czekam, jak na wyrok, strasznie się boję
    •  
      CommentAuthorManaLoa
     permalink
    mieszanka tabletek: antykoncepcyjne i antydepresyjne. Ale wydaje mi się, że wzrost tego hormonu spowodował, że nie mogłam się opędzić od myśli o dziecku i się na nie zdecydowaliśmy. Bo prolaktyna pobudza instynkt macierzyński...
    --
  4.  permalink
    ja mam coraz większego stresa przed zwykłą cytologią...
    •  
      CommentAuthorManaLoa
     permalink
    Młoda jesteś, więc powinno być wszystko dobrze. W tym wieku raczej nie powinno być żadnych zmian w komórkach.
    --
    •  
      CommentAuthormaarlenka
     permalink
    manaLoa- wyczytalam, że wzrost poziomu prolaktyny może też spowodować mikrogroczulak przysadki mózgowej. A takie wyniki jak moje, to wskazanie do wykonania badań w kierunku wykluczenia tego guza. Dlatego tak się stresuję. Ale chyba dopadło mnie jakieś czarnowidztwo. Muszę przestać buszować po internecie, bo się nerwicy nabawię:wink:
    •  
      CommentAuthorKonwalijka
    • CommentTimeFeb 11th 2008 zmieniony
     permalink
    Marlenka, chyba odwrotnie. Ten gruczolak powoduje wysoki poziom prolaktyny :confused: Prolaktyna sie naprawde nie przejmuj. Moj gin mi powiedzial (zanim jeszcze odebralam wyniki), ze to akurat jest latwe do, jak sie wyrazil, wyprowadzenia. I podobno co trzecia kobieta ma z tym problem (on tak mowi). A jakie masz te wyniki mozna wiedziec?
    Na zbicie dostaniesz prawdopodobnie bromegron (albo jakis zagramaniczny odpowiednik) i prolaktyne zbijesz.
    •  
      CommentAuthorManaLoa
     permalink
    Tak, to prawda co piszesz. Miałam mieć badania przysadki, ale inny lekarz dopatrzył się prawdziwej przyczyny podwyższonego poziomu prolaktyny. Z tego w jak szybkim tempie był rozpatrywany mój problem wnioskuję, że nie jest to chyba aż tak groźne (na wizytę w poradni hormonalnej miałam czekać 3 miesiące). Podwyższoną prolaktynę leczy się chyba najczęściej Bromergonem, więc pewnie to dostaniesz. Ale jak się okaże, że masz coś z przysadką, to może to potrwać dosyć długo. Mi miało niby przejść szybko po odstawieniu tabletek (czerwiec 2007), a do tej pory mam jakieś dziwne cykle i w ciążę zajść nie mogę... Nie chce Cię straszyć, ale raczej przygotuj się na dłuższe staranka o dzidzię...
    --
    •  
      CommentAuthormaarlenka
     permalink
    chyba nie jasno się wyraziłam- wiem, że guz powoduje wzrost poziomu prolaktyny:bigsmile:
    wyniki w stanie spoczynku- 44,80 , przy obciążeniu 305
    •  
      CommentAuthormaarlenka
     permalink
    ManaLoa- a prolaktyna ci skoczyła w trakcie brania tabletek? Bo u mnie problem pojawił się jakieś trzy tygodnie po odstwieniu- wtedy zauważyłam płyn w piersiach
    •  
      CommentAuthormaarlenka
     permalink
    A na dłuższe starania o dzidzię jestem przygotowana. Niestety mam też PCO- więc problemy się nakładają
    •  
      CommentAuthorManaLoa
     permalink
    Brałam antykoncepcyjne i zaczęłam brać antydepresyjne. Takie połączenie tabletek daje właśnie taki efekt. Jakiś tydzień brania ich razem i zauważyłam mokre plamy na koszuli. A ten płyn to mleczko, bo prolaktyna to hormon mlekotwórczy. Moje wyniki to 37110 mlU/l gdzieś w maju tamtego roku...
    --
    •  
      CommentAuthorManaLoa
     permalink
    a się mówi, że tabletki to nie szkodzą, a nawet pomagają, bo cykl regulują i bla bla bla... a potem co wychodzi...?
    --
    •  
      CommentAuthormikafi
     permalink
    cześć dziewczynki:bigsmile::bigsmile::bigsmile
    Ja właśnie biorę bromergon i to mój pierwszy cykl z tym lek. Dziś 25dc więc już niedługo zobaczymy czy może akurat zaskoczyło:smile:
    Wiem że to za krótko ale zawsze jest nadzieja więc czekam. Na walentynki zrobię chyba test:smile::smile:
    --
    •  
      CommentAuthormaarlenka
     permalink
    u mnie to nie taka prosta sprawa- nie brałam antyków dla własnej wygody, ale po to, żeby oszczędzać jajniki. A tu masz babo placek..... Zaraz mnie coś trafi.....
    •  
      CommentAuthormaarlenka
     permalink
    mikafi- to trzymamy kciuki za zielony wykresik:)
    •  
      CommentAuthorManaLoa
     permalink
    To widocznie Ci się rozleniwiły i nie chce im się pracować... Ale trzeba być dobrej myśli i mieć nadzieje, że szybko przejdzie. I się nie denerwuj, bo zaraz ja Cię trafie... tym plackiem...
    Mikafi, a u Ciebie jakie powód podwyższenia?
    --
    •  
      CommentAuthormikafi
     permalink
    U mnie pojawił się mlekotok:((
    --
    •  
      CommentAuthormaarlenka
     permalink
    oby jak najszybciej leń im przeszedł- ja już nie mam czasu na czekanie- próchno zaczyna sie z tyłka sypać:smile:
    •  
      CommentAuthormikafi
     permalink
    no maarlenko co Ty gadasz:shocked::shocked:
    --
    •  
      CommentAuthorManaLoa
     permalink
    Ale dlaczego to wszystko? Jakaś przyczyna musi być... A jak wysoko podskoczył poziom hormonku?
    --
    •  
      CommentAuthormaarlenka
     permalink
    wszytskie mamy mlekotok hehe- ja się śmieje, że produkuję mężusiowi mleczko do kawy :wink:
    •  
      CommentAuthorManaLoa
     permalink
    a mój M nie chce takiego... a sama kawy nie pije... :wink:
    --
    •  
      CommentAuthormaarlenka
     permalink
    ja tez kawy nie pijam.......
    •  
      CommentAuthorManaLoa
     permalink
    i się marnuje takie dobre mleczko...
    --
    •  
      CommentAuthormikafi
     permalink
    Ja mam 19 czyli w normie a po obciążeniu 355. Na razie mam brać bro przez 2 miesiące i zobaczymy co dalej. Nie wiem czym to jest u mnie spowodowane. Zadnych anty nigdy nie brałam...
    --
    •  
      CommentAuthormaarlenka
     permalink
    hehe takie marnotrawienie dóbr natury

mikafi- niestety wieku nie oszukasz:bigsmile:
    •  
      CommentAuthormaarlenka
     permalink
    ja pisalam wyżej mam 44,80 po obciążeniu 305
    •  
      CommentAuthorolcia_81
     permalink
    na ktorym te powtorki leca? tez bym chetnie poogladala :)
  5.  permalink
    ja kawe pije tylko jak z Krzyśkiem jestem i nie wiem sama dlaczego:wink:
    •  
      CommentAuthormikafi
     permalink
    A ja to smakosz kawy jestem koniecznie rozpuszczalna i koniecznie z mlekiem:bigsmile::bigsmile::bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthormaarlenka
     permalink
    pewnie nie chcesz za szybko iść spać..........:wink:
  6.  permalink
    mikafi ja jak rozpuszczalna, to bez mleka, a jak czarna to z mlekiem:bigsmile:
    •  
      CommentAuthorManaLoa
     permalink
    ja na pobudzenie pije herbatkę albo colę. A kawa dla mnie jest bleee... Ale np. lody kawowe i masa do tortu kawową uwielbiam...
    --
    •  
      CommentAuthormaarlenka
     permalink
    A mi kawa szkodzi- ciśnienie mi rośnie po niej. że hoho.
  7.  permalink
    ManaLoa nienawidze lodów kawowych:confused:
    •  
      CommentAuthormikafi
     permalink
    No to każda z nas ma swoje smaki i smaczki ale najlepiej to na nas działają na pewno nasze połówki-na pobudzenie ma się rozumieć:shamed::shamed:
    --
    •  
      CommentAuthorManaLoa
     permalink
    to możemy razem się wybierać na kawę i lody kawowe (kawa dla Ciebie, a lody dla mnie...:tongue:)
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.