Wprost przeciwnie Jolu, powinnas sie cieszyc - taki ladny wykresik!jeszcze nic straconego, a jesli okaze sie ze jeszcze nie tym razem to przynajmniej bediesz wiedziala, ze warto robic wykresiki i ze twoje sa piekne :)
dzieki za wszystko a wiecie bede musiala zmienic lekarza gina bo zadz dzis do mojej przychodni do tego co kiedys nalezalam i polozna powiedziala mi duzo rzeczy ktorych maja terazniejsza doktor nigdy mi niemuwila
Już jestem... Amazonko, miałam na myśli to, że "cykle" (bo nie wiem, jak to nazwać) były regularne podczas brania tabletek (bo tak mają działać). Przed braniem nie narzekałam na rozchwianie cykli, zawsze były między 28 a 32 dni. Że owulacji podczas brania nie było, to wiem, ale przynajmniej wiedziałam kiedy dostanę @, a teraz to wielka niewiadoma jest... Gdybym wiedziała, że tak będzie, to bym się nigdy nie zdecydowała na taką antykoncepcję...
Teraz mam rozchwiane... Od kiedy przestałam brać tabletki, które niejako wymuszały @. To miałam ze 2 miesiące normalnie ok. 30 dni, potem raz ponad 40, potem znowu 2cykle po ok. 30 dni, następny 67 dni, 26 dni i teraz zobaczymy co będzie...
Nie brałam ich dla wyregulowania cyklu, tylko dla... wygody... i pewnie byłoby dobrze, gdyby nie te drugie... To takie zamknięte koło, bo brałam Harmonet, który może wywoływać "lekkie stany depresyjne", potem dostałam antydepresyjne, po których wzrosła mi prolaktyna, to miałam przepisany Bromergon i... na szczęście znalazł się lekarz, który to wszystko zauważył...
Kalendarzyk!!!!z kalendzrzyka najwiecej dzieci sie rodzi ja bralam przed pierwsza ciaza i teraz tez...organizm musi sie oswoic i tyle Bedzie dobrze... Pozdrawiam i dziekuje za gratylacje... dzisiaj zrobilam jeszcze jeden dla pewnosci
Dominika, czytaj uważnie. Kalendarzyk jest skuteczny u określonej grupy osób. Nic dziwnego, że są nieplanowane poczęcia, gdy stosują go osoby dla których nie jest przeznaczony.
Ja akurat jak nie mialam ochoty na ciaze to bralam tabletki i przestalam jak mialam ochote zajsc.... A problemy z zajsciem u kazdej z nas sa inne .... A co do opisow kazdy chwali swoje tak bylo i bedzie .Ja mam inne zdanie niz ty i nie neguje tego.Zjedz tabliczke czekolady moze humor Ci sie polepszy. POZDRAWIAM!!!!!!!!!!!!!!!!!
Hej Amazonko - jeśli chodzi o kalendarzyk to musze sie zgodzic z Dominika. Z mojego doswiadczenia jesli ktos chce uniknac ciazy i wczesniej mial super regularne cykle to zawsze jest 'szansa' ze 'wpadnie' :). Ja mam zazwyczaj idealne miedzy 28, a 31 dni, z owulacja okolo 15 - 17 dnia, a raz trafil mi sie 26 dniowy z owulacja okolo 12 - 13 dnia. Ja bym sie cieszyla gdyby wtedy sie udalo, ale jesli ktos nieplanuje dziecka to troche mniej by sie cieszyl ;)
Mona Loa! A jak sie stosuje tą szklanke? bo jesli chodzi o tradycyjny sposob wylania wody to na mojego M nie dziala ;) probowalam Oczywiscie wiem, ze to taka przyslowiowa szklanka, ale powiem wam, ze to dobrze, ze nei ma 100% metody, bo co by to wtedy bylo..