Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthoremkaf
    • CommentTimeMar 8th 2008
     permalink
    ja tez taka chce:cry:
    --
    •  
      CommentAuthoragatabila
     permalink
    jutro ide do lekarza o 14, moj maz z nia bedzie rozmawial, bo dzis bylam, zaplacilismy kase a ona powiedziala ze fasolki nie widac, i wygnala nas.....ja sie poplakalam, bo wziela kase za nic, nawet nie mam jedzy teraz zeby mi powiedziec czy beta jest ok... za bete musielismy znowu zaplacic, a teraz jutro mam darmowa wizyte, bo w ciagu 7 dni od platnej mozna zrobic darmowa kontrol jakby, wiec pojde. i znow zrobie te bete, niechby tylko nie spadla..Boze.
    ja sie boje o te fasolke przez leki. a tak to sie modlimy zeby bylo ok. w domu nikomu nie mowimy dopoki fasola nie bedzie widoczna na usg.
    --
    •  
      CommentAuthoragatabila
     permalink
    bo wiecie, ja tu nie mam ubezpieczenia, a to od meza kosztowalo ponad 3,5 tys na rok, ale nie obejmuje oczu, zebow i ciazyyyyyy fuckers.
    --
    •  
      CommentAuthornatka24
     permalink
    agatabila ciąże liczy sie od okresu.nie od owulacji każdy lekarz ci to powie.gratukuje wam
    •  
      CommentAuthorpatrisha5
     permalink
    agatabila Gratuluję z całego serca;P
    -- Kiedy rozpocząć starania?
    •  
      CommentAuthoragatabila
     permalink
    o kurczaczek ! to znaczy ze moja ciaza ktora trwa 4 dni (odkad ja wykrylam testem) ma juz 4 tygodnie w obliczeniach??
    NO TO TERAZ BEDE MIALA SCHIZE, ZE JEJ NIE WIDAC NA USG........ ja pikuje,
    a powiem wam moje postanowienie. od dzis do urodzin orumdzusia, inszallah, nie bede wypowiadac przeklenstw, zeby sie nie nauczyl orumdzusio.
    ps. ORUMDZEK to po turecku pajak, i tak sobie nazwalismy te fasolinke, orumdzus.bo ladnie brzmi.
    dz = dz jak w dzem, dzdzownica, ale ja nie mam polskich liter tu.
    --
    •  
      CommentAuthoragatabila
     permalink
    DZIEKUJE ZA GRATULACJE :)

MOJ MAZ SIE MNIE DOPYTYWAL, CZY GRATULUJECIE MI CZY NAM BO ON POWTARZA
    JA ZROBILEM :d:d
    --
    •  
      CommentAuthoragatabila
     permalink
    JESLI TO PRAWDA........to znaczy ze Bog jest milosierny i mi oszczedzil seksu (BO JA NIE LUBIE)
    --
    •  
      CommentAuthornatka24
     permalink
    dla was obojga bo gdyby nie on to nic by nie było. nie strasuj sie tylko bo to szkodzi staraj sie zachowac spokój i pomyśl że to robisz dla maleństwa:wink:
    •  
      CommentAuthorAmazonka
     permalink
    Wiek ciąży liczy się na 2 sposoby:
    1. Mniej dokładnie od ostatniej miesiączki, wtłaczając różne cykle do 28-dniowej normy, skąd biorą się czasem duże błędy w ocenie terminu porodu.
    2. Bardziej dokładnie od przybliżonej daty poczęcia znanej tylko samoobserwatorkom.
    --
    •  
      CommentAuthornatka24
     permalink
    jak to można nie lubic sexu przecież to sama radośc, chociaż jak sie zastanowic to ja lubie te minuty po kiedy mój M głaszcze mnie po głowie i całuje w czółko i mówi że mnie bardzo kocha.to jest chyba najlepsze
    •  
      CommentAuthorolcia_81
     permalink
    SERDECZNIE GRATULUJE !!!!!! HURA!!!! NA PEWNO BEDZIE DOBRZE!!!
    •  
      CommentAuthoragatabila
     permalink
    ja nie lubie niestety, wole drapanie po plecach, ale samoobserwacja jest super, bo jest sie swiadomym tego co dzieje sie w organizmie. wiemy ze jesli fasola sie utrzyma, to dokladnie pochodzi ona z 22 lutego piatek rano. bo zatrzymalam meza w lozku rano i kazalam spoznienie do pracy wytlumaczyc ze byly korki :D a potem wieczorem poprawilam, ale orumdzus jest z rana, bo sie nie dalam mezowi dotknac przez 5 dni przed, i zakazalam mu sie nawet podniecac zeby nie nadwyrezal zolniezy :D przyznam, ze bez obserwowania siebie, pewnie bym musiala sie ukladac co wieczor lub co drugi.
    a swoja droga, to KOCHAM WAS ZA WASZA pomoc, ktora jest jak mastercard, bezcenna ;)
    --
    •  
      CommentAuthoremkaf
     permalink
    jak to...fasolka bez hm... sexu? i jak go mozna nie lubic... pacnij meza w glowe i niech sie 'przylozy'
    --
    •  
      CommentAuthoremkaf
     permalink
    hmm ale masz fajny lejdis day:)
    --
    •  
      CommentAuthoragatabila
     permalink
    nie zrozumcie mnie zle, moj maz jest idealny w tym i w tamtym, ale ja po prostu nie mam checi. kiedys mialam teraz nie mam od 2 lat jakos nie lubie za czesto. To nie z powodu ze mnie maz nie pociaga, ale wyglada na to, ze sie WYPALILAM :) teraz mam spokoj :D nie musze sie tlumaczyc bolem glowy :D:D:D
    --
    •  
      CommentAuthoragatabila
     permalink
    powiem wam dla smiechu jak jest dzien kobiet po norwesku:

kvinnefrijerinsdagen
    --
    •  
      CommentAuthoremkaf
     permalink
    dobre:)
    --
    •  
      CommentAuthoremkaf
    • CommentTimeMar 8th 2008 zmieniony
     permalink
    lece do kina na randke z mym polowkiem ciao!
    --
    •  
      CommentAuthoragatabila
     permalink
    :) buzka moje slonko kochane, udanej randki:dinner:
    --
    •  
      CommentAuthornatalka20
     permalink
    agatabila to WIELKIE GRATULACJE!!!!!!!!!!:clap:
    •  
      CommentAuthoragatabila
     permalink
    dziekujemy :)ale jak zobacze na usg to sie bede dopiero cieszyc :)
    a tak a propos. Kiedy powinna byc widoczna fasola na usg? dzis jej nie bylo nic a nic.
    --
    •  
      CommentAuthorpatrisha5
     permalink
    Kobitki.Jak myślicie.Dzisiaj wyszedł mi test owulacyjny pozytywny od czwartku do dzisiaj jest prztulanko.Kiedy jest najlepszy dzień na przytulanko.Słyszałam,że najwięcej poczeć jest 2 dni przed owulką.W zeszłym miesiącu test wyszedł owu. w 16 dniu wyszedł mi pozytywnie więc po 5 dniach abstynęcji zaczełam działać i nic,a teraz sama nie wiem.Co wy o tym myślicie?.
    •  
      CommentAuthorpatrisha5
     permalink
    agatabila.A Ty w ile dni przed owulką zaszłaś?.
    •  
      CommentAuthorpatrisha5
     permalink
    agatabila będzie niedługo nas opuszczać na zielony wykresik...:wink:
    •  
      CommentAuthoragatabila
     permalink
    my zrobilismy dzien po owulacyjnym dodatnim, po 5 dniach bez przytulania wcale.
    --
    •  
      CommentAuthorKarmelka
     permalink
    agatabilla!!! gratuluje!!!! wyskoczylam tylko na 2 godz do kina, a tu takie rewelacje!!! bardzo sie ciesze:))):bigsmile:
    •  
      CommentAuthoragatabila
     permalink
    czesc Karmel.
    na czym bylas w kinie? a tak na marginesie, czy w polsce sa nowe odcinki Lost, czy juz byly czy beda, bo ja daleko od kraju :D:D
    --
    •  
      CommentAuthornatalka20
     permalink
    agatabila
    a mam pytanko szybko sie nauczyłaś jezyka? to chyba ciezki jezyk ,nie?
    •  
      CommentAuthoragatabila
     permalink
    no wlasnie sie NIE nauczylam jezyka jeszcze, jestem w trakcie, i do wszelkich formalnosci zawsze potrzebuje meza..rowniez u lekarza, chyba ze angielskojezyczny sie trafi.
    z mezem gadam po angielsku, i raczej nie mam okacji sie UCZYC tureckiego, bo po angielsku mi szybciej i latwiej sie dogadac. i to takie bledne kolo.
    --
    • CommentAuthorMonikaC
     permalink
    Agatabila ogromne gratulacje!!!!! a co do USG to moja koleżanka już w 5tc widziała swoją fasolkę:)))...ale wiesz tak się zastanawiam może ty nie jesteś w 5tc...tylko może masz ciążę mnogą i dlatego ta beta taka wysoka?.....ale na wszelki wypadek po braniu tych antybiotyków zrób jeszcze raz betę...zobaczysz czy rośnie i jaki jest przyrost:))):bigsmile:
    -- Natalka urodzona 05.03.2009 Kocham ją ponad wszystko:))
    •  
      CommentAuthoragatabila
    • CommentTimeMar 8th 2008 zmieniony
     permalink
    jutro zrobie, pewnie wyniki w poniedzialek.
    jak dla mnie to liczenie tygodni jest troche dziwne, bo wydaje mi sie najlogiczniejsze liczyc przynajmniej od 2 tyg po @ a nie od @, poniewaz wiadomo ze wtedy fasoli nie bylo jeszcze. i ja wiem ze nasza fasola zaczela zycie 22 lutego, wiec ma 2 tygodnie. w przyszlym tygodniu wybio re sie na usg.wczesniej sie boje ze znow go nie bedzie i sie poplacze
    --
    • CommentAuthorMonikaC
     permalink
    jeśli ma 2 tygodnie to na pewno nie widać na USG.....więc musisz poczekać......ale już w 4tyg.ciąży powinnaś coś widzieć na usg....to jeszcze nie bedzie zarodek...fachowo to się jakoś nazywa.....ale najważniejsze że już jest fasolka:))....a tą betę to powtórz...moze nie koniecznie jutro, ale za jakieś kilka dni...wtedy bedzie ładnie widać jak rośnie :))
    •  
      CommentAuthoragatabila
     permalink
    mnoga to tez raczej nie jest bo ja sama jestem blizniakiem :D
    --
    • CommentAuthorMonikaC
     permalink
    a nie brałaś żadnych leków hormonalnych?..bo wiesz czasami sie zdarza że ktoś kto ma rodzeństwo bliźniacze...a leczyl się hormonalnie też rodzi bliźniaki....bo normalnie to genetycznie to przechodzi na drugie pokolenie, czyli twoich dzieci dzieci..bedą mogły miec bliźniaki:)):bigsmile:
    •  
      CommentAuthoragatabila
     permalink
    nie bralam hormonow. ale moze byc tak, ze wynik bety odczytuje sie od @, poniewaz moment poczecia nie zawsze jest dla wszystkich jasny.tym bardziej jesli ktos nie zwraca uwagi na obserwacje, a @ sie raczej pamieta. Na razie mam takie rozwiazanie do poniedzialku a potem to sie okaze po drugiej becie.
    --
    •  
      CommentAuthorKarmelka
     permalink
    moj maż tez jest blizniakiem i jego mama tez, hmm ciekawe co bedzie u nas:) a w kinie bylismy na "Mala wielka milosc" taka polska komedia, bardzo fajna, glowna bohaterka jest w ciazy!!:) wiec tematyka idealna...;)
    • CommentAuthorMonikaC
     permalink
    ja też uciekam już sie kąpać i do łóżeczka......kolorowych snów:)
    •  
      CommentAuthorsusi
    • CommentTimeMar 9th 2008
     permalink
    Wielkie GRATULACJE dla agatabila!!!
    --
    •  
      CommentAuthoremkaf
     permalink
    polecam film 'Bank Job' rewelacja
    --
    •  
      CommentAuthorpatrisha5
     permalink
    Owulacja następuje w pierwszym dniu skoku tepm.?
    •  
      CommentAuthorZosiaK
     permalink
    partsha5 zazwyczaj przed lub w pierwszym dniu, jedynie USG może Ci to potwierdzić, ja np. w pierwszym dniu skoku jestem już 1-2 dni po owulce
    •  
      CommentAuthoragatabila
     permalink
    czesc laleczki.
    bola mnie cyce i nogi.jestem glodna a na nic nie mam ochoty i nie moge juz dluzej spac.
    --
    •  
      CommentAuthorpatrisha5
     permalink
    Dziewczynky.Dzisiajtempka skoczyła mi o 0,5 więc można przypuszczać,że to jest właśnie owulka,tak?:wink:
    •  
      CommentAuthoragatabila
     permalink
    jo :) wczoraj mialas + wiec owulacja jak tylko !! :)
    --
    •  
      CommentAuthorpatrisha5
     permalink
    agatabila,Ty to jesteś szcześciarą,naprawdę:wink:
    •  
      CommentAuthorpatrisha5
     permalink
    ja też czekam,aż spotka mnie to szczęście i wszystkim dziewczyną tu tego życzę,bo nie ma nic piękniejszego niż macieżyństwo.
    •  
      CommentAuthorpatrisha5
     permalink
    ja niedługo idę ze szfagierką do kościółka się pomodlić,może Pan Bóg w końcu mnie wysłucha....
    •  
      CommentAuthorpatrisha5
     permalink
    mam dzisiaj jakieś kłócie podbrzusza,co to może być?.
    •  
      CommentAuthorKarmelka
     permalink
    milej niedzieli kochane!!
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.