przed tabletkami anty i teraz jak był nieregularny to nawet 32 dni więc już się nie nastawiam nei mam już nadzieji tylko czekam na @ jak ja jej nie lubie
Mycholek uściski.Ja też jak bym mogła to bym wyła,ale wczoraj się wypłakałam,a tak poza tym to jestem tak zdołowana,że nic,a to nic mi się nie udaje i to nie tylko w tych sprawach
Myszka_24 a test przeciez wyszedł negatywny a był bardzo czuły ja dzis nie mam na nic ochoty tylko ciagle głodna jestem i dzis nawet ogórka zielonego bede jesc bo tam mi sie chce
a ja powinnam mieć @ za 3-4dni.. ale brzuszek mnie nie bolał w tym miesiacu.. dopiero piersi zaczynaja mnie pobolewac ale tez minimalnie... mam apetyt... i kreci mi sie w głowie od wczoraj...
mi lekarka powiedziala ze nic z tego, a jednak sie stalo. tez wylam jak oszalala, zamknelam sie w pokoju na klucz i plakalam. a w tym czasie fasola plynela sobie w srodku
nie myszka, to bylo kilka dni po bzyknieciu, bylam na wizycie i ona mi ewidentnie rozwiala nadzieje, co wiecej, uspila moja czujnosc, powiedziala NO PREGNANCY, also ze jajeczko wogole sie nie uwolnilo i zabym przyszla po @ to zrobi usg czy jajeczko wyszlo stamtad. A to bylo 5 dni po bzzz, i jak sie okazuje mialam drugie jajeczko, ktore w tym czasie plynelo sobie juz byc moze z plemniczkem i usiadlo za jakis czas i dalo hcg, o to mi chodzi. wtedy wylam jak oszalała. rowiała moje wszelkie nadzieje tym niewyklutym jajeczkiem
Hej hej u mnie 17 stopni za oknem i jest pieknie. Agata z tymi lekarzami to tak dziwnie jest - zreszta w Polsce tez jest podobnie, zalezy, na jakiego czlowieka trafisz. Nie zazdroszcze Ci z tego powodu mieszkania w Turcji. Mi z jednej strony b. podoba sie ich luzackie podejscie do lekow, recept itp. ale to sie odbija niestety na czlowieku, ktory naprawde chce od lekarza cos konkretnego uzyskac.
mysiakrysia, ja sie zbulwersowałam ich podejściem do leków szczególnie jak mi mało co nie zakatrupili męża po podaniu ważnego leku W APTECE!!! a nie u lekarza jak powinno byc, Okazało się ze biedak jest uczulony i mało się tam nie zadusił po zastrzyku , ja im nie wierze w nic już/konowały jedne ;)
ach ci mezowie!!!moj tez mial akcje jest tak samo uczulony !!na penicyline na aspiryne!!i takie tam drobnostki jeszcze ale jak by tak mu lekarz cos dal a on nie mial by swojego leku na alergie przy sobie to kaplica!!1wary by mu zaraz puchly jezyk i krtan!!!nawet przeciw bolowe ma bez aspiryny!!
Agatko, aptekarz to nie lekarz :/ a często zdarza się tak, że ludzie idą do apteki, bo nie chce iść się do lekarza i mówią, że chcą takie a takie lekarstwo dostać, mimo, ze ono jest na recepte (a czasem oni go nie brali wcześniej...a poleciła im to lekarstwo np sąsiadka)...przykre to niestety....ale ludzie są różni...czasem nieodpowiedzialni (leki to leki)
Mahabi: Aspiryna to nazwa handlowa leku.... Twój M jest uczulony na kwas Acetylosalicylowy (Acard, Acesan, Polopiryna, Aspiryna, Alka-Selzer, Polocard, Encopiryn)...dużo ludzie jest na to niestety uczulonych :(
zastrzyk byl zapisany przez lekarza na recepte, ale zastrzyki sie tu wykonuje w APTECE (!!!???) nie w przychodni ?!?!?!?! aptekarka oczywiscie nie wiedziala o co chodzi, a gdyby byla to pielegniarka czy lekarz obok, zawsze inaczej. Przecież mógłby się na śmierć zadusić tak. A swoją droga to fakt, tu mozna wszystkie leki na recepte dostac bez recepty, oprocz tych scisłego zarachowania.co moze i teoretycznie zmniejsza kolejki do lekarzy w przychodniach publicznych, ale z drugiej strony na recepte sa refundowane czesciowo leki specjalistyczne, jak dla mojej tesciówy - na cukrzyce, normalnie dostaje za darmo jak ma recepte, jak by chciala kupic bez recepty to musi zaplacic cztery stówy.i po te specjalne refundowane leki kolejki sie miesiacami ciagna, i w sumie wychodzi na to samo.
Dokładnie tak Mycholku...moja sąsiadka poszła z 7 letnim synem do lekarza bo był przeziębiony...a lekarz mu przepisał Polopiryne S!!!! Wszystko ładnie pięknie, ale tego leku nie stosuje się u dzieci ponizej 12 roku zycia ze względu na możliwość wystapinia cięzkich powikłań w postaci uszkodzeń mózgu i wątroby :/ Polopirynke można stosować u dzieci poniżej 12 roku zycia jedynie w wyjatkowych specyficznych chorobach tj np. młodzieńcze zapalenie stawów....a jej synek nic takiego nie ma, jedynie zwykłe lekkie przeziębienie :/
Skończyła mi się @ więc zaczynamy przygotowania do staranek. Od czterech miesięcy bierzemy kwas foliowy a mąż od miesiąca żeń-szeńCzuję się jakoś dziwnie z takim podejściem, że oto teraz zaczynamy się starać...wolałabym raczej po prostu odkryć, że jestem w ciąży, ale przy stosowaniu npr tak sie nie da bo wszystko widać na wykresie no i kochamy się wtedy gdy wcześniej nie było można. Macie podobne odczucia?
a maz zen-szen z polecenia lekarza??czy to na nasionka bo chyba zaaplikuje mojemu!!wkurza mnie bo faje pali jak by mu nie zalezalo na jego plemniczkach
Wiem, ze lepiej wiedzieć jak najwcześniej, z resztą prowadzę bardzo higieniczne zycie więc nie mam się o co martwić. Jednak te "starania" wydają mi siejkis takie machinalne...coż to chyba zalezy tylko od mojej postawyzastanowię sie jak nie patrzec na to w ten sposób, ale myśleć o tym wszystkim przyjemnym co nas czekaa nie o "planowaniu"
Mahabi: "Ginseng root (Żeńszeń syberyjski): W Azji, a szczególnie w Chinach jest to wciąż najpopularniejszy środek ziołowy przywracający sprawność seksualną - jest to bogate źródło fitohormonów - roślinnych regulatorów gospodarki hormonalnej w organizmie.
Tradycyjnie stosowany jako środek pomagający przezwyciężyć ogólne zmęczenie i dostarczający dodatkowej energii. Wykazuje znane i potwierdzone naukowo działanie adaptogenne, zwiększa zasób sił życiowych. Z dobrym efektem był również używany w depresji - większość zaburzeń potencji jest efektem stresującego stylu życia, urazu nerwowego i permanentnego stresu). Ma także właściwości afrodyzjaku i zdolność ustroju do radzenia sobie ze stresem. Stosowany w leczeniu impotencji, bezpłodności oraz przedwczesnych wytrysków, normalizuje ciśnienie krwi, powoduje regenerację tkanek nerwowych, odmładza i rewitalizuje ciało. Kluczowym składnikiem żeńszenia jest ginsenoside, który kieruje strumień krwi do mózgu i penisa wspomagając funkcjonowanie narządów płciowych.
Badania na zwierzętach wykazały, iż podawanie żeń-szenia powoduje wzrost poziomu testosteronu, zwiększone wytwarzanie plemników i wzrost aktywności seksualnej u samców. Żeń-szeń jest również stosowany przez kobiety cierpiące na dolegliwości związane z menopauzą. Rosyjscy naukowcy udowodnili, że żeń-szeń pobudza sprawność zarówno fizyczną jak i umysłową, poprawia sprawność fizyczną i pozytywnie wpływa na gruczoły płciowe. Dzięki swoim doskonałym właściwościom regenerującym komórki oraz możliwościom zwiększania energii, poprawia znacznie wydolność i może być wykorzystywany do polepszenia wyników sportowych."
Zrobiłam sobie dzisiaj test owulacyjny,ale tak dla siebie,bo wiedziałam,że wynik będzie negatywny.Brak śluzu itp.Owulacja przepadała u mnie gura w niedzielę.Tylko nie wiem skąd takie róznice temperatur.Dziewczyny jak myślicie?.
Żeń-szeń to po prostu męski korzeńmój mąz też pali...cóż nie chce mu kwękać, to nic nie da, ale łyka żeń-szeń codziennie bo wie, ze to pomaga na plemniczki i męskie zdrowie ogólnieno i widzę, ze warto te tabletki podawać mężomWięc polecam! A co do starań to faktycznie są i naturalne i przyjemne...jakos sie tak wcześniej zasępiłam bez powodu
Patrisha ja tam wierze, ze to wina antybiotyku. Teraz po skoku powininen Ci sie juz ustalic jakis stabilniejszy stan i od razu bedziesz wszystko wiedziala. Dobrze bedzie ;-))))
mojemu mezowi palka stoi jak mu tylko buzi dam to co bedzie jak mu zapodam taki zen-szen zapodamy zobaczymy!!o zenszeniu wiedzialam ze jest naturalna wiagra!!hihi ale jeszcze ananasy i pietrucha i pora!!
Sluchajcie co mi sie dzisiaj przydarzylo albo moze bardziej przysnilo ....
Umieralam i to bylo straszne, bo szykowalam sie do smierci i pisalam list do mojego m ze bardzo go kocham i takie tam podobne wyznania . Po prostu zalamac sie mozna z rana. No i w pracy opowiadam o tym znajomym o babki mi mowia ze moze w ciazy jestem bo podobno jak sie sni cos takiego to ciaza hihihi Usmialam sie troche ale moze cos w tym jest, bo nikt w pracy nie wi ze sie staramy a tu takie przepowiednie :)
kurcze słuchajcie mam 32 dc i w dniu dzisiejszyn usttąpiły wszystkie objawy. Nic mnie nie boli no może troszkę piersi po bokach i nic poza tym. @ nie ma no i nie wiem co o tym wszystkim myśleć. Poradżcie coś
ja mialam ostatnio tak ze nic mnie nie bolalo i myslalam ze 1 miesiac staran zostal wynagrodzony!!zawsze na okres od czasu porodu mnie krzyz bolal a tu nic!!czesto latalam do kibelna na siusiu i bylam spiaca wiec co pomyslalam ze ciaza a tu ciota rano!!!ile ci sie spoznia ja mialam jakos 4 dni spozniona!!moze zrob test!
Nie to, żebym chciała Wam nadzieje odbierać, ale mi też niedawno coś takiego się śniło. Z tydzień temu... że test robiłam i były dwie kreseczki... A jak na razie mam trzy minusy na wykresie i nie widać końca cyklu...
ale jest mi bardzo smutmo. pokłóciłam się ze swoim idealnym mężusiem grzebał nikczemnik w moim paszporcie i się przyczepił ze gdzieś tam wyjeżdzałam bez jego wiedzy i że go oszukałam. a to prawda. oszukałam go wtedy, ale miałam nadzieje ze sie to przedawni i zniknie zapomni czy takie brudy i przykrosci zawszwe muszą stresować jak się okazuje ciąża????!!!!!!!!!?!?!!
co tu sie dzieje? same kłótnie ostatnio... Agatko, przytul się do mężusia i powiedz, że go kochasz, to może nie bedzie sie złościł. Przecież Wy (Ty i Twoja fasolka) musicie dbać o siebie i sie nie emocjować za mocno...