I ja witam. u mnie co prawda na razie słońca brak, ale mam nadzieję, że to tylko chwilowo. Ide teraz troche posprzątać, a później wracam na forum - obiecuje!!!
oby już takie słoneczko zostało, jak dzisiaj i wczoraj... ja dzisiaj mam dobry dzień: zrobiłam porządki na kompie (teraz czeka na formatowanie), pies (taki malutki) nie nasikał jeszcze w domu i piszczy jak chce wyjść na dwór i jeszcze 12 nie ma więc będe miała trochę czasu, żeby pracę popisać...
tak jak myslałam - przejaśniało w domu i na szwedzkim niebie. Słoneczko świeci jak w pełni lata. Chyba jutro wezmę się za ogródek, co prawda nie mój tylko szweda, ale co mi tam. Najważniejsze ,że ja będe się lepiej przez to czuła i na chwilę zapomnę o bezskutecznych staraniach.
No kochane,pogoda jest super.Trochę się martwię,bo ostatnio za dużo serduszkowałam,ale owulka ma u mnie wypaść pomiędzy6/7 więc chyba nic nie zepsułam, jak myślicie Moje drogie?:
Słuchajcie co to jest za ograniczenie? bo mnie kilka dni nie było i jestem wytrącona.. juz raz czytałam o tym ograniczeniu, że się dyskusje pod wykresy przeniosły. o co chodzi??
Hej Kitek chodzi o to, że jak nie masz opłaconego konta, to nie możesz już pisać na forum. Nie mogą też pisać dziewczyny, które dopiero się zarejestrowały, ale nie zapłaciły jeszcze za konto, bo mają 30 dni próby. Zmieniło się chyba 14 marca. Kiedyś było tak, że na forum mogli pisać wszyscy. Teraz pozostało tylko pisanie pod wykresami. A szkoda, bo tam nie ma przeszukiwania.
witam!!! mam pytanie o temperaturę. Czemu w 6 dniu fl spadła mi poniżej poziomu wyższych temperatur?? Czym to może być spowodowane?? Może to być jednodniowy spadek? kurcze sama już nie wiem. Może ktoś zerknąć na mój wykres?Dobrze go zinterpretowałam???Z góry dziękuję za pomoc
Witajcie! Ale mam doła przed tą wizytą u ginka. Czy jest możliwe zajście w ciążę, gdy owulka jest z prawego jajniczka, a prawy jajowód mam niedrożny??????? Strasznie się boję.
aż się przestraszyłam... dzisiaj patrzę a na moich piersiach sucha skóra... żebym ogólnie miała przesuszoną, to jeszcze rozumiem, ale na twarzy ani śladu suchości... a wczoraj miałam strasznie wrażliwe sutki, nawet delikatny dotyk mnie drażnił... od tygodnia mam suchą skorupę na ramionach, a teraz jeszcze to...
MIKAFI, czasami zdarzaja się takie jednodniowe spadki...jeżeli jednak temeperatura nie wróci na swoje miejsce, to warto poradzić się lekarza, ponieważ fl powinna trwać min. 10 dni. Pozdrawiam!
Cześć wszystkim. Nie szukajcie słoneczka , bo ono jest u mnie. świeci bardzo pieknie, ale powiem mu żeby o was też pamiętało i choć na chwilę zajrzało do Polski
Cały czas się denerwuję tempką, dziś kupuję nowy termometr. Od 3 cykli moją najwyższą temperaturą było 36,6 (JEDEN dzień!!), tak to przedział 36,0-36,5, nic z tego nie rozumiem
wiesz co mój termometr też chyba jakiś feralny. zawsze miałam normalną temperaturę 36,6 a ten nie pokazuje więcej niż 36,0. A dopiero go kupiłam. normalnie jestem zła, bo wiozłam go specjalnie z polski , a on takie numery mi odwala.
ESIA, niektóre kobiety mają naturalnie niższą temperaturę...ja mam normalnie niższe temperatury na poziomie 35,9-36,3 a wyższe 36,4 - 36,7...Nie ma w tym nic złego...taki nasz urok...
na razie studiuję ebooka 'podstawy rozpoznawania płodności'. niektóre rzeczy trochę trudno mi zrozumieć tylko o nich czytając, muszę na sobie przetestować chyba
Dziewczyny zauwazylam u siebie jakis dziwny sluz, bialy i grudkowaty ale miejscami takie dziwne przejrzyste grudki rozciagliwe jak bialko jaja kurzego, sluzu jest duzo wiecej niz zwyczajnie wiec mnie to troche dziwi, jestem w 24dc i 9dfl. Mialyscie juz cos takiego?
Chyba zartujesz......... Nie chce sie nakrecac ale naprawde mialas taki dziwny sluz? Do tego mam wrazliwe i swedzonce sutki a w podbrzuszu takie uczucie jakbym miala zaraz dostac @ ale na @to jeszcze troszke za wczesnie...
Dziewczyny mam taką zapytajkę. Mój ostatni wynik cytologii to gr II (zawsze miałam I), opróćz tego nic nie jest opisane, ani zaznaczone, po prostu: gr. II, rozmaz prawidłowy. Lekarz powiedział że wszystko OK, ale coś mi się to podejrzane wydaje. Czy z takim wynikiem można się starać, można wogóle zajść w ciążę? Może lepiej to wyleczyć, tylko nie bardzo wiem jak skoro gin nie dał żadnych leków
SUSI, najpierw miałam taki, jak opisujesz a później już tylko tony białego lepkiego...ale postaraj sie nie nakręcać, tylko grzecznie poczekać do 15dfl. Pozdrawiam i trzymam kciuki!
Ja nie czuję żadnego śluzu na zewnątrz.Mówią mi,że sprawdza się wewnątrz,ale mam sucho...A to jest mój 12 dzień cyklu,biorę wiesiołek,ale jakoś nic nie odczuwam.Co o tym myślicie,czy ktoś mógł by zerknąć na mój wykres i wyrazić swoje zdanie?
Esia nic się nie przejmuj,cytologia zazwyczaj jest określana jako gr II,jak lekarz mówił że OK to możesz spać spokojnie. Zobacz czym może być spowodowane przejście z I na II-ą grupę. # Grupa I - w rozmazie stwierdza się prawidłowe komórki powierzchownych warstw nabłonka wielowarstwowego płaskiego tarczy szyjki macicy, komórki gruczołowe z kanału szyjki oraz pojedyncze komórki zapalne. # Grupa II - w rozmazie obok komórek stwierdzanych w grupie I-szej widać liczne komórki zapalne, komórki nabłonkowe wykazujące zmiany zwyrodnieniowe oraz komórki pochodzące z procesów regeneracyjnych. Grupa ta obejmuje bardzo szerokie spektrum zmian i dlatego winno się okreslić charakter zmiany na podstawie stwierdzonego obrazu morfologicznego, np. zapalenie czy proces regeneracyjny (reparacyjny). W przypadku zapalenia wprawny cytolog potrafi określić czynnik wywołujący zapalenie. W większości takich przypadków należy zaproponować badanie kontrolne po przeprowadzeniu leczenia przeciwzapalnego. W grupie II-giej nie stwierdza się komórek dysplastycznych czy nowotworowych. Grupa II-ga bardzo często występuje u pacjentek z nadżerką. Pozdrawiam.