Agatko kochana tak szczerze mówiąc to ja już tracę nadzieje i coraz więcej zaczynam myśle o adoptowaniu maluszka,to będzie chyba najlepsze wyjście dla nas
Jagódko warto mieć nadziejęnieraz dostajemy najpiękniejsze prezenty, gdy wogóle sie tego nie spodziewamy. Ja przeżyłam coś takego... Próbowałaś wizualiacji lub metod relaksacyjnych? To wielka siła ukryta w naszej głowie...przepraszam jesli cię w jakiś sposób uraziłam.
Blanka skarbie nie uraziłaś mnie,powiedz czym miałabyś mnie urazić?prawdą?może trochę źle się wyraziłam,do końca jeszcze nie tracę nadziei tylko więcej myśle o adopcji gdyż pragnę/pragniemy dać szczęście rodzinne jakiemuś maluchowi któremu mu tego właśnie brakuje a nóż moja blokada się wtedy odblokuje i naszemu kochanemu maluszkowi sprezentujemy rodzeństwo.
Dziewczy,czy normalne jest,że przez 2 dni jest owulka.Wczoraj wyszedł mi test pozytywny,druga krecha mocna,a dzisiaj też,tylko druga kreska słabsza niż wczoraj.Teraz się boję,że za wcześnie zaczełam staranka,czyli od czwartku i co wy o tym myślicie Moje Drogie?
to ze na teście wyszła ci dodatnia krecha świadczy o tym ze owulka bedzie za 24 -36 godzin...a ten drugi to juz nie są takie same krechy...czyli świadczy o tym ze możesz być w trakcie owulki...no chyba ze masz owulację z 2 jajników co sie zdarza:))...to wtedy wychodzą testy dodatnie...ale ja bym tak do końca nie zawierzaal tym testom....mi kiedyś wyszło 5 dodatnich po rząd:((((
-- Natalka urodzona 05.03.2009 Kocham ją ponad wszystko:))
patrisha, plemniki zyja w srodku nawet kilka dni, wiec nie jest powiedziane ze musisz sie bzyknac dokladnie w dzien owu. jak przed owu sie bzykniesz, to zolniezyki moga sobie zaczekac na jajeczko plumkajac sobie w sluziku. a jajeczko tez moze 1 dzien czekac az ktorys do niego doleci. one moga w dobrym sluzie i ciepelku zyc nawet 7 dni.
Po co wogóle są te testy owulacyjne. Przecież na wykresie i biorąc pod uwagę objaw sluzu bez problemu mozna określić czy jest czas płodny. Nie potrzeba nic więcej a te testy tylko wprowadzają dodatkowy stres.
Blanka wyobraź sobie że ja miałam skoki tempki i śluz płodny a wcale nie miałam owulacji...moje pęcherzyki nie rosły:((( i co ty na to?...no i testy wykazywały owulację.....jej jesteśmy na 100% pewne tylko po USG:)
a powiedzcie mi czy jak wczoraj rano zrobilam bete i zrobie jeszcze dzis teraz to powinna juz byc widoczna roznica? bo mam mozlliwosc zrobic teraz szybko krew
powinna być inna wartość.....bo każdego dnia beta rośnie ...ale nie wiem czy nie lepiej byłoby powtórzyć np w środę lub w czwartek...wtedy bardziej będzie widoczna różnica
wiec postaram sie zaczekac. ale to trudne bo sie martwie o fasolinke :( nic sie nie odzywa. i w dodatku wcale nie jestem zmeczona jak tu wszystkie kobiety opowiadaly ze zmeczenie jest na poczatku ja mam odwrotnie, nie moge spac i wczesnie sie budze, dlugo siedze, czasem brzuch mnie zaboli jak na okres, mija, ja sie bojeeeee!
Blanka one nie pokazują owulacji tylko że masz podwyższony poziom hormonu LH który jest odpowiedzialny za jajeczkowanie...to wszytsko...a nie potwierdzają owulacji czy jej braku......i tak wszystkie testy wychodzily ddatnie, a czasami wszystkie były ujemne.....dlatego podchodziąłbym sceptycznie do tych testów...dla mnie najpewniejsze jest USG.....dlatego pojutrze wybieram sie na nie dla skontrolowania czy jajeczko pękło:)
agatabila jeśli zrobienie bety cię uspokoi to sobie ją zrób dzisiaj...bo po co masz sie zamartwiać..to źle wpływa na fasolkę....a ty nie patrz na objawy innych dziewczyn bo każda kobieta ciążę przechodzi inaczej:))...glowa do góry wszystko jest ok
Blanka...a co do testów owulacyjnych to są dziewczyny które je robiły i jednocześnie chodziły na USG i się okazało że są wiarygodne bo wychodził plusik na 24-36 godzin przed owulacją a później gin potwierdził pęknięcie jajeczka...więc może u ciebie być ok:)
Ja tam mierzę tempkę, zapisuję śluz...ufam swojemu wykresowi, z resztą czuję, że to czas owulacji i już. Nie potrzebuje dodatkowych testów, nie chce dac się zwariowaćJeli będą jakies większe problemy to będe sie zastanawiać. Na razie stawiam na obserwację siebie i akceptację swojego ciała, bo uważam, ze od tego zależy moja płodność. Tańczę taniec brzucha a to działa wyjątkowo jajeczkogennie
Witam dziewczynki. Nistety mam ograniczony dostep do netu. Dzis udalo mi sie na chwilke dorwac. Jesli chodzi o karty to stawiam sobie zwyklego prymitywnego pasjansa z kart ;-) Bardziej dla rozrywki i poprawy humoru. Ale jak chcecie to postawie. Wszystko co poprawia humor i nastawienie do zycie jest jak najbardziej wskazane, prawda? Jak chcecie przyjmuje zamowienia
I takie male pytanko do tych , ktore biora lub braly bromergon. Czy mial jakis wplyw na wasz cykl? To moj pierwszy miesiac z tym lekiem i (pomijajac niemile skutki uboczne) temperatura skoczyla mi o 4 dni wczesniej niz zwykle (w 11 dc, normalnie 14-15). Wszelkie, nawet najmniejsze i najdziwniejsze obserwacje mile widziane.
Buzka dla Was i usmiechu na caly nadchodzacy tydzien.
agatabila gratuluje i pozdrawiam :) z tego co czytałam i słyszałam z opowieści dziewczyn lekarze rzadko potrafią potwierdzić tak wczesną ciązę, kobiety radza iść tak dopiero po 6-7 tyg bo wczesniej to strata czasu i kasy. Betę to można samemu zinterpretować, na teście widać co widać, wiec pozostaje cierpliwie poczekać. Chyba ze lekarz wykresy uznaje, no ale do ich interpretacji mamy tu tyylu ekspertów ;)