Witam wszystkie Kobietki Dopiero zaczynam na forum. Jest to mój trzeci cykl starań o dzidzie, jednak pierwszy z temperaturką. Powoli uczę sie wszystkiego. Dodam, że najwiekszym moim utrapieniem są długie cykle 31-44 i to czekanie co będzie strasznie mnie denerwuje, ale cóż ... trzeba czekać. Dokonałam analizy mojego pierwszego cyklu i chciałabym, żebyście dodały jakis komentarz. Z góry dzięki!
hejka byłam dzisiaj i gina przepisał mi luteine i jak dostane@ to mam sie zgłosic i umówi sie ze mna na badanie drożności jajowodow teraz tylko czekac co z tych badań wyniknie!! i znowu czekanie.....
hej wszystkim wczoraj miałam straszny ból głowy ( ciśnienie o oku mi od tego wzrosło,aż nie mogłam patrzeć) i tak jak mi lekarz zalecił wziełam Ketonal Forte, oczywiście przeszło po ok 30min. Wszystko było by ok, gdybym nie przeczytała ponownie ulotki. A tu napisane m.in.: "Ketonal może utrudniać zajście w ciąże." NO to się troche załamałam, bo biore go dość często... Od razu napiszę, że wcześniej czytałam tą ulotke, ale było to pare lat temu, jak jeszcze nie myślałąm o dzidzi. TAk więc wnioski są dwa: 1) CZytać zawsze ulotki, nawet kilka razy 2) nie stosować żadnych leków, które maja w swoim składzie Ketoprofen
dzieńdobry dobry wszystkim koleżankom mym zawitałam do swojego domu wreszcie i mam znów inny komputer gdzie musze wszystko od nowa instalować, więc zanim się tu zagnieżdze spowrotem to zajmię mi chwilke. a tak PS:TO NIENAWIDZE PISANIA PRACY MAGISTERSKIEJJJJ ! OFFFF! no i potwierdziło się że nie muszę mieć zdjecia męża na tapecie wystarczy ze bedzie to:
Ivona81 a czy ty naprawdę masz aż tak silne bóle głowy żeby ketonal brać?????? Przecież to jest bardzo silny lek. Sama mam migreny więc wiem co to znaczy ból głowy.Ale mój lekarz stanowczo odradzał mi ten lek. Ale nie załamuj się teraz musisz pamiętać o czytaniu ulotek.
Kurcze dziewczyny ja jestem chyba jakaś ułomna.:) Powiedzcie mi kiedy jes faza lutealna przy cyklach 31-32 dniowych bo za choinkę nie umiem do tego dojść:(
Kelly1981 ja jestem wytrzymała na ból, ale jak już nie moge wytrzymać, nie moge patrzeć i zaczynam mieć wymioty to musze cosik łyknąć :(. A lekarz zapisał mi właśnie ten lek :(. Teraz musze iść jeszcze raz, aby zapisał mi coś innego. Ja nie mam migren tylko ten ból głowy to jeden ze skutków bruksizmu :(
Ivona81- ja też mam czasem takie paskudne bóle głowy, ciśnienie w oku i wymioty. Piję wtedy musujące tabletki Solpadine. Paskudne w samku, ale mi pomagają i są chyba mniej szkodliwe od ketonalu. Można je kupić bez recepty.
noo ja też to znam... wrażliwość naświatło, zapachy nawet temperatura może wtedy dokopać (od 3 dni znowy mam taki "napad" - migrena jak w pysk strzelił).... a ja sobie na to panadol i zimne okłady (zimny prysznic... i wogóle zimno i bezzapachowo musi być).....
Witajcie dziewczyny, Ja staram sie z mezem od 5 miesiecy i dupa, teraz czekam co wynik pokaze za 4 dni, ale juz mam dosc! Czy to musi byc takie trudne..... Pozdrawiam Was serdecznie!!!
to chyba jakaś specyficzna dolegliwość kobiet, bo nie zauważyłam, żeby jakiś mężczyzna się na coś takiego skarżył, a jak na razie wszystkie to mamy... dokładnie tak samo... zimno, bez zapachów (szczególnie waniliowy mi przeszkadza, jakieś olejki zapachowe czy coś zdecydowanie nie!), głowa boli aż do oka i tak mocno, że niedobrze się robi... Przeważnie drugie, trzeciego dnia nie wytrzymuję i biorę tabletki (ketonalów to mogłabym z 10 łyknąć i nic... na mnie nie działa, więc biorę nurofen). Ale ja to wiem, dlaczego tak mnie boli... przeważnie wtedy jakiś wielki pryszcz mi się pojawia...