Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorsusi
    • CommentTimeApr 3rd 2008
     permalink
    Dziekuje Mileno za odpowiedz:hugging:
    --
    •  
      CommentAuthorManaLoa
     permalink
    Witajcie kobietki!
    Dziwnie się czuję... Od kilku dni pobolewa mnie podbrzusze... czasami tak jak na @, a czasami tak jakoś inaczej... Mam bardzo wrażliwe piersi i czasami mnie troszkę bolą... Dzisiaj cały dzień w łóżku przesiedziałam, wstawałam tylko siusiu, po jedzenie i z psem na chwilę na dwór... eh... i chyba znowu muszę wyjść...
    --
    •  
      CommentAuthorZosiaK
     permalink
    esia: czyli gr II nie = nadżerka?
    NIE
    •  
      CommentAuthorZosiaK
     permalink
    patrisha5: Ja nie czuję żadnego śluzu na zewnątrz.Mówią mi,że sprawdza się wewnątrz,ale mam sucho...A to jest mój 12 dzień cyklu,biorę wiesiołek,ale jakoś nic nie odczuwam.Co o tym myślicie,czy ktoś mógł by zerknąć na mój wykres i wyrazić swoje zdanie?

na efekty wiesiołka trzeba czasami poczekać, czy to Twój pierwszy cykl z nim?
    •  
      CommentAuthorsmieszka48
     permalink
    Hej dziewczyny czy jest tu gdzies jakis watek o hormonach? potrzebuje poczytac o prolaktynie,b o jakas dziwna mi wyszla.
    -- smieszka
    •  
      CommentAuthorZosiaK
     permalink
    susi: Dziewczyny zauwazylam u siebie jakis dziwny sluz, bialy i grudkowaty ale miejscami takie dziwne przejrzyste grudki rozciagliwe jak bialko jaja kurzego, sluzu jest duzo wiecej niz zwyczajnie wiec mnie to troche dziwi, jestem w 24dc i 9dfl. Mialyscie juz cos takiego?

Susi w poprzednim cyklu 24 dc, też zaobserwowałaś u siebie dziwne upławy, więc spokojnie nie nakręcaj się, ale mimo wszystko, życzę Ci, żeby to były objawy ciąży:smile:
    •  
      CommentAuthorZosiaK
    • CommentTimeApr 3rd 2008 zmieniony
     permalink
    smieszka48: Hej dziewczyny czy jest tu gdzies jakis watek o hormonach? potrzebuje poczytac o prolaktynie,b o jakas dziwna mi wyszla.
    --

http://wiki.28dni.pl/normy_laboratoryjne_dla_kobiet_oraz_interpretacja_wynikow_badan_hormonalnych
    •  
      CommentAuthorsmieszka48
     permalink
    Wow, ale szybko dzialacie :) super dzieki!
    -- smieszka
    •  
      CommentAuthorZosiaK
     permalink
    smieszka48: Wow, ale szybko dzialacie :) super dzieki!

wpisz sobie w forum>>komentarze>>>prolaktyna trochę tego jest
    •  
      CommentAuthorpatrisha5
     permalink
    To mój drugi dzień z wiesiołkiem...
    -- Kiedy rozpocząć starania?
    •  
      CommentAuthorpatrisha5
     permalink
    poprawka 2 cykl:shamed:
    •  
      CommentAuthorpatrisha5
     permalink
    Jakoś ostatnio przeszło mi to,że za wszelką cenę muszę być w ciąży,a wiele miesięcy już głupiałsm.Nie wiem co się stało,ale stwierdziłam,że nie ma sensu za wszelką cenę dążyć do tego,bo człowiek może się wykończyć.Nie powiem chciałabym mieć w sobie Fasolkę,ale to już jest inne uczucie niż np: miesiąc temu.Wydaje mi się,że to jest dobrz.Teraz myślę o prawki,bo za tydzień mam egzamin praktyczny:wink:
    •  
      CommentAuthorpatrisha5
     permalink
    Życzę Kochane Dziewuszki dobrej nocki i do juterka:bigsmile:
    •  
      CommentAuthoresia11
     permalink
    Pat czy kupujesz zwykły wiesiołek w tabletkach? Bierzesz go cały cykl? Chcę sobie kupić na następny cykl, do tego preparat z żelazem, wit C i kw. foliowym - często mam anemię. Może wiecie czy starając się można pić napar z bratka ? (cera mi się popsuła jak odstawiłam pigułki, a bratek podobno pomaga w leczeniu trądziku):wink:
    •  
      CommentAuthorsmieszka48
     permalink
    No to juz sie wyjasnilo, raczej wszytsko jest oki z moja prolaktyna.. ulzylo mi, ale nadal nie wiem kiedy mam teraz isc do gina.. juz mam 3 dzien cyklu i jutro mam caly dzien biegania na zajecia, a poza tym wiem, ze on tez nie ma juz wolnych terminow.. jak myslicie czy to bardzo zle, ze nie pojde? i jak radziecie kiedy teraz najlepiej isc z wynikami (chcialam przypomniec, ze podchodze do drugiego IUI :) rozwniez zalezy mi zeby nie tracic kasy na zbedne wizyty:confused:
    -- smieszka
    •  
      CommentAuthorJagodka1
     permalink
    Esia nic się nie martw,zaufaj lekarzowi.Ja osobiście również mam II-ą gr.cytologi.
    --
    •  
      CommentAuthorkelly1981
     permalink
    I ja również mam gr II podobno I mają tylko dziewice. Tak słyszałam , ale to może być mit.
    --
    •  
      CommentAuthormikafi
     permalink
    kelly mit mit!!!!!!!!!! Ja mam I grupę i dziewicą to ja bynajmniej nie jestem:bigsmile::bigsmile::bigsmile::bigsmile::bigsmile: Oj i to od dawna
    :wink::wink::wink:
    --
    •  
      CommentAuthorKonwalijka
     permalink
    Ja tez mam jedynke. I meza! :wink:
    •  
      CommentAuthoresia11
     permalink
    hihi ja też miałam pierwszą gr przez ostatnie 3 lata, i także dziewicą nie jestem :wink:
    •  
      CommentAuthorpatrisha5
    • CommentTimeApr 4th 2008
     permalink
    ESIA,tak biorę wiesiołek w kapsułkach ,również kwas foliowy.Wiesiołek stosuje się w fazie niskich temperatur,ponieważ w fasie wyższych tempek może negatywnie wpłynąć na płód.Więc główka do góry:wink:
    •  
      CommentAuthorZosiaK
     permalink
    Konwalijka: Ja tez mam jedynke. I meza!

no proszę, gratulujemy
    •  
      CommentAuthorizza
     permalink
    Staraczki, życzę powodzenia w zafasolkowaniu ;D
    •  
      CommentAuthorsusi
     permalink
    ZosiaK: "Susi w poprzednim cyklu 24 dc, też zaobserwowałaś u siebie dziwne upławy, więc spokojnie nie nakręcaj się, ale mimo wszystko, życzę Ci, żeby to były objawy ciąży"

Tylko ze w poprzednim cyklu byla mowa o duzych uplawach a teraz ich konsystencja jest calkiem inna i dlatego mnie to dziwi bo takiego czegos to jeszcze nie mialam, ale moze to po zastrzykach: Predalon 5000?
    Probuje sie nie nakrecac choc nie latwo mi to przychodzi...
    --
    •  
      CommentAuthoresia11
     permalink
    coś dziwnego zauważyłam. gdy mierzę rano temperaturkę, sprawdzam ile kreseczek pokazuje i zwykle idę jeszcze dalej spać. Później (czasem mija tylko kilka min od mierzenia tempki) gdy już wstaję i zerkam na termometr to temperaturka jest o 0,5-1,0 stopień niższa. Którą temperaturę powinnam wpisywać w wykresik ??
    •  
      CommentAuthorZosiaK
     permalink
    esia zdecydowanie pierwszą po pomiarze
    •  
      CommentAuthorsusi
     permalink
    Esia, musisz wpisywac pierwsza tempke :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorMilena
     permalink
    Oczywiście, że mit z tą jedynką i byciem dziewicą...Zawsze miałam I...poza okresem ciąży - wtedy przez chwilę miałam II. A dziewicą nie jestem już ho ho...12 lat ;)
    -- FRANEK, ZOSIA i ...
    •  
      CommentAuthorManaLoa
     permalink
    Zgadzam się, że musi to być ta pierwsza tempka zaraz po zmierzeniu. Zawsze tak jest na termometrach rtęciowych, że po jakimś czasie kilka kreseczek ubywa... Nie ważne kiedy się mierzy, gdzie i po co... Pewnie od zimna się kurczy... rtęć...
    Mam prośbę do kogoś doświadczonego w interpretacji wykresów... Proszę zerknąć na mój wykres i powiedzieć czy taka interpretacja może być. Podskoczyły mi temperaturki znacznie, więc się ucieszyłam, że może jednak ta owulacja pojawiła się u mnie...
    --
    •  
      CommentAuthorkelly1981
     permalink
    No a nie mówiłam ,ze może być mit. Pozdrawiam w ten pochmurny piątek. A już sie weekend zaczyna więc życzę wszystkim owocnych staranek. Wykorzystajcie to dobrze. Więc miłego weekendu kochane.:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorsmieszka48
     permalink
    Hej kochane, mozecie spojrzec u mnie pod wykres.. wypisalam tam wyniki moich badan.. napiszcie mi komentarz jesli sie na tym znacie prosze. :shocked:
    -- smieszka
    •  
      CommentAuthorpatrisha5
    • CommentTimeApr 5th 2008
     permalink
    Życzę wszystkim staraczkom miłej soboty...:wink:
    •  
      CommentAuthoralexi0
    • CommentTimeApr 6th 2008
     permalink
    witam kobitki ta pozna pora ale robilam mezowi urodzinki i jakos nie bylo czasu....
    zerknie ktoras na moj wykres bo jakos nie moge go rozgrysc:(((
    --
    •  
      CommentAuthorlama
     permalink
    Wszystkie staraczki chyba "działają":shamed: , bo nikogo tu nie ma? A do mnie właśnie zawitała ta wredna imuszę poczekać:cry:
    Miłego i owocnego niedzielnego wieczoru.:wink:
    •  
      CommentAuthorKarmelka
     permalink
    a mnie chyba chorubsko bierze jakies, mam 37,5 (mierzona pod pacha) albo mi zimno, albo goraco i chyba zaraz zasne:(
    •  
      CommentAuthorManaLoa
     permalink
    a ja już wiem, że do mnie przyjdzie :sad: dzisiaj badanka robiłam i wyszło, że dzidzi nie ma... a jednak taka malutka nadzieja na nią była...:sad:
    --
    •  
      CommentAuthorManaLoa
    • CommentTimeApr 6th 2008 zmieniony
     permalink
    Karmelka, no to już herbatkę ciepłą wypić i do łóżeczka się grzać... ale to zaraz!
    --
    •  
      CommentAuthorlama
     permalink
    ManaLoa - tak mi przykro, wiem co czujesz.
    •  
      CommentAuthoresia11
     permalink
    ManaLoa nic się nie przejmuj tylko zbieraj siły na kolejne staranka :)
    ja chyba na razie zawieszam staranka :neutral: ale na bieżąco będę zaglądać, muszę się podszkolić w wykresikach :wink:
    •  
      CommentAuthorKarmelka
     permalink
    ManaLoa sciskam mocno, jak mialam nadzieje jeszcze do polowy kolejnego cyklu (ze to krawiewienie, to takie spotykane w ciazy,a nia@) wiec wiem co czujesz:( Ja wlasnie przyjechalam do domku, bo bylam u ordzicow, kąpie sie i ide spac. Kolorowych senkow Wam zycze:-)
    •  
      CommentAuthorManaLoa
     permalink
    ja już sobie troszkę popłakałam i lepiej mi jest... następnym razem musi się udać!
    dziękuję Wam za miłe słowa i dobrej nocki życzę
    --
    •  
      CommentAuthorpatrisha5
    • CommentTimeApr 7th 2008
     permalink
    Witam Dziewczęta w ten pochmurny dzień.Jestem zakręcona jak młotek,znowu.Nie wiem czy owulka u mnie wystąpiła,czy jeszcze nie,czy wogóle będzie.Proszę spójżcie na mój wykresik i powiedzcie co o tym myślicie.Pozdrowionka poniedziałkowe:wink:
    •  
      CommentAuthorMegB
    • CommentTimeApr 7th 2008 zmieniony
     permalink
    Witam serdecznie wszystkie staraczki :bigsmile: Patrisha u Ciebie jest pochmurno, a u mnie świeci piękne słońce. Może to dlatego, że jestem jeszcze z wizytą u mamy. Ale co dobre szybko się kończy i dziś wracam ponad 500 km do codzienności i kolejnych starań. MonaLoa trzymaj się dzielnie. Trzymam dziewczątka kciuki za nas wszystkie:thumbup:
    -- Serce im przeszkód ma więcej Tym zawsze kocha goręcej :))
    •  
      CommentAuthorlama
     permalink
    Witam wszystkich. U mnie niestety też brak słońca. Od wczoraj uzupełniam mój pierwszy w życiu wykres. Niedługo go udostepnię, o ile wytrwam. Jakoś nie mam śmiałości badać szyjkę więc tylko temperatura i ewentualnie śluz jak zauważę.
    Pamiętajcie: Jaki poniedziałek , taki cały tydzień, a więc MIŁEGO DNIA :bigsmile:
    •  
      CommentAuthorpatrisha5
     permalink
    Jestem załamana.Dzisiaj dowiedziałam się,że Mój Ukochany Dziadzio zmarl rano.Odechciało mi się wszystkiego,a co najgorsze w czwartek mam pierwszy egzamin praktyczny na prawko,a prawdopodobnie jest pogrzeb,więc chyba sobie przesunę.Nie wiem czy wogóle dałabym radę iść na ten egzamin.Ale to życie jest niesprawiedliwe...:cry::cry::cry:
    •  
      CommentAuthorlama
     permalink
    patrisha5 , to przykre. :sad:
    •  
      CommentAuthorBlanka81
     permalink
    Zastanawiam sie dlaczego w cyklu który sie właśnie skończył faza lutealna miała tylko 11 dni...nie wiem dlaczago to się stało i boję sie czy to nie będzie miało negatywnego wpływu na nasze starania.
    Czy mogło mieć na to wpływ to, ze w tym miesiącu była zmieniana godzina? Czy zauważyłyście jakieś zmiany z tego powodu?
    -- [*]
    •  
      CommentAuthorKonwalijka
     permalink
    Blanka, norma dla fazy lutealnej jest 10-16 dni wiec nie wiem co to za strachy.
    •  
      CommentAuthorBlanka81
    • CommentTimeApr 7th 2008 zmieniony
     permalink
    No nie wiem...zawsze myślałam, ze faza lutealna jest stała, u mnie to było 14 dni...a tu wyskoczło 11...:surprised:
    -- [*]
  1.  permalink
    Blanka ja mam w ogóle ten cykl taki dziwny - i nie wiem, czy to wina wiosny, czy tego, że drugi raz wzięłam clo i podziałało za mocno może? Hiperstymulację mam wykluczoną więc jest dobrze i mogę zwalać wszystko na wiosnę. Nawet nie chce myslec o dlugosci fazy lutealnej, bo z tempek w tym dziwnym cyklu wynika, że mogę być dopiero na początku fazy lutealnej, a dzis koncze brac duphaston. I nie wiem, czy bedzie krwawienie z odstawienia, czy FL bedzie normalna i cykl sie wydluzy.

Ecch wiosna ja chce na dwor.
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.