myszko latanie jest fajne. Ja najbardziej lubię startowanie.Wtedy niesamowicie Cię wciska w fotel no, i to uczucie jak samolot się wznosi! rewelacja. Zawsze się uśmiecham do siebie jak wystartuje. Niesamowite to jest. Pierwszy raz jak miałam lecieć samolotem (w dodatku sama) o mało jajka nie zniosłam ze strachu!! Ale potem luzik.
witam mam pytanie robiłam 3 test wszystkie wyszly z bladą 2 kreseczką ael wyszły dzisiaj byłam u lekarz który ciąży nie stwierdził i przepisał mi luteninę alba na podtrzymanie albo na okres czy to możliwe żeby nie wykrył ok 3 tyg ciązy POmóżcie bo a wariuję
No wydaje mi sie ze 3 tygodniowej ciazy moze jeszcze nie byc widac na USG, a te testy to robilas wszystkie 3 w jednym dniu? Moze zrob test jeszcze tak za 2 dni...
LOLA, zrób betę z krwi, to będziesz wszystko wiedziała (ale jak wyszły 2 kreski na sikaczu, to ... <strong>prawdopodobnie</strong> jesteś w ciąży. Gratulacje!). Lekarz nie stwierdzi tak wczesnej ciąży.
i czy mozliwe żeby przy jak przypuszczam 3 tygodniowej ciazy nie miec żadnych objawów? nic mnie nie boli oprócz jajników , piersi raz bola raz nie nie mam mdłosci ani nudnosci można zwariować
a wcześniej jaką temperaturę miałaś? Jakie są Twoje wyższe temperatury? Brałaś jakieś leki? To nawet nie możliwe, a normalne przy 3-tygodniowej ciąży nie ma żadnych objawów. Z tego, co czytałam, to te typowe dla ciąży objawy zaczynają się ok. 6 tygodnia...
lola zacznijmy od tego, że to zależy czy tą 3 tygodniową ciążę liczysz od terminu zapłodnienia czy od dnia ostatniej miesiączki.
Jeśli od terminu zapłodnienia to już w zasadzie powinien na usg coś zobaczyć, ale niekoniecznie, bo to byłby 5 tydzień. Jeśli od ostatniej miesiączki, to na pewno lekarz nie wykryje ciąży.
Hmmm? Mycha, chyba cos Ci sie pomylilo Jeśli od terminu zapłodnienia to na pewno lekarz nie wykryje ciąży. : czyli mozna by powiedziec, ze zarodek ma 3 tygodnie Jeśli od ostatniej miesiączki : zarodek ma mniej wiecej tydzien (zakladajac, ze owulacja byla jak w ksiazkowym cyklu, ok. 14 dnia) No to chyba w tej pierwszej sytuacji sa wieksze szanse na zobaczenie czegokolwiek na USG, nie?
Witam Dzięwczęta w ten zimowy dzień,haha.Nie wiem jak u was,ale u mnie leży śnieg.Kochane co myślicie o moim wykresie, i jak sądziecie kiedy mogła być owulka?.Pozdrowionka
kiedy miałaś owu, to nie wiem, bo kiedy test owulacyjny wskazywał plus to śluz nie był na owu, za to wcześniejszy śluz z 12dc wygląda na płodny, choć nie wiadomo co było dalej, bo nie sprawdzałaś codziennie. Tak więc jednoznacznie chyba nikt Ci nie powie kiedy mogła być owu...
dziewczyny temperaturę najwyższą mam 37 tzn mialm do wczoraj dzisiaj juz spadła, macicę mam wysoko ale nie rozpulchnioną, nie biorę żadnych leków więc nie rozumiem skąd takie rozbierznosci w tem testach i lekarzu nic do siebie nie pasuje, liczę od dnia zapłodnienia czyli byłby ok 3 tydz chyba że miałam przsunietą owulację poczekam jeszcze 2 dni i zrobię test chyba że luteina wywoła okres, nie moge pracować bo ciągle myslę jestem czy nie??
lola więc lekarz powinien juz raczej coś zobaczyć na usg, ale to nie jest pewne. A spadek tempki nie jest duży, wiec nic nie wiadomo. A ilu dniowe masz zwykle cykle i który to jest dziś Twój dzień cyklu?
lola beta wykrywa ciążę nawet taką której lekarz nie wykrył, więc najlepiej będzie jak jutro z samego rana pójdziesz i zrobisz bete.Ona rozwieje Twoje wszystkie wątpliwości
czesc Dziewczyny!! w koncu moge pisac forum! hurra:-))) przez ostatnie dni tylko sobie czytalam, bo nie mialam oplaconego konta. Lola7777 lec na bete, czekamy z niecierpliwoscia na wynik!! Pozdrowionka dla wszystkich:-)
Też do was dołączyłam. Na dobre pewnieZaczęliśmy staranka, ciekawe co nam z tego wyjdzie. Mam tylko obiekcje co do ilości sluzu...mam go dość mało, a wiem, że to stwarza problem przy staraniach...
o masz, u mnie to samo- kwaśne środowisko... a jak jest zasadowe, to od razu zapalenie, grzyby, pęcherz... i inne ustrojstwa.Zawsze w okresie okołoowulacyjnym i przed @.
Zastanawiam się co się dzieje:od czasu odstawienie pigułek(idzie piąty cykl) w okresie okołoowulacyjnym boli mnie tylko jajnik z lewej strony. Kiedyś było na przemian a teraz tylko po jednej stronie czuję ból owulacyjny...dlaczego tak moze być? Macie podobne doświadczenia? W zeszłym miesiącu bolał mnie lewy jajnik, taki piekący stały ból, nie mocny ale odczuwalny. Była tak od owulacji az do miesiączki. Myślałam, ze to dzieciątko ale dostałam miesiączki...
tak, raz lewy raz prawy...nie wiem co o tym myśleć, choć gdyby to była jakaś choroba to myślę, że bolałoby bardziej. A kto wie jak to wszystko tak naprawdę w srodku działa...Wydaje mi się, że ten ból w zeszłym cyklu brał się z pzejmowania się możliwa ciążą...trwał od owulacji do miesiączki potem już nie. A teraz jest to samo. Czynnik psychologicny?
być może boli Cię ten drugi, ale odczuwasz to cały czas gdzieś przy tym pierwszym. jak mnie czasami zaboli serducho, to aż cała ręka od tego. może Ci te tabletki tam coś poprzestawiały, ale jeżeli poza tym bólem nic dziwnego się nie dzieje, to chyba nie masz się co martwić...
no to jestem pani doktor z uśmiechem na ustach dała mi L4 do 11 kwietnia powiedziałam jej, że ten lekarz który mnie we wrześniu przyjmował na Helu po tym wypadku został zwolniony, bo tyle skarg na niego było. Zapomniałam Wam o tym napisać jak przyjechałam
co do cytologi to jak to pani w rejestracji powiedziała:czyściutka dwójeczka
więc jestem we wspaniałym humorze i po swiętach ide po bilet na ekspres i jade 1 kwietnia do Krzyśka :mam/; a 3 kwietnia wylatujemy o 6.05 rano do Dortmundu