jutro ide do lekarza o 14, moj maz z nia bedzie rozmawial, bo dzis bylam, zaplacilismy kase a ona powiedziala ze fasolki nie widac, i wygnala nas.....ja sie poplakalam, bo wziela kase za nic, nawet nie mam jedzy teraz zeby mi powiedziec czy beta jest ok... za bete musielismy znowu zaplacic, a teraz jutro mam darmowa wizyte, bo w ciagu 7 dni od platnej mozna zrobic darmowa kontrol jakby, wiec pojde. i znow zrobie te bete, niechby tylko nie spadla..Boze. ja sie boje o te fasolke przez leki. a tak to sie modlimy zeby bylo ok. w domu nikomu nie mowimy dopoki fasola nie bedzie widoczna na usg.
o kurczaczek ! to znaczy ze moja ciaza ktora trwa 4 dni (odkad ja wykrylam testem) ma juz 4 tygodnie w obliczeniach?? NO TO TERAZ BEDE MIALA SCHIZE, ZE JEJ NIE WIDAC NA USG........ ja pikuje, a powiem wam moje postanowienie. od dzis do urodzin orumdzusia, inszallah, nie bede wypowiadac przeklenstw, zeby sie nie nauczyl orumdzusio. ps. ORUMDZEK to po turecku pajak, i tak sobie nazwalismy te fasolinke, orumdzus.bo ladnie brzmi. dz = dz jak w dzem, dzdzownica, ale ja nie mam polskich liter tu.
Wiek ciąży liczy się na 2 sposoby: 1. Mniej dokładnie od ostatniej miesiączki, wtłaczając różne cykle do 28-dniowej normy, skąd biorą się czasem duże błędy w ocenie terminu porodu. 2. Bardziej dokładnie od przybliżonej daty poczęcia znanej tylko samoobserwatorkom.
jak to można nie lubic sexu przecież to sama radośc, chociaż jak sie zastanowic to ja lubie te minuty po kiedy mój M głaszcze mnie po głowie i całuje w czółko i mówi że mnie bardzo kocha.to jest chyba najlepsze
ja nie lubie niestety, wole drapanie po plecach, ale samoobserwacja jest super, bo jest sie swiadomym tego co dzieje sie w organizmie. wiemy ze jesli fasola sie utrzyma, to dokladnie pochodzi ona z 22 lutego piatek rano. bo zatrzymalam meza w lozku rano i kazalam spoznienie do pracy wytlumaczyc ze byly korki :D a potem wieczorem poprawilam, ale orumdzus jest z rana, bo sie nie dalam mezowi dotknac przez 5 dni przed, i zakazalam mu sie nawet podniecac zeby nie nadwyrezal zolniezy :D przyznam, ze bez obserwowania siebie, pewnie bym musiala sie ukladac co wieczor lub co drugi. a swoja droga, to KOCHAM WAS ZA WASZA pomoc, ktora jest jak mastercard, bezcenna ;)
nie zrozumcie mnie zle, moj maz jest idealny w tym i w tamtym, ale ja po prostu nie mam checi. kiedys mialam teraz nie mam od 2 lat jakos nie lubie za czesto. To nie z powodu ze mnie maz nie pociaga, ale wyglada na to, ze sie WYPALILAM :) teraz mam spokoj :D nie musze sie tlumaczyc bolem glowy :D:D:D
dziekujemy :)ale jak zobacze na usg to sie bede dopiero cieszyc :) a tak a propos. Kiedy powinna byc widoczna fasola na usg? dzis jej nie bylo nic a nic.
Kobitki.Jak myślicie.Dzisiaj wyszedł mi test owulacyjny pozytywny od czwartku do dzisiaj jest prztulanko.Kiedy jest najlepszy dzień na przytulanko.Słyszałam,że najwięcej poczeć jest 2 dni przed owulką.W zeszłym miesiącu test wyszedł owu. w 16 dniu wyszedł mi pozytywnie więc po 5 dniach abstynęcji zaczełam działać i nic,a teraz sama nie wiem.Co wy o tym myślicie?.
no wlasnie sie NIE nauczylam jezyka jeszcze, jestem w trakcie, i do wszelkich formalnosci zawsze potrzebuje meza..rowniez u lekarza, chyba ze angielskojezyczny sie trafi. z mezem gadam po angielsku, i raczej nie mam okacji sie UCZYC tureckiego, bo po angielsku mi szybciej i latwiej sie dogadac. i to takie bledne kolo.
Agatabila ogromne gratulacje!!!!! a co do USG to moja koleżanka już w 5tc widziała swoją fasolkę:)))...ale wiesz tak się zastanawiam może ty nie jesteś w 5tc...tylko może masz ciążę mnogą i dlatego ta beta taka wysoka?.....ale na wszelki wypadek po braniu tych antybiotyków zrób jeszcze raz betę...zobaczysz czy rośnie i jaki jest przyrost:)))
-- Natalka urodzona 05.03.2009 Kocham ją ponad wszystko:))
jutro zrobie, pewnie wyniki w poniedzialek. jak dla mnie to liczenie tygodni jest troche dziwne, bo wydaje mi sie najlogiczniejsze liczyc przynajmniej od 2 tyg po @ a nie od @, poniewaz wiadomo ze wtedy fasoli nie bylo jeszcze. i ja wiem ze nasza fasola zaczela zycie 22 lutego, wiec ma 2 tygodnie. w przyszlym tygodniu wybio re sie na usg.wczesniej sie boje ze znow go nie bedzie i sie poplacze
jeśli ma 2 tygodnie to na pewno nie widać na USG.....więc musisz poczekać......ale już w 4tyg.ciąży powinnaś coś widzieć na usg....to jeszcze nie bedzie zarodek...fachowo to się jakoś nazywa.....ale najważniejsze że już jest fasolka:))....a tą betę to powtórz...moze nie koniecznie jutro, ale za jakieś kilka dni...wtedy bedzie ładnie widać jak rośnie :))
a nie brałaś żadnych leków hormonalnych?..bo wiesz czasami sie zdarza że ktoś kto ma rodzeństwo bliźniacze...a leczyl się hormonalnie też rodzi bliźniaki....bo normalnie to genetycznie to przechodzi na drugie pokolenie, czyli twoich dzieci dzieci..bedą mogły miec bliźniaki:))
nie bralam hormonow. ale moze byc tak, ze wynik bety odczytuje sie od @, poniewaz moment poczecia nie zawsze jest dla wszystkich jasny.tym bardziej jesli ktos nie zwraca uwagi na obserwacje, a @ sie raczej pamieta. Na razie mam takie rozwiazanie do poniedzialku a potem to sie okaze po drugiej becie.
moj maż tez jest blizniakiem i jego mama tez, hmm ciekawe co bedzie u nas:) a w kinie bylismy na "Mala wielka milosc" taka polska komedia, bardzo fajna, glowna bohaterka jest w ciazy!!:) wiec tematyka idealna...;)