Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorKonwalijka
    • CommentTimeFeb 12th 2008
     permalink
    Och nie Amazonka!!!!!!!!!! Nie byloby mojego cudownego bracholka :cry::cry::cry:
    •  
      CommentAuthorAmazonka
     permalink
    Dzięki czemu (metoda) on jest?
    Byłby. :-) Wcześniej lub później po rozpoczęciu starań.
    --
    •  
      CommentAuthorKonwalijka
     permalink
    No bo staran mialo juz nie byc :bigsmile: Nigdy.
    A dzieki pomylce jakiej motody on jest to ja nie wiem bo z moja mama za bardzo nie ma rozmowy na takie tematy. Mysle, ze to byl kalendarzyk :bigsmile:
    •  
      CommentAuthorAmazonka
     permalink
    Temat starań jest płynny w małżeństwie. Nawet gdyby istniała metoda idealna, to mógłby jeszcze przyjść czas na jej odstawienie.
    Autorzy metody niemieckiej starają się znaleźć wyjście z tego problemu, umieszczając rubrykę na karcie obserwacji: "Chcę zajść w ciążę w następnym cyklu". Użytkowniczka wpisuje: tak, nie, nie wiem.
    --
    •  
      CommentAuthorAmazonka
     permalink
    Niby czemu istnieje zapotrzebowanie na operacje odwracające sterylizację i wazektomię? Mające zresztą mały odsetek powodzeń.
    --
    •  
      CommentAuthorsmieszka48
     permalink
    No wlasnie, nie wydaje sie wam, ze to jest taki znak naszych czasow.. wedlug mnie niezbyt pozytywny - ze brak jest odpowiedzialnosci. najlepiej jakby wszytsko bylo odwracalne:neutral: wtedy nie trzeba by bylo sie przejmowac za bardzo.. juz z tych decyzji, ktore opisujecie wynika, ze ludzie sami nie wieda czego chca i dlatego moze dobrze, ze czasem 'spadnie' na nich prezencik od bociana. druga rzecz, ze po prostu trzeba byc otwartym na przyjecie takiego podarunku :)
    -- smieszka
    •  
      CommentAuthorKonwalijka
     permalink
    A z tym coraz trudniej...
    •  
      CommentAuthorAmazonka
    • CommentTimeFeb 12th 2008 zmieniony
     permalink
    Smieszka, to prawda, ale stosowanie anty powoduje zazwyczaj szczelne zamknięcie na takie podarunki traktowane jak wróg.
    30-50% z nich ląduje w koszu na odpady w szpitalu lub specjalistycznej klinice.
    --
    •  
      CommentAuthorKonwalijka
     permalink
    Ale taki jest ogolny trend nie tylo w sferze prokreacji. Dzisiaj chce sie miec wszystko zaplanowane a nie na zasadzie "zycie pokaze". Nie macie takiego wrazenia? Ja nie mowie, ze planowanie jest be, tylko dzisiaj ludzie planuja nawet rzeczy na ktore, nie do konca maja wplyw a jak nie idzie wedlug planu to sa strasznie sfrustrowani.
    •  
      CommentAuthorManaLoa
     permalink
    dlatego ja nie planuję... Chciałabym mieć dziecko, dlatego się staramy... Mówię sobie, że jak się uda, to znaczy, że będzie to dobry moment na dziecko, a jak nie, to będę się dalej uczyć i pracować...
    --
    •  
      CommentAuthorsmieszka48
     permalink
    Alez to jest smutne :( ale ja bym powiedziala, ze problem tkwi w tym, ze te osoby nie znaja wartosci zycia, nikt ich o tym nie nauczyl lub po prostu zignorowaly pewne wartosci.
    -- smieszka
    •  
      CommentAuthorAmazonka
     permalink
    Albo ktoś im wmówił, że to tylko kilka komórek, które z człowiekiem nie mają nic wspólnego. ;-) Tak jest znacznie łatwiej odrzucić ten podarunek.
    Ba, to samo info masz na suwaczkach...
    --
    • CommentAuthoriza33
     permalink
    Hej! Hej! Czy jest tu ktoś zendometriozą? Jestem świeżo po operacji torbieli endometrialnych. Okazało się, że endometrioza nieźle mnie poszarpała. Mam niedrożny jeden jajowód i spore zrosty. Podobno ciąża leczy endometrioze, ale weź tu kobieto zajdź w ciążę, jak masz endometriozę! Błędne koło!
    Jestem debiutantem na forum, więc jak się przykleiłam nie do tej dyskusji co trzeba - to sorry!
    •  
      CommentAuthorKonwalijka
     permalink
    Witaj Iza,
    Pewnie wiecej na ten temat znajdziesz w tym watku.
    •  
      CommentAuthorEfiaa
     permalink
    6 cykli i nic...
    •  
      CommentAuthorKonwalijka
     permalink
    Wg wiekszosci lekarzy do 12stu starankowych cykli nie masz sie czym martwic :thumbup:
  1.  permalink
    witajcie:bigsmile:

Konwalijka odpisałam Ci na priv, miłego czytania:wink:

no to ja juz po fryzjerze, do ginki na poniedziałek, bo na czwartek juz miejsc nie ma:shocked:
    • CommentAuthorjo1984
     permalink
    Przeczytałam tutaj fajny tekst przed chwilą: nie miałam ochoty na ciążę to brałam tabletki, jak miałam ochotę zajść to odstawiłam" (przepraszam za niedokładny cytat)... ech... gdyby to zawsze było takie proste :tooth:...
    Nie chcę być starą zrzędą, ale ten tekst "ochota na ciążę" ... :whorship:
    Kiedyś na jakimś forum się wywnętrzałam i tam jedna laska mi napisała (klasyczny wtręt do dyskusji), że jestem pier...., że do zajścia w ciążę potrzebuję lekarza. Ano....czasami chłop nie wystarczy :crazy:
    Hi... fajne to forum.
    I dyskusje fajne.
    A Ama jak Wojownicza Księżniczka :cheer:
    --
  2.  permalink
    Jo wejdź na dziewictwo to dopiero zaobaczysz co tam się dzieje:devil:
    • CommentAuthorjo1984
     permalink
    Nom.. to idę :crazy:
    --
  3.  permalink
    czekamy z niecierpliwością:crazy:

ale najpierw sobie odpowiedz na pytanie czy współzyłaś przed ślubem, bo bez tego ani rusz:rolling:
    •  
      CommentAuthorAmazonka
     permalink
    Kwestia życia lub śmierci, hehe.
    --
  4.  permalink
    Amazonka to jest temat o dziewictwie, więc powinna się zastanowic czy je straciła przed czy po ślubie...
    •  
      CommentAuthorKonwalijka
     permalink
    No bez przesady. Chyba pamieta bez zastanowienia :bigsmile:
  5.  permalink
    Konwalijka na pewno:rolling:

ja dokładna date znam, ale godziny nie pamiętam, w każdym razie wieczorem:crazy:
    •  
      CommentAuthorAmazonka
     permalink
    Nawet zaznaczyłam na wykresie, heh. Zapomnieć się za bardzo nie da. :-)
    --
  6.  permalink
    Amazonka ja nie widzę tego wykresu 002:neutral:
    • CommentAuthorjo1984
     permalink
    Że mam się zastanowić?? Nie muszę. Jestem pokaleczona pod tym względem. Od baaaardzo dawna. Ale to już inna historia.
    Ama- żebyś wiedziała :) A do tego wybierać trzeba codziennie i nieustannie ;)
    --
  7.  permalink
    oj ale się rozpetała burza:cool:
    •  
      CommentAuthorAmazonka
     permalink
    Jaka burza?
    --
    • CommentAuthorjo1984
     permalink
    Nom... jaka? Żadnej burzy :boogie: luzik
    --
  8.  permalink
    na burze za wcześnie, choć ostatnio u mnie przy silnym wietrze grzmiało i sie błyskało w połowie stycznia:shocked::shocked::shocked:
    •  
      CommentAuthorZosiaK
     permalink
    Tudek na zaciążył:)) Ładnie się ten walentynkowy miesiąc zaczyna:)
  9.  permalink
    Zosiu zaciażyły już 3 dziewczyny:crazy:

tutek, Dominika i madziaram81:clap::clap::clap::clap::clap::hugging::hugging::hugging:
    •  
      CommentAuthorMimika
     permalink
    Who next? :shades:
  10.  permalink
    Mimika wszystkie po kolei jak sie cykle kończą:crazy:
  11.  permalink
    myszka spac!!!:bigsmile:
  12.  permalink
    kurcze w dzien bym spala a w nocy nie moge!!!!!!!!!!:cry:
    •  
      CommentAuthoremkaf
     permalink
    Rewelacja! Jestem tu drugi miesiac ale wczesniej nie rzucilo mi sie w oczy tyle zafasolkowanych :) Tak trzymac! Dobranoc :cool:
    --
  13.  permalink
    niop Dobranoc!!!!
    •  
      CommentAuthoremkaf
    • CommentTimeFeb 13th 2008
     permalink
    dobranoc dziewczynki!
    a ja mam znow przeczucie we to bedzie TEN cykl... nie chce tak myslec, zeby nie zapeszac ale co ja na ten moj niepoprawny optymizm poradze??
    --
    •  
      CommentAuthorsmieszka48
     permalink
    Hej Amazonko, przeczytałam o naprotechnologii :) i wydaje sie, ze to fajna sprawa.. widzę tylko jedno 'ale'.. mój mąż był teraz u androloga i okazało się, że jest to jedyny androlog w całym Trójmieście przyjmujący z NFZ-tu raz w tygodniu przez 1 godzinę!! czy to nie absurd? Prawie połowa przyczyn niepłodności leży po stronie mężczyzn, a oni nie mają się gdzie badać i leczyć, bo prywatna wizyta kosztuje fortunę za zwykłą interpretację wyników, a w dodatku nawet nie zaproponują tam żadnej formy leczenia tylko od razu wysyłają na inseminację. :confused:
    -- smieszka
    •  
      CommentAuthorJola1985
     permalink
    Hej @ jeszcze niema temp37:confused:
    •  
      CommentAuthorAmazonka
     permalink
    Metoda jest nowa i na pewno daje sporo nadziei. Nie pozostaje nic innego, jak próbować się dostać do pierwszych polskich specjalistów w tej dziedzinie.
    --
    •  
      CommentAuthormyszka24_1983
    • CommentTimeFeb 13th 2008 zmieniony
     permalink
    no to jestem wyspana:bigsmile:

wczoraj nie spałam tak długo, bo o 23.25 lecieli Chirurdzy i patrzyłam:wink:
    •  
      CommentAuthormikafi
     permalink
    cześć:bigsmile::bigsmile::bigsmile:
    A ja to wstałam dziś o 9:30 i taka jestem śpiąca że nie wiem co się dzieje. @ nie ma na razie i oby się nie pojawiła:whorship::whorship:
    --
    •  
      CommentAuthorManaLoa
     permalink
    a ja jeszcze w piżamce...:tongue:
    --
  14.  permalink
    ja już po spacerku z pieskiem jestem:wink:
    •  
      CommentAuthorKonwalijka
     permalink
    A ja juz 'w pracy' :wink: Czyli na prackowym komputerze smigam po 28dniach :bigsmile:
  15.  permalink
    Konwalijka nieładnie:wink:
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.