Mycholek już po prostu chciałabym wiedzieć... a nie takie trzymanie w niepewności... śluz nadal biały... latam do wc jak opętana aż mi w domu mówią, że latam jak kot z pęcherzem napisze Mamiedusi co u mnie i czy przyszła @ i ona Wam tu napisze, bo ja się zaraz ewakuuje...
Agatabila !!! na początek GRATULACJE!!!:)) I nie martw się że masz inaczej niż wszystkie inne przyszłe mamy!!! (moja serdeczna przyjaciółka też tak miała.... nie spała, żadnych objawów powszechnie przyjmowanych za ciążowe - zero żygania, super samopoczucie... hiper aktywność.... tylko @ nie miała..... i ma śliczną córcie....:) ) , a co do latania samolotem to podobno we wczesnej ciąży jest to nie wskazane (zmiany ciśnienia)... ale może gina zapytaj(a i jeszcze jedno ... czytałam że USG tak na100% pokaże fasolcie dopiero w 8 tygodniu).... Nie martw się na zapas bo to zamartwianie może zaszkodzić i Tobie i fasolci.... dogadzaj sobie ile wlezie!!! Pozdrawiam i życzę wszystkiego Naj NAj Naj!!!!!
powiedzcie mi dziewczyny DLACZEGO tygodnie ciazy liczy sie od ostatniej @???? przeciez to jest nielogiczne,.,, jak ja moge liczyc ze moja fasola ma 4 tyg skoro ma 2 tyg? i jesli w 4-5 tyg na usg mozna widziec fasolke, to teoretycznie moja zaczela 5 tydz, a lekarz powiedzial ze nie ma szans sie jej dopatrzec... oszaleje przez to ! kto tak zaczal liczyc od @ i CZEMU akurat tak bezsensownie.??? nawet jesli ktos nie planuje i sie zabezpiecza, a ciaza zdazy sie przypadkiem, to skoro mozna ustalic date ostatniej miesiaczki, to czemu sie nie dodaje 2 tyg ???? ja jestem jakims niedoukiem niedorobionym bo tego nie rozumiem
Agatabila bo to licza tak mniej wiecej kazda z nas ma w innym dniu owulacje i lekarz nie jest w stanie jej wyliczyc w 100% dlatego wyznacznikiem jest ostatnia @ w sumie to jak juz fasolka będzie widoczna na usg i po tym jak będzie sie rozwijać lekarz będzie mógł bardziej dokładnie powiedzieć który to tydzień przynajmniej tak mi sie wydaje z tego co pamiętam a ześ sie uczepiła tego wyliczania
Mycholek ja znów tu jestem i wciąż nic... zaczyna mnie to zastanawiać... jest leciutkie pobolewanie brzucha, ale tylko wtedy gdy siedze zgarbiona... na dodatek mam taką kluche w gardle która mnie piecze... i to już od wczoraj... zwariuje
niech sie buja ode mnie i mojej fasolki z wyliczaniem jakis lekarz co nie ma pojecia kiedy fasolke z mezem zrobilismy,my wiemy. a lekarze traktuja mnie jakbym ja byla zwierzeciem jakims bezmozgim.. przykro mi , ale lekarze u ktorych tu goscilam to biiiip biiiip biiiiip (nie przeklinam ze wzgl na fasole) jedna biiiip zmylila mnie i bralam przez nia leki, a druga biiiip najpierw patrzy na USG a potem sie otwiera glupia paszcze i sie pyta ile mi sie okres spoznia i wygonila mnie ze za wczesnie przyszlam. nienawidze ich ! i mam wrazenie ze oni mi tylko szkodza te babsztyle paskudne ! tyle mnie nerwow kosztuja i placzu!
Ahas ja będe dopiero jutro tzn dzis do 18 dopóki jestem w pracy i dopiero jutro w pracy bo w domu remont i laptop schowany żeby się nie zniszczył zreszta jak tu siedze tak długo to chcę jeszcze cos w domu zrobić W środe jade kupić teściowej prezent na imieniny i mojej chrześnicy to też nic nie zrobie Chciałabym do soboty wiedzieć czy tak czy tak bo idziemy an imieniny więc -CHCIAłABYM WIEDZIEC ;)
No i wróciłam.Przez całą drogę myślałam,czy coś ze mną jest nie tak.Idę do Teściowej na kawusie,bo dostanę konia od tego myślenia.Mężuś dopiero o 17 w domku.Jestem ciekawa jaką jutro będę miała temp.Jestem załamana
agatabila powiem ci coś właśnie si e kontaktowałam z koleżanką która jest w ciązy to już 5 miesiąc i co w z związku ztym chcę ci powiedzieć ,że ona 2 razy w miesiący przylatuje do Polski i lekarz wcale jej tego nie zabronił. Powiedział jej ,że latanie nie ma wpływu na fasolkę.A jeśli przylecisz do Polski to napewno bardziej się wyluzujesz i nie będeziesz myśleć o tym najgorszym.Więc wyluzuj i odwiedzaj rodzinkę
hejka:) mam pytanie...mierzylam dzis temperature - 37.1, okres powinnam dostac 3 dni temu a z reguly mam regularne...zadnych boli podbrzusza...brzuch zrobil sie jakis twardszy... i co chwille mnie cos w nim kluje...staram sie juz od 10 miesiecy...piersi bola przy dotyku ale nie tak bardzo..czy mozliwa jest fasolka??ogolnie czuje sie jakos dziwnie...wczesniej pare dni przed @ czulam ze nadejdzie a teraz nic kompletnie...boje sie robic test:( ale bede musiala niedlugo...pomozcie:( kluche w gardle tez czuje... i zgage mam co chwile co wczesniej mi sie rzadko zdarzalo...
EwelinkaO no to dla mnie wygląda na zafasolkowanie.Ale dla pewności powinnaś zrobić test a potem do gina szybciutko jeśli pojawią się 2 kreseczki. Trzymam mocno kciuki
a ile dni / tygodni od spodziewanej miesiaczki mam sie wybrac do gina??zeby mi powiedziala konkretnie i pewnie?? dziekuje :* teraz mam nadzieje :) i to wielka
Hmm, Agatabile, ja nie chcę bronić tej lekarki, która przepisała ci te antybiotyki, ale ty wioesz o tej ciązy dopiero kilka dni na podstawie hormonów, a jak ona miała to stwierdzić? Skoro na usg jeszcze nic nie widać, to tym bardziej nic nie wyczuje przy zwykłym badaniu. Daj troszkę na luz, bo twoje nerwy są teraz niepotrzebne i trochę nieuzasadnione.
Aksa, normalny lekarz bierze pod uwage takze starania o dziecko. Wlasnie dlatego, ze na samym poczatku trudno ciaze stwierdzic/wykluczyc. W kazdym razie przed przepisaniem antybiotyku mnie lekarze o to pytaja. NAWET tu, w UK (czy nie jestem w ciazy i czy SIE NIE STARAM). Niestety nie moge sie zgodzic z opinia, ktora gdzies tutaj padla, ze dopoki nie ma pepowiny to dziecku nie zagrazaja leki brane przez matke. Pierwszy trymestr to najwazniejszy i najburzliwszy etap ciazy. Na wiekszosci lekow jest zazwyczaj napisane "nie brac w ciazy", na niektorych "nie brac w I trymestrze". Wiec chyba cos w tym jest. Moze i pepowiny ani lozyska nie ma. I tym bardziej wszelkie swinstwa moga zaszkodzic dziecku (bo lozysko generalnie ma za zadanie tez 'odfiltrowac' to co moze zaszkodzic). Ale koniec koncow nie pomoga tu nasze dywagacje. W tej kwestii to trzeba do lekarza.
Ewelinko to może zapytaj eksperta czy to coś niepokojącego albo skontaktuj sie ze swoim gin ja nie jestem w ciazy więc nie bardzo umiem odpowiedzieć na twoje pytanie
Ewelinka, ciazowych objawow bylo tu juz takie spektrum, ze Twoje klucie sie spokojnie miesci w sredniej krajowej. Jesli masz jakies obawy to niestety musisz sie udac do lekarza bo przez monitor nikt nie swierdzi co Cie kluje i czy powinno.
Agatko, mozesz sie pocieszac faktem, ze (wbrew wyobrazeniu nas zwariowanych staraczek maniakalnych) jest wiele ciaz niespodziankowych i kobitki robia rozne zakazane w ciazy rzeczy zanim sie dowiedza, ze robic tego nie powinny. A o tym leku, ktory Ty bierzesz ja niestety nic nie wiem (ani o nazwie, ani o dawce) a nawet gdybym wiedziala to i tak jako laik nie jestem w stanie ocenic zagrozenia. Tylko dobry lekarz Ci teraz pomoze w tych watpliwosciach. Albo czas pokaze...
brawo agatko wkońcu pozytywne wibracje !!! Pięknie kobietko aby tak dalej . Wiecie co dziewczyny tak z ciekawości zmierzyło sobie teraz tempke nierobiłam tego wcześniej bo cięgle rano zapominałam) no i pokazało mi 37,1.I teraz pytanie czy moż ona być wiarygodna ? Czy nie mam co się nią sugerować??
ale teraz bedac w ciazy wogolenic cie nie kluje??? wieszmnie nie kluje tak bardzo...tylko raz na jakis czas chwilke i zaraz przestaje:) i to raz z prawej raz z lewej strony...
chce jeszcze poczekac pare dni...zeby byl wiarygodniejszy...a moze jeszcze przyjsc miesiaczka:( \i boje sie rozczarowania...10 miesiecy sie juz staram:(
Kelly, taka temperatura nic nie znaczy. Dla celow npr mierzymy Podstawowa Temperature Ciala w ten a nie inny sposob. A nie jakakolwiek, kiedykolwiek i gdziekolwiek.
I tak ogolnie. Do nikogo personalnie. Coraz wiecej jest jakis bzdur w tej dyskusji. Czyzby juz wychodzil brak ebooka??? Nie chce tutaj pozowac na jakiegos eksperta, ale chyba troche za duzo balaganu sie robi. Dla mnie uderzajaca jest jedna prawidlowosc: duuuuuzo nakrecania wysoka tempka we fazie lutealnej. A jaka ma niby byc w prawidlowym (i wcale nie ciazowym) cyklu??? W kazdym podreczniku do npr stoi jak byk, ze ciazy sie mozna spodziewac jesli faza lutealna przedluza sie do 18-20 dnia = czas na test. A tutaj jest chyba troche zbyt wiele wnioskow z samego skoku i to juz w 8 (dajmy na to) dniu fl.